آخرین اخبار:
کد خبر:۷۶۰۵۵۶
گزارش |

روزگار مردمانی که هویتشان را می‌فروشند/ ماجرای افراد بی‌شناسنامه قلعه‌گنج به کجا رسید؟

شاهد هستییم که ده‌ها نفر از مردم قلعه‌گنج بدون سند هویتی روزگار را به سختی سپری می‌کنند و طی این سال‌ها با تولد نوزادان بر تعداد افراد بدون شناسنامه افزوده شده.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، خشکسالی جازموریان در چند سال اخیر مردم جنوب کرمان را با مشکلات زیادی مواجه کرد، به طوریکه درآمد مردم را تحت تاثیر قرار داد و بر فقر و تنگدستی مردم اضافه کرد. اما این قبیل مشکلات معیشتی، مردم را به کارهای عجیبی واداشت؛ برخی برای کسب درآمد و گذران زندگی، شناسنامه و کارت ملی خود را به اتباع خارجی می فروشند و درآمد خوبی از این راه بدست می‌آورند.
 
عدم ثبت قانونی ازدواج، برخورداری از یارانه، دریافت شناسنامه برای نوزادان تازه متولد شده، عدم رسیدگی به کار‌های اداری و محرومیت از تحصیل دانش آموزان، تنها بخشی از مشکلات مردمی است که اسناد هویتی خود را به چوب حراج گذاشتند.
 

پرونده فروش شناسنامه در جنوب کرمان

حدود ۱۰ سال پیش بود که پرونده فروش شناسنامه در جنوب کرمان از سوی سازمان‌های انتظامی و اطلاعاتی باز شد و در همین رابطه برخی از کارکنان ثبت احوال در جنوب استان کرمان دستگیر شدند؛ هرچند که گفته می‌شود باندی که در خرید و فروش شناسنامه‌ها دخیل بود، دستگیر و متلاشی شد، اما متاسفانه مشکلاتی برای مردم ایجاد کرد و ثبت احوال به هیچ وجه حاضر به صدور  شناسنامه مجدد و یا حتی چندباره برای این افراد نشد.

اگرچه با ورود دستگاه‌های امنیتی جلوی این ماجرا گرفته شد، اما امروز شاهد ده‌ها نفر از افرادی هستیم که بدون شناسنامه روزگار سپری می‌کنند و طی این سال‌ها با تولد نوزادان بر تعداد کسانی که شناسنامه ندارند، افزوده شد است.
 
مردمی که بدون سند هویتی روزگار را به سختی سپری می‌کنند/ ماجرای افراد بدون شناسنامه در قلعه گنج به کجا رسید؟

اما پس از این جریان، مجمع دانشجو معلمان عدالتخواه دانشگاه فرهنگیان کرمان برای رسیدگی به حل مشکل مردم قلعه گنج وارد ماجرا شدند. ماجرا از آنجا آغاز شد که چند تن از دانشجویان قلعه گنجی با مراجعه به مجمع دانشجو معلمان عدالتخواه دانشگاه فرهنگیان کرمان، ماجرای بی هویت بودن افرادی از مردم روستای مزرعه توابع شهرستان قلعه گنج را شرح دادند.

صادقی، دبیرسابق مجمع دانشجو معلمان عدالتخواه دانشگاه فرهنگیان می‌گوید تصمیم گرفتیم ماجرا را از طریق نماینده ولی فقیه در استان ماجرا را پیگیری کنیم و نامه ای نوشتیم و توسط یکی از دانشجویان بومی به دفتر امام جمعه کرمان رساندیم. با تلاش‌های آن‌ها بعد از یک هفته از دفتر امام جمعه کرمان تماس گرفتند و سوالاتی پرسیدند و در نهایت قرار شد دفتر امام جمعه کرمان با پیگیری از طریق حجت الاسلام نجنو، امام جمعه قلعه گنج به تسهیل ماجرا کمک کنند.
 

وقتی افراد بومی قلعه گنج در پوست خود نمی‌گنجیدند

صادقی ، دبیر سابق مجمع دانشجو معلمان عدالتخواه دانشگاه فرهنگیان کرمان می‌گوید: افرادی را به ثبت احوال قلعه گنج فرستادیم تا از جزئیات ماجرا مطلع شوند. ثبت احوال  برای صدور شناسنامه مجدد برای این افراد از طریق استشهاد محلی اعلام آمادگی کرد و درست همان زمانی که افراد بومی از خوشحالی در پوست خود نمی‌گنجیدند، برخی نهادهای امنیتی استان با آن مخالفت کردند.

مسئولان می گفتند احتمال دارد افراد بی شناسنامه ایرانی نباشند؛ در حالیکه از طریق استشهاد محلی، دهیار وبزرگان محلی به خوبی قابل شناسایی هستند و با یک آزمایش ساده DNA می‌توان هویت این افراد را مشخص کرد.
 
مردمی که بدون سند هویتی روزگار را به سختی سپری می‌کنند/ ماجرای افراد بدون شناسنامه در قلعه گنج به کجا رسید؟

مجمع دانشجو معلمان عدالتخواه دانشگاه فرهنگیان کرمان دست از پیگیری برنداشت و از طریق افراد سرشناس محلی موضوع را ادامه داد و با فرماندار سابق قلعه گنج تماس گرفت. صادقی می گوید بیشتر این مردم که در نقاط دور شهرستان قلعه گنج حضور دارند و عشایر هستند، به دلیل دوری مسیر، امکان رفت و آمد ندارند و زندگی را با دامداری می‌گذرانند و هیچ گونه امکانات بهداشتی ندارند.
 
 
شکری پور که به تازگی دبیر مجمع دانشجو معلمان عدالتخواه دانشگاه فرهنگیان کرمان شده نیز، از ادامه پیگیری این تشکل برای هویت دار کردن افراد بی شناسنامه جنوب کرمان خبر می‌دهد و می‌گوید که این تشکل تاکنون چندین بار نامه به مراجع امنیتی استان و کشور ارائه کرده است و باز هم ادامه خواهد داد.
 
مردمی که بدون سند هویتی روزگار را به سختی سپری می‌کنند/ ماجرای افراد بدون شناسنامه در قلعه گنج به کجا رسید؟

او می‌گوید که تاکنون موفق شدیم که ده نفر از بی شناسنامه ها را شناسایی کرده و قرار است طی هفته‌های آینده با مسئولان استان نشستی را در این راستا برگزار کنیم. ما مطالبه‌گری از مسئولان در این حوزه را در برنامه کار قرار دادیم و امیدواریم به نتیجه قابل قبولی برسیم.

گفته می‌شود که بین ۱۰۰ تا ۵۰۰ ایرانی در جنوب کرمان شناسنامه ندارند، در حالی که مردم این مناطق با فقر و مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کنند و از حمایت‌های دولتی محروم هستند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار