معاون وزیر خارجه روسیه بعد از دیدار با نماینده ویژه آمریکا در امور ونزوئلا ضمن هشدار درباره توسل آمریکا به گزینه نظامی در ونزوئلا، تاکید کرد که مسکو از منافع خود در ونزوئلا حفاظت خواهد کرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه بعد از دیدار با نماینده ویژه آمریکا در امور ونزوئلا ضمن تاکید بر «تفاوتهای بنیادین» مواضع دو کشور در مورد ونزوئلا، به واشنگتن درباره توسل به گزینه نظامی هشدار داده است.
به گزارش «راشا تودی»، معاون وزیر خارجه روسیه بعد از دیدار با نماینده ویژه آمریکا در امور ونزوئلا در رم ایتالیا ضمن هشدار درباره توسل آمریکا به گزینه نظامی در ونزوئلا تأکید کرد که مسکو از منافع خود در ونزوئلا حفاظت خواهد کرد.
در حالی که فشارها و تهدیدهای واشنگتن علیه کاراکاس ادامه دارد، ریابکوف و «الیوت آبرامز» نماینده ویژه آمریکا در امور ونزوئلا، طبق برنامه قبلی روز سه شنبه (دیروز) در رم ایتالیا با هم دیدار کردند.
معاون وزیر خارجه روسیه بعد از این دیدار، گفت: «ما قویا به طرف آمریکایی علیه هرگونه توسل به نیروی نظامی تأکید کردیم و این شامل هشدار ما علیه مداخله نظامی گسترده هم میشود، موضوعی که امکان تحقق آن را با توجه به نوع رفتار طرف آمریکایی در سالهای اخیر، نمیتوان رد کرد».
وی ادامه داد: «این موضوع درباره درگیریهای با دامنه محدود از قبیل: نفوذ به تمامیت ارضی ونزوئلا توسط عناصری که میتوان آنها را شبه نظامیانی توصیف کرد که درصدد انجام اقدامات تحریک آمیز و دیگر اقدامات برای مداخله در امور این دولت مستقل انجام دهند».
ریابکوف با انتقاد از مواضع آمریکاییها تصریح کرد: «چطور کسی میتواند دولت ونزوئلا را به خاطر سوءمدیریت محکوم کرد و همزمان این دولت را از داراییهای بزرگ آن محروم کرد؟ از بحران انسانی در ونزوئلا نباید برای مقاصد سیاسی سوءاستفاده کرد و باید تحریمها علیه ونزوئلا برداشته شوند».
وی درباره رایزنیهایش با نماینده ویژه آمریکا در امور ونزوئلا افزود: «تفاوتها (بین مواضع روسیه و آمریکا) بسیار زیاد است و در برخی جنبهها از قبیل: عدم به رسمیت شناختن خوان گوایدو به عنوان رئیسجمهور موقت، این تفاوتها بنیادین است. طرف آمریکایی قادر به درک چرایی تاکید روسیه بر اینکه نیکلاس مادورو رئیسجمهور قانونی ونزوئلا است، نبود و این موضوع باید محترم شناخته شود».
معاون وزیر خارجه روسیه همچنین تصریح کرد: «من مطمئنم که با منطق و اراده سیاسی کافی این وضعیت قابل حل شدن است و آنچه که بیشتر از همه چیز مورد نیاز است، مذاکرات درون ونزوئلایی مبتنی بر قانون اساسی این کشور است».
دولت آمریکا از چند ماه پیش در تلاش برای تغییر دولت قانونی کاراکاس، «خوان گوایدو» رئیس شورای ملی ونزوئلا را به عنوان «رئیسجمهور موقت» به رسمیت شناخته است. واشنگتن همزمان تحریمهای گستردهای را نیز علیه ونزوئلا وضع کرده و بارها نیز از احتمال اقدام نظامی علیه این کشور صحبت کرده است.
«جان بولتون» مشاور امنیت ملی آمریکا چندی قبل به صراحت گفت: واشنگتن از «دکترین مونرو» پیروی میکند. این دکترین که سابقه آن به دوران رقابتهای استعماری قدرتهای غربی بازمیگردد، تمام قاره آمریکا را به عنوان حوزه نفوذ ایالات متحده تعریف کرده است. واشنگتن به استناد به این دکترین، تلاش میکند دولتهایی همسو در قاره آمریکا روی کار بیاورد. بولتون ونزوئلا، کوبا و نیکاراگوئه را «سهگانه شر» خوانده و به صراحت از تلاش آمریکا برای تغییر دولت در این کشورها صحبت کرده است.