دانشگاه تربیت مدرس فردا میزبان برگزاری اجلاس سراسری کارگروههای تخصصی برنامهریزی و گسترش وزارت علوم است.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از وزارت علوم، اجلاس سراسری کارگروههای تخصصی برنامهریزی و گسترش وزارت علوم فردا چهارشنبه بیستوهشتم فروردین ماه به میزبانی دانشگاه تربیت مدرس برگزار میشود. در این رابطه مجتبی شریعتی نیاسر معاون آموزشی وزارت علوم مطالبی را مطرح کردند.
دلیل برگزاری اجلاس اعضای کارگروههای تخصصی برنامهریزی و گسترش چیست؟ تصمیمات کلان و اساسی وزارت علوم در شورای گسترش و برنامهریزی اتخاذ میشود. وظیفه اصلی این شورا ذیل شورای گسترش و برنامه ریزی آموزش عالی، سه کمیسیون «برنامه ریزی»، «گسترش» و «پژوهش و فناوری» فعالیت میکنند که تصمیمسازیهای خود را در حوزههای مختلف علم و فناوری از طریق کارگروههای تخصصی انجام میدهند.
قریب به ۷۰ کارگروه در حوزه معاونت آموزشی فعال است که توسط یک دبیرخانه که در دفتر برنامهریزی مستقر است هماهنگ میشوند. هر کارگروه متشکل از ۷ تا ۱۵ عضو است که در مجموع و با میانگین ۱۲ عضو، بیش از ۷۰۰ عضو برجسته هیئت علمی از دانشگاهها، پژوهشگاهها و انجمنهای علمی را شامل میشوند. وظیفه اصلی این کارگروهها مطالعه و آگاهی از تحولات علم و فناوری در دنیا و در ایران و روزآمدسازی، کارآمدسازی و بومیسازی علم و روشهای علمی در قالب برنامههای درسی و تصمیمسازیهای مرتبط با ساماندهی و متوازنسازی گسترش آموزش و پژوهش در کشور است.
در ماههای پایانی سال ۱۳۹۷ اعضای این کارگروهها برای نخستین بار از طریق «رأیگیری الکترونیکی» توسط همکاران خود در سراسر کشور برگزیده شدند و اکنون برای دور جدید فعالیت به مدت ۲ سال آماده میشوند. لازم بوده است که این اعضا که بسیاری از آنها در دور جدید، برای نخستین بار در کارگروهها حضور پیدا میکنند با برخی از موضوعات اساسی و پایه با تاکید بر رویکردهای آموزشی و علمی وزارت آشنا شوند و برخی از مهمترین مسئولیتهای کلیدی به آنها اطلاع داده شود.
بر این اساس حوزه معاونت آموزشی با هدف آشنایی اعضای جدید این کارگروههای تخصصی با آخرین دیدگاهها و انتظارات در سیاستهای علم و فناوری کشور که این اعضا به طور مستقیم از زبان مراجع اصلی وزارت علوم میشنوند و طرح سازوکارهای اجرایی مرتبط از سوی مدیران کل دفاتر ستادی، در یک اجلاس بزرگ از آنان دعوت به عمل آورده است.
نقش کارگروههای تخصصی در برنامهها و اقدامات وزارت علوم چیست؟ این کارگروهها بازوهای فکری و محور تصمیمسازی وزارت علوم در حوزههای برنامه ریزی، گسترش و پژوهش و فناوری هستند که به عنوان سرجمع تخصص و توانمندی سرمایههای ارزشمند انسانی کشور به پیشبرد هدفهای آموزش عالی یاری میرسانند.
شرکتکنندگان در این اجلاس چه کسانی هستند؟ به جز حدود ۵۰۰ تن اعضای کارگروههای تخصصصی از دانشگاهها و پژوهشگاههای سراسر کشور، مقام عالی و اعضای شورای معاونان وزارت علوم، اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، اعضای شوراها و کمیسیونهای مرتبط در وزارت علوم به این اجلاس دعوت شدهاند.
به طور خلاصه هدفهای اجلاس کارگروههای تخصصی چیست؟ انتظار میرود این اجلاس بتواند به اعضای جدید کارگروهها کمک کند تا با آخرین رویکردها و سیاستهای وزارت علوم از زبان وزیر محترم و معاونان ارجمند وزارتخانه و سایر مراجع عالی مرتبط با نظام آموزش عالی کشور آشنا شوند، از فرآیند و دستاوردهای انتخاب اعضای کارگروهها مطلع گردند، نقاط قوت و ضعف عملکرد کارگروههای قبلی را بشناسند و با برنامههای بهبود در عملکرد کارگروهها از زبان مدیران کل دفاتر مرتبط آشنا شوند، سازوکارها و سامانههای کنونی و فعال وزارت که به طور مستقیم با عملکرد کارگروهها مرتبط است را بشناسند و برای کار با آنها آماده شوند.