کد خبر:۷۶۰۳۰۵
پیشنهاد «دانشجو» برای نمایشگاه کتاب تهران (۵)؛

از دفتر مشق شهید حججی تا عاشقانه‌های یک جانباز و همسرش

گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو در ایام ۱۰ روزه برپایی نمایشگاه کتاب تهران به معرفی ۳۰ کتاب مناسب در موضوعات و بخش‌های مختلف می‌پردازد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، سی و دومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۴ تا ۱۴ اردیبهشت ماه از ساعت ١٠ صبح تا ٢٠ عصر در مصلی تهران برپا خواهد بود که مسلما امسال نیز اقشار مختلف جامعه با هر سطح تحصیلات و پایگاه اجتماعی با حضور در نمایشگاه کتاب تهران به دنبال تهیه کتاب‌های مورد نظر خود خواهد بود.

از آنجا که در نمایشگاه کتاب تهران ۳۲۰۰ ناشر با ۴۴۰ هزار عنوان کتاب در صد‌ها غرفه در مصلی تهران گردهم آمدند مسلما پیدا کردن کتاب‌های مناسب در حوزه‌های مختلف که یکی از دغدغه‌های مهم مخاطبان نمایشگاه به شمار میرود، با این حجم وسیع حضور ناشران، خیلی سخت خواهد بود.

بر همین اساس گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، در ایام ۱۰ روزه برپایی نمایشگاه کتاب تهران به معرفی ۳۰ کتاب مناسب در موضوعات و بخش‌های مختلف میپردازد که در این گزارش سه اثر مناسب در موضوعات نمایشنامه، رمان و داستان زندگی شهید مدافع حرم از نظرتان میگذرد.



                       کتاب سرمشق (خاطراتی کوتاه از زندگی شهید حججی برای جوانان ایرانی)
 
از دفتر مشق شهید حججی تا عاشقانه‌های یک جانباز و همسرش

بعید است امروز کسی شهید حججی را نشناسد؛ شهیدی که کاری کرد کارستان و امروز هم بخاطر اسم و رسم و جایگاهش همه در مقابلش سرتعظیم فرود می‌آورند. شهید جوانی که امروز باید او را همچنان شناخت و اینبار در قالب فیلم و سریال و البته کتاب.

«سرمشق» کتابی جدید است که توسط انتشارات شهید کاظمی منتشر شده و با روایتی زیبا و دلنشین خاطراتی کوتاه از زندگی جهادی این شهید مدافع حرم را بیان می‌کند.

در معرفی این شهید و کتاب آمده است: «شهید حججی را شاید دیده باشی و شاید هم با او زیسته باشی! شاید در مدرسه و کوچه و مسجد کنارت نشسته باشد و لحظاتی را با او سر کرده باشی. محسن در زندگی زمینی‌اش آدم خاصی نبود؛ بچه‌ای بود شرّ و شور. از آن‌ها که می‌خواهند همه چیز را تجربه کنند؛ از آن‌ها که می‎خواهند همه چیز را بدانند. آنچه محسن را خاص می‌کند، زندگی جهادی اوست!

زندگی‌ای که پایه اش جهاد بود و عمل به تکلیف و جز با خود سازی نمی‌توان به آن دست یافت.»

این کتاب در چهار فصل: خودسازی اخلاقی، خودسازی جسمی، خودسازی علمی، بینش و بصیرت سیاسی بر اساس زندگی شهید محسن حججی تحریر شده است.

مولفین: گروه انتشارات شهید کاظمی

بخش: عمومی سالن: شبستان راهرو: ۱۸ غرفه: ۲۳

                                                               اشکانه
 
 
از دفتر مشق شهید حججی تا عاشقانه‌های یک جانباز و همسرش
 

«اشکانه» یکی از بهترین و البته قدیمی‌ترین رمان‌های ابراهیم حسن بیگی است که توانست خوانندگان بسیاری را جذب خود کند و همچنان جز آثار شاخص نویسنده محسوب می‌شود.

نویسنده در رمان «اشکانه» که عنوان آن برگرفته از نام همسر یک جانباز قطع نخاعی است، به موضوع ایثارگرانی میپردازد که پس از سال‌های جنگ، دچار مشکلات و معضلات ناخواسته‌ای می‌شوند. او تقابل و تعامل ایثارگران را با جامعه پس از جنگ تحمیلی به تصویر کشیده و از روابط عاطفی اشکانه و همسرش نیز غافل نمانده است.

