چالش آب يك بحران جهاني است
آخرین اخبار:
کد خبر:۷۵۳۹۸
استاندار قم:

چالش آب يك بحران جهاني است

استاندار قم در همايش «چالش آب»در استان قم گفت: چالش آب يك بحران و معضل جهاني بوده و بسياري از كشورهاي دنيا با اين معضل مواجه هستند.

به گزارش خبرنگار «شبكه خبر دانشجو» از قم، حجت الاسلام موسي پور روز گذشته در مراسم افتتاحيه همايش علمي چالش آب در استان قم كه با حضور معاون اول رئيس جمهور و جمعي از مسئولان و اساتيد و صاحب نظران حوزه آب در دانشگاه قم برگزار شد، اظهار داشت: آب، عامل بقا و مايع حيات انسان و موجودات زنده و بوجود آمدن تمدن هاي بشري است.

وي با اشاره به محدوديت منابع آبي گفت: با وجود اينکه بيش از 70 در صد كره زمين را آب تشكيل داده است اما منابع آب شيرين بسيار محدود بوده و فقط نيم درصد از منابع موجود آب شيرين دنيا قابل دسترس و استحصال است.

استاندار قم چالش آب را يك معضل و مسئله جهاني دانست و تصريح كرد: اين موضوع صرفاً اختصاص به ايران نداشته و در حال حاضر بسياري از كشورهاي دنيا و حتي كشورهاي اروپايي با معضل و بحران كمبود آب مواجه هستند.

موسي پور افزود: آمارها بيانگر اين است كه هم اكنون يك سوم جمعيت كره زمين با كمبود آب و بيش از دو ميليارد نفر نيز به آب شرب مناسب و بهداشتي دسترسي ندارند و روزانه هزاران كودك در دنيا بر اثر عدم دسترسي به آب سالم از بين مي روند.

وي با اشاره به مشكل آب در ايران، تصريح کرد: در ايران به دليل كمبود بارش ها و بالا بودن ميزان تبخير آب، بحران كمبود آب خود را بيشتر نشان داده است.

استاندار قم وجود اراضي كويري و بياباني، افزايش جمعيت، رشد صنعتي و اشتغال و خشكسالي هاي مداوم را از ديگر عوامل موثر بر بحران آب در ايران برشمرد و افزود: تمامي اين عوامل و دلايل، بحران آب در كشور را به يك مسئله جدي و هميشگي مبدل ساخته است.

موسي پور بيان داشت: عوامل كمبود آب در كشور در استان قم به شكل حادتري بروز و ظهور داشته به طوري كه افزايش سه برابري جمعيت استان پس از انقلاب اسلامي، قطع تدريجي ورود آب به استان از حوزه هاي بالادستي به دليل ساخت و ساز و ايجاد سدهاي متعدد، زائرپذيري و ورود سالانه 15 تا 18 ميليون زائر و مسافر به قم و نياز به توسعه صنعتي و اقتصادي و ايجاد اشتغال از جمله دلايلي است كه چالش آب در استان قم را جدي کرده است.

وي راه برون رفت از معضل آب را تجديدنظر در مديريت مصرف و تقاضا دانست و خاطرنشان کرذ: براي حل معضل آب و جلوگيري از هدر رفت منابع آبي در اختيار، كل گيري مديريت جامع و تدوين يك برنامه علمي مدون در بخش آب به ويژه در حوزه مديريت مصرف و تقاضا ضروري است./انتهاي پيام/

پربازدیدترین آخرین اخبار