کد خبر:۷۵۴۶۳۱
گزارش |

سنگ‌تمام گروه‌های جهادی و دانشجویان برای خدمات‌رسانی به مردم سیل‌زده شیراز/ دلیل جاری شدن سیل در دروازه قرآن به روایت شهردار اسبق شیراز

وقوع سیل در شیراز اگرچه خساراتی به مردم این شهر وارد کرد، ولی حضور نیرو‌های سپاه، بسیج و ارتش و گروه‌های جهادی موجب دلگرمی مردم شد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سیل اخیر برخی نقاط کشور در روزهای آغازین سال جدید مردم را با مشکلات فراوانی روبه رو کرده است، با این حال گروه‌های جهادی و دانشجویان بسیجی شبانه روز در حال فعالیت هستند تا باری از دوش مردم مناطق سیل زده برداشته و مشکلات برای آن‌ها کمتر کنند.

شیراز هم یکی از این مناطق است، گروه‌ها و مردم در کوچه پس کوچه‌های شهر‌های سیل زده شیراز به صورت خودجوش، بسیجی، هیئتی به مردم سیل زده کمک می‌کنند. گروه‌های جهادی، دانشجویان جهادی بسیج دانشجویی و اعضای تشکل‌های دانشجویی شبانه روز تلاش می کنند تا مشکلات مردم برطرف شود.

توزیع غذای گرم و اسکان مسافران توسط گروه‌های جهادی
پس از اتفاقات تلخ شیراز، هزاران عدد غذای گرم توسط گروه‌های جهادی میان حادثه دیدگان و مسافران توزیع شد. همچنین جهادگران بسیجی با انجام امورات فنی خودرو از جمله صافکاری و مکانیکی به مسافران حادثه دیده کمک کردند.

سنگ‌تمام گروه‌های جهادی و دانشجویان برای خدمات‌رسانی به مردم سیل‌زده شیراز/ دلیل جاری شدن سیل در دروازه قرآن به روایت شهردار اسبق شیراز
 
اسکان بیش از ۱۹ هزار ۳۰۰ مسافر و توزیع ۱۷ هزار پتو میان آسیب دیدگان هم، از دیگر اقدامات جهادگران بسیجی در شیراز است. جهادی ها همچنین با لایروبی صد‌ها منزل مسکونی که مورد هجمه سیل قرار گرفته بود، به مردم یاری رساندند.

همچنین امدادرسانی به مصدومین و انتقال از خطرسیل توسط هزار ۵۳۰ نفر از جهادگران، از اقدامات دیگری بود که در شیراز صورت گرفت. جهادگران بسیجی همچنین با در اختیار قراردادن اماکن سپاه از جمله کانونها، سالن ورزشی، حسینیه و ... به مسافرین خدمات رسانی کردند.

یکی از نکات قابل توجه در سیل اخیر شیراز، همراهی و کمک مردم این شهر به مسافران نوروزی بود که مورد توجه بسیاری از مردم قرار گرفت و در رسانه‌های مختلف تصاویر زیبایی از این موضوع منتشر شد.

سنگ تمام گروه‌های جهادی و دانشجویان برای خدمات‌رسانی به مردم سیل‌زده شیراز/ چرا در دروازه قرآن سیل جاری شد؟
 
در همین رابطه اقشار مختلف مردم شیراز بلافاصله پس از حادثه ویرانگر سیل به صورت کاملا خودجوش، اقدام به تهیه اقلام ضروری مورد نیاز سیل زده‌ها اعم از غذا، پوشاک، پتو، لوازم بهداشتی و شوینده کرده و با کمک جمعی از آفرودسواران شیراز در بین روستا‌های سیلزده اطراف شیراز، کارگران و مردم محله سعدی توزیع کردند.

