اجلاس روسای دانشگاههای ترکیهای عضو اتحادیه دانشگاههای منطقه قفقاز با حضور پروفسور رمضان کورکماز، رئیس اتحادیه دانشگاههای منطقه قفقاز، به میزبانی دانشگاه تبریز برگزار شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از دانشگاه تبریز، رئیس دانشگاه تبریز در این اجلاس ضمن خیرمقدم به شرکتکنندگان، برگزاری این اجلاس و گشایش نمایشگاه توانمندیهای علمی، تحقیقاتی و فرهنگی دانشگاههای ترکیهای عضو اتحادیه دانشگاههای منطقه قفقاز در تبریز را گامی بزرگ در جهت توسعه ارتباطات دو کشور بیان کرد.
دکتر میر رضا مجیدی با تأکید بر اینکه امروزه ارتباطات حرف اول را میزند و هر چه ارتباطات بیشتر باشد قدرتها فزونی مییابد، یادآور شد: متأسفانه دشمنان اسلام بافهم این موضوع نمیخواهند، ارتباطات کشورهای اسلامی افزایش یابد. وی در بخش دیگر سخنان خود ضمن معرفی و تشریح برخی دستاوردهای دانشگاه تبریز در بخشهای مختلف گفت: دانشگاه تبریز در سال ۱۳۲۶ با تأسیس دو دانشکده ادبیات و پزشکی فعالیت خود را آغاز کرد و در حال حاضر با داشتن بیش از ۲۱ دانشکده، ۱۰ پژوهشکده و گروه پژوهشی، ۴ قطب علمی و ۳۰۰ مرکز آزمایشگاهی یکی از دانشگاههای بینالمللی، سطح یک و برتر کشور است.
رئیس دانشگاه تبریز بابیان اینکه در حال حاضر این دانشگاه جزو دانشگاههای سطح یک و جامع کشور مطرح است، تصریح کرد: ۸۰۰ نفر عضو هیئت علمی در دانشگاه تبریز مشغول به فعالیت هستند که از این تعداد نزدیک ۵۰ درصد به بالا در رتبه دانشیار و استادی هستند.
وی در ادامه توسعه همکاریهای بینالمللی و قرار گرفتن در جمع دانشگاههای برتر دنیا را ازجمله راهبردهای کلان این دانشگاه برشمرد و یادآور شد: دانشگاه تبریز جزو اولین دانشگاههای بود که در اتحادیههای بزرگ بینالمللی ازجمله اتحادیه دانشگاههای جهان (IAU)، اتحادیه دانشگاههای بینالمللی (IUC) و اتحادیه دانشگاههای منطقه قفقاز (KUNIB) حضوری فعال داشته و همچنین رئیس کارگروه همکاریهای علمی ایران و ترکیه است.
پروفسور رمضان کورکماز رئیس اتحادیه دانشگاههای منطقه قفقاز نیز در این اجلاس ضمن قدردانی از دانشگاهیان دانشگاه تبریز در برگزاری اجلاس روسای دانشگاههای ترکیهای عضو اتحادیه دانشگاههای منطقه قفقاز به میزبانی این دانشگاه گفت: دانشگاه تبریز همواره جزو دانشگاههای پیشرو درزمینهٔ توسعه همکاریهای علمی بین دو کشور ایران و ترکیه بوده است.
وی تأکید کرد: روسای دانشگاههای ترکیه و در این میان روسای دانشگاههای ترکیهای عضو اتحادیه دانشگاههای منطقه قفقاز با درک این موضوع که دانشگاه تبریز نقش تعیینکنندهای در توسعه همکاریهای دو کشور دارد، ازاینرو همواره آماده توسعه هرگونه همکاری علمی با این دانشگاه هستند.
رئیس اتحادیه دانشگاههای منطقه قفقاز در ادامه با تأکید بر اینکه در حال حاضر تعاملات علمی مهمتر از خود علم است، یادآور شد: برای توسعه روابط و همکاریهای دوجانبه کشور در زمینههای مختلف، باید تعاملات دانشگاهی نیز افزایش یابد.
پروفسور کورکماز در بخش دیگر سخنان خود با تأکید بر اینکه نباید نگاه ما در مورد کشور ایران همچون کشورهای آمریکا و فرانسه باشد، تصریح کرد: امروزه ایران و ترکیه دو کشور همسایه، دوست و مسلمان، دشمنان مشترک دارند و ازاینرو ما نیاز داریم که هر دو کشور قدرتمند باشند و این قدرت با علم به دست میآید.
رئیس اتحادیه دانشگاههای منطقه قفقاز در ادامه با تأکید بر اینکه امروزه کشور و ملتی قدرتمندتر و توسعهیافتهتر است که در عرصه تولید علم و فناوری با توجه به نیاز روز آن کشور پیشگام باشد، تصریح کرد: هماکنون دو کشور ایران و ترکیه در تولید علم در حوزههای مختلف در منطقه پیشگام هستند و بر همین اساس باید از این پتانسیل برای قدرتمندتر شدن دو کشور استفاده کرد.
در ادامه روسا و نمایندگان دانشگاههای ترکیهای عضو اتحادیه دانشگاههای منطقه قفقاز و جمعی از دانشگاههای ایران با معرفی ظرفیتهای دانشگاههای خود خواستار توسعه همکاریهای مشترک با توجه به توانمندیهای طرفین شدند.
همچنین در حاشیه این اجلاس نمایشگاه توانمندیهای علمی و فرهنگی دانشگاههای ترکیهای عضو اتحادیه دانشگاههای منطقه قفقاز ازجمله «باشکنت»، «آرل»، «لقمان حکیم»، «مال تپه»، «ینی یوزییل»، «فیرات»، «کاپادوکیا»، «یدی تپه»، «سیواس جمهوریت» و «بایکنت» و بیش از ۱۰ دانشگاه از ایران ازجمله دانشگاه ملایر، علامه طباطبایی، تبریز، علم و صنعت ایران، صنعتی سهند، شهید مدنی آذربایجان، هنر اسلامی، بناب، مرند در هتل شهریار تبریز برای بازدید علاقهمندان ارائه گردید.
حسین گون گور سرکنسول ترکیه در تبریز نیز در آیین گشایش این نمایشگاه توسعه روابط سیاسی، اقتصادی و دانشگاهی را بین دو کشور بسیار خوب توصیف کرد و افزود: برگزاری چنین نمایشگاه و گردهماییهای موجب توسعه بیشتر همکاریهای دو کشورخواهد شد و ازاینرو ضروری است برگزاری چنین برنامههای برای توسعه بیشتر همکاریهای هر دو کشور ادامه داشته باشد.