مسئول قرارگاه جهاد سازندگی سازمان بسیج دانشجویی گفت: در حال راهاندازی پویشی در دانشگاههای سراسر کشور هستیم تا بر اساس آن هر دانشگاه متولی تامین مالی ساخت یک خانه در مناطق سیلزده شود.
صادق مفرد، مسئول قرارگاه جهاد سازندگی سازمان بسیج دانشجویی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص وضعیت استانهای سیل زده گفت: گام اولیه امدادرسانیها به استانهای آسیب دیدهای که از ابتدای سال ۹۸ درگیر سیل بودند به اتمام رسیده است؛ البته امدادرسانی به سیل زدگان استان خوزستان که هنوز با سیل دست و پنجه نرم میکنند، ادامه دارد.
مفرد افزود: گام دوم فعالیتهای جهادگران مربوط به عملیاتهای عمرانی و ساخت و ساز است و براساس تفاهم نامهای که با ارگانهایی از قبیل: کمیته امداد و بهزیستی و سایر ارگانها انجام داده ایم، بنا را بر این گذاشته ایم که بخشی از هزینههای ساخت و ساز منازل مسکونی سیل زدگان را این ارگانها تقبل کنند و بخش دیگر این هزینهها توسط گروههای جهادی تامین شود و هر گروه جهادی با بهره گیری از این مبلغ شروع به فعالیت در این حوزه کند.
مسئول قرارگاه جهاد سازندگی سازمان بسیج دانشجویی اضافه کرد: طبق برآوردهای انجام گرفته، قرار است ساخت و ساز قریب به ۱۰۰۰۰ واحد مسکونی توسط نیروهای بسیجی دانشجو و غیردانشجو در استانهای آسیب دیده و سیل زده مازندران، لرستان، خوزستان، ایلام، خراسان شمالی صورت گیرد.
وی اظهار کرد: عملیات عمرانی ۴۰۰ منزل مسکونی، روز گذشته در استان مازندران توسط جهادگران ما آغاز شد و در سایر استانهای آسیب دیده نیز بعد از اعلام وضعیت و اتمام امدادرسانیهای اولیه شروع به فعالیتهای عمرانی و ساخت و ساز خواهیم کرد.
مفرد گفت: اکنون در حال راه اندازی پویشی در دانشگاههای سراسر کشور هستیم تا بر اساس آن هر دانشگاه متولی تامین مالی ساخت یک خانه شود و برای ساخت آن واحد مسکونی، از ظرفیت گروههای جهادی استفاده شود.
وی ادامه داد: علاوه بر این، قصد داریم رویدادی با عنوان «مأمن» برگزار کنیم تا بر اساس آن، سازههای نوینی از دل دانشگاهها و رشتههای مرتبط با حوزههای معماری و عمرانی، طراحی و ساخته شود و از این سازهها در مناطق آسیب دیده و سیل زده استفاده کنیم. همچنین قصد داریم در استانهای سیل زده سازههای دائمی برپا کنیم و این سازهها باید بر اساس بوم مناطق طراحی و ساخته شوند و با برگزاری این رویداد، این مهم محقق خواهد شد و طرحهای ایده آلی که در رویداد مأمن به عنوان طرحهای برتر انتخاب میشوند را جمع آوری خواهیم کرد و با ارگانهای مرتبط آنها را به بحث خواهیم گذاشت تا در نتیجه بتوانیم سازهای را بسازیم که سبک باشد و در مقابل حوادثی همچون سیل و زلزله مقاومت بیشتری داشته باشد و اجرای آن در مدت زمان کمتری انجام شود.
مسئول قرارگاه جهاد سازندگی سازمان بسیج دانشجویی یادآور شد: شرایط دمایی استان خوزستان به نحوی نیست که مردم در اینگونه مواقع بتوانند مثل زلزله زدگان کرمانشاهی در کانکس اسکان پیدا کنند؛ چرا که گرمای هوای منطقه اجازه چنین کاری را نمیدهد.
وی بیان کرد: در زمینه اجرای این سازه ها، بسیج دانشجویی متعهد شده منابع مالی ۱۰۰ واحد مسکونی را تامین کند؛ در حوزه ساخت سازهها نیز محدودیتی نخواهیم داشت و گروههای جهادی ما در این زمینه هم به فعالیت خواهند پرداخت.