چرا در دروازه قرآن سیل جاری شد؟
جعفر قادری، عضو هیات علمی دانشگاه شیراز درباره حادثه سیل شیراز، می گوید: در حادثه سیل دروازه قرآن شیراز، بسیاری از مسؤلان حتی نقشه کانال انتقال آب را نمیشناختند، چراکه بیشتر اعضای شهرداری منطقه تغییر کرده و آشنایی کافی با محیط نداشتند و شاید از این نظر تقصیری متوجه آن‌ها نبود!

سنگ‌تمام گروه‌های جهادی و دانشجویان برای خدمات‌رسانی به مردم سیل‌زده شیراز/ دلیل جاری شدن سیل در دروازه قرآن به روایت شهردار اسبق شیراز
 
قادری در مورد سوابق مطالعات انجام شده در مورد انتقال آب‌های سطحی شهر شیراز و ایجاد کانال به ویژه در حوضچه دروازه قرآن بیان می کند: قبل از سال ۶۶ و حدود ۲۰ سال است که مطالعات در این زمینه انجام می شود، که آخرین مطالعات مربوط به سال ۹۴ بود و در این فاصله زمانی نه تنها به «حوزه آبگیر» چیزی اضافه نشده، بلکه «حوزه آبریز» نیز کمتر شده، چراکه بخشی از آب‌هایی که از سمت‌های بالادست پلیس راه به سمت دروازه قرآن می آمده، به منطقه جوادیه منتقل شده است.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه در امور شهری و تخصصی نباید بحث را سیاسی و جناحی کرد، افزوده است: در طول این ۲۰ سال در شهر شیراز هر کدام از شهردار‌هایی که با دیدگاه‌های متفاوت بر سر کار آمدند، مطالعات را دنبال کردند که آخرین آن که منجر به یک طرح تکمیلی مصوب شد، مربوط به شورای چهارم شهر شیراز بود.

کد ویدیو
 
نماینده سابق شیراز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اعضای شورا در مورد حوزه آبگیر تاخیری دروازه قرآن به این نتیجه رسیدند که به دلیل وجود کانال انتقال آب، یک دریاچه مصنوعی در منطقه احداث کنند که هم در تابستان مورد استفاده تفریحی شهروندان قرار گیرد و هم در زمستان آب را با تاخیر منتقل کند؛ که به دلیل عدم تملک زمین و مشکلات ناشی از آن، موفق به انجام و اجرایی کردن این طرح مصوب نشدند.

شهردار اسبق شیراز در مورد دلایل سیل دروازه قرآن نیز به نکات جالبی اشاره کرد و افزود: هرساله در حوضچه آرامشِ کانال انتقالی دروازه قرآن، قبل از بارندگی‌ها لایروبی شده و بیل مکانیکی با نیرو‌های خدماتی کنار کانال انتقال آب مستقر میشدند تا اگر در جریان انتقال آب، آشغال یا نخال‌های جلوی ورودی آب را گرفت، سریعاً برای بازگشایی اقدام شود. حال معلوم نیست که امسال و در بارندگی اخیر، این کار انجام شده یا نه؟

قادری در تکمیل بحث فوق گفت: نکته بعدی اینکه در طول سال‌های گذشته و با توجه به ساخت وساز‌های مردمی و دست اندازی‌هایی که در این منطقه انجام می شده، معمولاً شهرداری نیز اجازه ساخت وساز و ریختن نخاله و آشغال را نمی داد، اما آنچه در ظاهر دیده شد، در سیل اخیر در این حوضچه آرامش، حجم عظیمی از آشغال و نخاله ساختمانی و لاستیک وجود داشته و در جریان حرکت آب قابل مشاهده بود.
 
سنگ‌تمام گروه‌های جهادی و دانشجویان برای خدمات‌رسانی به مردم سیل‌زده شیراز/ دلیل جاری شدن سیل در دروازه قرآن به روایت شهردار اسبق شیراز

عضو هیات علمی دانشگاه شیراز ادامه داد: برخی معتقد بودند که کانال‌های انتقال آب بیشتری باید در منطقه پیش بینی میشد که قطعاً در مطالعات مشابه دیده شده و چیز غریبی نیست، اما نکته مهم این است که برای حفظ امنیت شهر باید هزینه‌های کلانی برای انتقال آب‌های سطحی انجام شود که این مسئولیت برعهده شهرداری است؛ همانگونه که در سال‌های گذشته این هزینه‌ها انجام شده و در هیچ دور‌ه ای شهرداری نباید از انجام این مهم کوتاهی کند.