در بخشی از کتاب آمده است: «سید اگر اشکانه را نمی‌دید، هرگز عاشق نمی‌شد؛ ولی او را دید و عاشق شد و فکر کرد دختری که اسمش اشکانه است، هرگز نخواهد فهمید جوانی که اسمش سید حسین است، چه‌قدر دوستش دارد».

«اشکانه» حکایت عاشقی دو دلدار در دوران دفاع مقدّس است؛ دورانی که با ایثار و فداکاری ملّت قهرمان ایران، عشق‌های زمینی بسیاری رنگ و بوی ابدی آسمان به خود گرفت.

نویسنده: ابراهیم حسن بیگی

ناشر: قدیانی

بخش: عمومی سالن: شبستان راهرو: ۱۶ غرفه: ۹


                                                                     سه سه
 
از دفتر مشق شهید حججی تا عاشقانه‌های یک جانباز و همسرش
 
 
 


نمایشنامه‌ها شاید مشتری همیشگی نداشته باشند، اما همیشه مرجع اصلی گروه‌هایی مثل دانشجویان و گروه‌های تئاتری است؛ به همین دلیل هم لااقل بخشی از جامعه خصوصا طیف هنری را به خود معطوف می‌کند یعنی خواننده ثابت خودش را داشته و همچنان هم دارد.

کتاب «سه سه» عنوان مجموعه شش نمایشنامه، سه نمایشنامه کوتاه و سه نمایشنامه بلند، از سیروس همتی نمایشنامه‌نویس، بازیگر و کارگردان تئاتر است.

همتی بازیگری است که با فعالیت در زمینه نویسندگی و کارگردانی تئاتر شناخته شده و جوایز متعددی را نیز در این زمینه به دست آورده است.

مجموعه نمایشنامه‌های او در «سه سه» با نمایشنامه درمان شروع می‌شود که همتی از آن به عنوان کوتاه‌ترین نمایشنامه به زبان فارسی نیز یاد می‌کند.

در این نمایشنامه او در مقام مجادله یک کودک و مرد در دستشویی بیمارستان سعی در بیان نکته‌های اجتماعی درباب زندگی سالم کرده است.

در نمایشنامه دوم با عنوان «مهندس» شخصیتی خیالی که تنها صدایی از او روایت شده، سعی دارد تا از محبوب خود پاسخ این سوال را به دست آورد که شوهرِ نوعروس، باغبانِ جوان، گرگ و دزد کدامیک لایق نفرین‌شدن هستند. وی در قالب استعاره‌ای که در هر یک از این افراد ساخته است؛ به طرح پاسخ‌هایی می‌پردازد.

نمایشنامه سوم با عنوان «راه»، داستانی در حوزه دفاع مقدس را روایت می‌کند که همتی سه پایان را برای آن متصور شده و انتخاب هر یکی از آن‌ها را به عهده گروه اجرایی و نیز مخاطب خود قرار داده است.

نمایش چهارم کتاب با عنوان «صبح به خیر» نمایشی است با موضوع کشمکش یک سرباز و فرمانده‌اش و غریبه‌ای که در نقطه صفر مرزی با آن‌ها برخورد کرده و برایشان ایجاد مزاحمت می‌کند. در این اثر همتی به شیوایی، تصویری نو و بدیع از مرگ ارائه می‌دهد.

در نمایش پنجم با عنوان «برزخ» که به روح شهید «بابک فرخنده نژاد» تقدیم شده است، همتی روایتی از رویا‌های یک سرباز شهید را به تصویر کشیده که سعی دارد با همسر خود ارتباط برقرار کرده و حس خودش را نسبت به او بیان کند.

نمایشنامه ششم با عنوان «fish آباد» داستانی است با محوریت حقوق نجومی یک مدیر بانک که به صورت سهوی به حساب مردی ریخته شده و او از بازپس دادن این مبلغ سرباز می‌زند.

نویسنده: سیروس همتی

ناشر: کتاب نیستان

بخش: عمومی سالن: شبستان راهرو: ۱۷ غرفه: ۱۲
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار