
با عنوان سبک زندگی و تکیه بر آیات قرآن؛
اولین دانشجوی دکترای رشته تفسیر تطبیقی دانشگاه یزد از پایاننامه خود دفاع کرد
اولین دانشجوی دکترای رشته تفسیر تطبیقی دانشکده الهیات دانشگاه یزد از پایاننامه خود با عنوان نقد و بررسی مبانی سبک زندگی با تکیه بر آیات قرآن کریم دفاع کرد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عبدالکریم عطایی، اولین دانشجوی دکترای رشته تفسیر تطبیقی دانشکده الهیات دانشگاه یزد از پایاننامه خود با عنوان نقد و بررسی مبانی سبک زندگی با تکیه بر آیات قرآن کریم دفاع کرد.
این پایاننامه به بررسی تبیین مفهوم معنای زندگی و تبیین برخی از لوازم و پیامدهای حیات معنادار بر اساس قرآن کریم پرداخته است. آن چه در طی بررسیها به دست آمد این است که هر چند در قرآن به هر سه مفهوم از معانی حیات، یعنی حیات به مثابه ارزش زندگی، حیات به مثابه هدف زندگی و حیات به معنی کارکرد و نقش انسان در عالم خلقت اشاره گردیده، اما قرآن تنها زندگی به مثابه هدف زندگی را به عنوان معنای زندگی حقیقی در نظر گرفته و بر همین اساس قرب و لقاء الهی را به عنوان معنا و هدف حیات انسانی معرفی نموده است.
در این پایان نامه آمده است که دست یابی به معنای حقیقی و معنادار از منظر قرآن لوازمی را در ابعاد بینش، گرایش، منش و روش میطلبد و به کار گیری این لوازم نیز پیامدهایی را در حیات انسانی به دنبال خواهد داشت. بر این اساس آن چه در فرایند این رساله مکشوف شد عبارت است از: بینش توحیدی، ایمان، عبودیت، شناخت، آرامش و اطمینان و رضایت بر اساس این مبنا. در ادامه الگو و سبک زندگی برخواسته از متفکران غربی نیز به نقد و چالش کشیده شد.
از این پایاننامه یک مقاله با عنوان The Study of Lifestyle Indices of the Family According to Holy Quran؛ مطالعه شاخصهای سبک زندگی خانواده بر اساس قرآن کریم در The Journal of Organizational Behavior Research؛ مجله تحقیقات رفتار سازمانی، به چاپ رسیده است.
استادان راهنمای این پایاننامه، بمانعلی دهقان منگابادی و محمد حسین برومند، داوران داخلی امیر جودوی و محمد علی حیدری مزرعه آخوند، داور خارجی محسن قاسم پور و ناظر تحصیلات تکمیلی مهدی ملک ثابت بودند.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.