وی همچنین گفت: نکته مهم دیگر در حفظ و حراست از امنیت شهر، طرح‌های آبخیزداری در حوضه آبریز و ارتفاعات است که در هنگامی که ما مسئولیت شهرداری شیراز را داشتیم، در همین زمینه چند ده هزار نهال کاری انجام شد تا هم فضای سبز ایجاد شده و هم جلوی روان آب‌ها گرفته شود.

شهردار اسبق شیراز مجموعه اقدامات مذکور را از جمله مواردی دانست که باید از سوی شهرداری و دیگر سازمان‌های مسئول، رعایت می شد تا شاهد حوادثی، چون سیل شیراز نباشیم.

لزوم برخورد قاطعانه دستگاه قضا با مسئولین سهل انگار در سیل شیراز
علی پیروی نژاد، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شیراز درباره سیل اخیر در این شهر گفته است: با شدت گرفتن باران در مدت زمان ۱۰ دقیقه حادثه دروازه قرآن شیراز اتفاق افتاد که کمکاری و بی تدبیری برخی مسؤلین نیز قابل کتمان نیست.
 
سنگ‌تمام گروه‌های جهادی و دانشجویان برای خدمات‌رسانی به مردم سیل‌زده شیراز/ دلیل جاری شدن سیل در دروازه قرآن به روایت شهردار اسبق شیراز

دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شیراز با طرح چند سؤال ادامه داده است: آیا با توجه به کوهپایه ای بودن منطقه دروازه قرآن و در شیب قرار گرفتن جاده‌های ورودی و خروجی شهر در این منطقه و همچنین با توجه به پیش بینی‌های صورت گرفته از سمت سازمان هواشناسی، امکان انسداد مسیر در ساعاتی که هواشناسی پیش بینی موج اصلی بارش‌ها را به مسئولین رسانده بود، وجود نداشت؟

وی افزوده است: آیا اگر لایروبی مسیل‌های منتهی به دروازه قرآن، با توجه به هشدار‌های مکرر نهاد‌های مربوطه، به هنگام و به درستی انجام شده بود، باز هم شاهد چنین واقع‌های بودیم؟

این فعال دانشجویی می افزاید: آیا ستاد بحران نمی توانست از طریق تمامی مجاری خبری علاوه بر ارسال پیامک، علی الخصوص شبکه‌های اجتماعی که امروزه فراگیرترین ابزار برای پیام رسانی هستند، با اخطار‌های مکرر خود وضعیت وحشتناک هوا در این روز را به اطلاع مسافرین و ساکنان شهر شیراز برساند و آیا اگر احتمال وقوع چنین فاجعه ای از روز‌ها قبل در مجاری خبری مورد بازتاب قرارگرفته بود که متأسفانه اینگونه نشد، باز هم شاهد چنین فاجع‌های در سطح شهر و عزادار شدن ده‌ها خانواده در آستانه تعطیلات سال نو بودیم.

پیروی نژاد با بیان اینکه یکی از مشکلات موجود در شهرک سعدی پس از سیلابی شدن منطقه، نبود ابزارآلات مورد نیاز تخلیه آب و حضور کمرنگ نیرو‌های خدمات رسان بود، خاطرنشان کرد: باید از شهرداری، هلال احمر و آتش نشانی پرسید که اگر همیاری و کمکرسانی مردم به همشهریان شان نبود چه کسی باید به داد مردم بی پناه سیل زده شهرک سعدی می رسید.

