معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم گفت: بودجه پارکهای علم و فناوری با حدود ۷۳ درصد رشد، بالاترین میزان رشد را داشته و این درحالی است که بودجه دانشگاهها ۱۴ درصد و بودجه پژوهشگاهها ۱۵ درصد رشد یافته است.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در نشست با فعالان حوزه علم و فناوری و شرکتهای فناور مستقر در پارک علم و فناوری فارس گفت: حمایت بیشتر از فناوری، از سیاستهای کلان توسعه آموزش عالی است.
غلامی در این نشست با بیان اینکه توسعه اقتصادی کشور از مسیر توسعه فناوری میگذرد تصریح کرد: سابقه ما در مباحث کارآفرینی و استارت آپی طولانی نیست، اما با صبر و استقامت و نوآوری شرکتها؛ میتوان از شرایط سخت عبور کرد و به شکوفایی و پیشرفت رسید.
برومند، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم نیز در این مراسم گفت: هم اکنون ۴۳ پارک علم و فناوری و ۱۹۶ مرکز رشد در کشور فعال است که ۴۲ هزار نفر در آنها مشغول فعالیت هستند.
برومند مطرح کرد: گردش مالی ۸ هزارمیلیارد تومانی و ۲۶۰ میلیون دلار صادرات، ثمره فعالیت ۱۷ ساله مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری است.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، اکوسیسیتم کارآفرینی و استارتاپی را پیچیده توصیف کرد و گفت: اگرچه ۶ هزار واحد در پارکهای علم و فناوری کشور فعال است، اما هنوز نسبت درآمد آن به کل اقتصاد خیلی کم است.
وی اظهار داشت: امسال، بودجه پارکهای علم و فناوری با حدود ۷۳ درصد رشد، بالاترین میزان رشد را داشته است و این درحالی است که بودجه دانشگاهها ۱۴ درصد و بودجه پژوهشگاهها ۱۵ درصد رشد یافته است.
برومند مطرح کرد: گرنت فناوری در سال ۹۸ ایجاد شده تا دانشگاهها بتوانند بهتر با پارکهای علم و فناوری همکاری کنند.
نادگران، رئیس دانشگاه شیراز نیز در نشست با فعالان حوزه علم و فناوری و شرکتهای فناور، با ابراز خوشحالی از اینکه جوانان این مرز بوم علیرغم مشکلات کار و تلاش میکنند اظهار داشت: پارک علم و فناوری، حلقه واسط دانشگاه و صنعت است و حرکت به سمت تجاری سازی است.
نادگران بیان کرد: به دلیل قالبهای سنتی و قدیمی دانشگاه، هنوز در برابر فعالیتهای تجاری سازی و عملی مقاومتهایی صورت میگیرد که دلیل آن کم کاری در حوزه فرهنگ کارآفرینی است.
رئیس دانشگاه شیراز تاکید کرد: از سال گذشته در این دانشگاه، سازوکاری فراهم شده که شرکتهای استارتاپی و دانش بنیان به طور کامل حمایت میشوند.
فرید مُر، رئیس پارک علم و فناوری فارس در ادامه گفت: ما کارخانه داشتهایم، ولی صنعت نداشته ایم. اگر صنعت پیشرو میخواهیم، باید سازوکاری برای رابطه معنادار بین دانشگاهها و پارکهای علم و فناوری تعریف کنیم تا خلاقیت و نوآوری را مدیریت کنیم.
رئیس پارک علم و فناوری فارس با بیان اینکه ابعاد مختلف هم افزایی فناورانه باید مدنظر قرار گیرد، یادآور شد: هم افزایی در دنیای کنونی ضروری است و باید کار فرهنگی کرد تا اذهان افراد، آمادگی لازم برای همکاری مشترک با هم داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: این انتظار وجود دارد که تعارضات قانونی برطرف شود تا شرکتهای نوآور با امید بیشتری کار و تلاش کنند.
لزوم توجه به ماموریات گرا کردن پارکهای علم و فناوری، دیگر موضوعی بود که مر به آن اشاره کرد و گفت: با ماموریت گرا شدن، عملکرد پارکهای علم وفناوری بهبود و گسترش مییابد.