یک شرکت دانشبنیان با تیمی از محققان خود توانست ضمن بهرهگیری از مواد اولیه مرغوب؛ واکسنهای موردنیاز طیور در کشور را تولید کند.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ بیماریهای عفونی در دام و طیور باعث ایجاد خساراتهای زیادی میشوند، ولی با تولید واکسنهای مؤثر و پیشگیری از بروز و ظهور چنین بیماریهایی میتوان در راستای گسترش و پرورش دام و طیور و همچنین تأمین پروتئین موردنیاز انسان به صورت کامل قدمهای مثبتی برداشت. در واقع با آیندهاندیشی، آیندهنگری و شناخت عوامل عفونی، میتوان مولد بیماریها را شناخت و در عرصه جلوگیری از گسترش بیماریهای دام و طیور در کشور، با تولید واکسنهای مؤثر پیشقدم و پیشرو شد.
مصطفی زندیه مدیرعامل شرکت تحقیقاتی - تولیدی دانش بنیان پسوک؛ توانست با تلاش مداوم و پیگیریهای مستمر همراه با تیم تحقیقاتی تولیدی خود، در راستای تولید واکسنهای طیور و دام فعالیتهای خود را آغاز کند. به همین منظور این محققان با استفاده از مواد مرغوبی نظیر، تخممرغ جنین دار عاری از هر نوع آلودگی (SPF) و یاور روغنی مناسب به نام مونتانایید؛ و استفاده از سویههای بومی نیوکاسل، آنفلوانزا و گامبورو، انواع واکسنهای دام و طیور را تولید کردند.
مدیر عامل این شرکت تحقیقات و تولیدی، با بیان اینکه واکسنهای دامی نظیر واکسن تیلریوز، استراتژیک و تب برفکی با استفاده از سویههای بومی تولیدشده است گفت: نتایج حاصل شده از مصرف این گونه واکسنها هم با نتیجه مطلوب و رضایتبخش همراه بوده است.
وی از تولید واکسن کشتهی سه گانهی نیوکاسل آنفلوانزا گامبورو در کشور خبر داد و گفت: این واکسن تولیدی برای نخستین بار است که در صنعت طیور مورد استفاده قرار میگیرد.
زندیه ادامه داد: بیماری تب برفکی در نشخوارکنندگان اعم از نشخوار کنندگان کوچک و بزرگ مشکلساز بوده و از نظر اقتصادی با هزینههای قابل توجهی همراه است، ولی خوشبختانه محققین موسسه دانش بنیان پسوک، برای جلوگیری از بیماری تب برفکی، واکسن بسیار مؤثر و مطلوبی را تولید کرده و در دسترس متقاضیان قرار دادهاند.
بر اساس این گزارش؛ در صورت تأمین امکانات و محیط مناسب، شرکت دانش بنیان پسوک میتواند در مورد تولید واکسن سالک (بیماری مشترک انسان و دام) و همچنین تولید واکسن ضد بیماری ماهی هم اقدامات لازم را انجام دهد.