این فعال دانشجویی بیان کرد: طبق گزارش بسیاری از پایگاه‌های خبری ظاهراً اسکندر پور، شهردار شیراز در هنگام وقوع سیلاب در شیراز حضور نداشته و پس از با خبر شدن از ماجرا در صحنه حضور پیدا می کند، باید پرسید که علیرغم ورود چندین هزارنفری مسافران و اعلام هشدار وقوع سیل در شیراز، چرا شهردار شیراز در شهر حضور نداشته است؛ آیا با وجود اعلام هواشناسی و تجربه سیل گلستان وی حضور خود را در شهر لازم ندیده است؟

وی افزود: واضح است که مجموعه شهرداری اصلی ترین متولی پذیرایی از میهمانان و مسافرین نوروزی است و امیدواریم جناب اسکندر پور برای این غیبت خود توجیه قانع کنند‌ه ای برای اذهان عمومی داشته باشد و گرنه باید در پیشگاه خداوند و مردم ایران پاسخگوی موارد فوق الذکر باشد.

دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شیراز بیان کرد: ضمن عرض تسلیت صمیمانه به خانواده‌های داغدیده و همچنین درخواست مؤکد از دادستان شیراز در راستای برخورد قاطعانه با مسئولین سهل انگار اعم از قاصرین و مقصرین در این زمینه، از همین تریبون همچنان که تابه حال نیز در میانه میدان کمک رسانی به همشهری هایمان حضورداشته ایم، آمادگی خود را برای به صحنه آوردن تمام ظرفیت خود برای تسریع کمک رسانی به مردم اسکان یافته و متضرر از سیلاب را اعلام می کنیم.
 
وی در پایان ضمن تشکر از نیرو‌های امدادی اعم از هلال احمر و اورژانس و استاندار که از همان ساعات ابتدایی در صحنه حضور داشته اند و همچنین قدرانی دلاوران سپاه و ارتش و بسیج، گفت: امید داریم در چنین حوادثی که شاید زمان کمی برای برنامه ریزی جهت به حداقل رساندن خسارات وجود دارد، دست کم شاهد حضور بی کم وکاست مسئولین امر در صحنه و ابراز همدردی با مردم باشیم و امید که چنین حوادثی که کام ملت بزرگ ایران را اینگونه به تلخی می کشاند هیچگاه تکرار نشود.

خدمت رسانی بیش از ۲۰ گروه جهادی در مناطق محروم استان فارس
گروه‌های جهادی قبل از سیل شیراز هم برای خدمات رسانی به مردم برنامه ریزی کرده بودند که بعد از حادثه تلخ در این شهر این گروه‌ها به سوی خدمات رسانی به مردم سیل زده شتافتند.

میثم فضل الله پور، مدیر بسیج سازندگی ناحیه بسیج دانشجویی استان فارس پیش از این حادثه گفته بود: بیش از ۲۰ گروه دانشجویی در ایام نوروز امسال به خدمت رسانی در مناطق محروم استان فارس می پردازند.

فضل الله پور خاطرنشان کرده بود: این کاروان‌های دانشجویی از ۲۰ اسفند تا ۲۰ فروردین ۱۳۹۸ به طور گروهی در برخی از مناطق استان فارس به خدمت رسانی مشغول خواهند بود.

به گفته فضل الله پور در این اردو‌ها با توجه به بافت منطقه؛ دانشجویان در کار‌های همچون بهداشت و درمان، فرهنگی و آموزشی و همچنین در ساخت بنا‌های عام المنفعه شرکت دارند و در برخی مناطق نیز در تهیه جهیزیه برای زوج‌های جوان همکاری می کنند. او گفته بود: امسال شاهد حضور گروه‌های جهادی از دیگر استان‌های کشور در استان فارس هستیم که این گروه‌ها نیز دانشجویی هستند.

بر همین اساس بنابر نیاز مناطق سیل زده به گروه‌های جهادی، بسیاری از این گروه‌ها با تقسیم بندی‌های صورت گرفته به یاری سیل زدگان شتافتند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار