یک محقق ایرانی گفت: تیم دانشجویان دانشکده مهندسی مواد دانشگاه تهران موفق شدهاند از سبوس برنج باتری لیتیومی بسازند.
محسن کریم پور دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی مواد از دانشکده مهندسی مواد دانشگاه تهران و عضو تیم تحقیقاتی آزمایشگاه مهندسی مواد در گفتگو با خبرنگار گروه فناوری خبرگزاری دانشجو با اشاره به پروژه تحقیقاتی تیمشان اظهار کرد: تیم ما در آزمایشگاه مواد دانشکده مهندسی مواد ۵ سال است که بر روی پروژه باتریهای قابل شارژ کار میکند.
وی در خصوص این باتریها گفت: ما باتریهای قابل شارژ شامل باتریهای لیتیوم و لیتیوم ایر که از جدیدترین مدلهای باتری به حساب میآید و در موبایلها، لپ تاپها یا ماشینهای الکتریکی که به طور مثال در کارخانه تسلا ساخته میشود مورد استفاده قرار میگیرد.
کریم پور گفت: شاید مهمترین بخش از کار در آزمایشگاه دانشکده مهندسی مواد این باشد که توانستیم با راهنمایی از اساتید تمام مراحل ساخت باتری از صفر تا صد را خودمان انجام دهیم؛ در واقع ما مواد داخلی این باتریها را نیز خودمان تولید کردهایم و در حال حاضر به دنبال ارتقاء این محصولات هستیم.
وی با اشاره به اینکه در حوزه تولید باتریهای قابل شارژ چند مقاله آی اس آی نیز طرف این گروه به چاپ رسیده است، تصریح کرد: یکی از بزرگترین مشکلات ما در حال حاضر تجاریسازی محصولی است که سالها برای ساخت آن تلاش کردهایم.
کریمپور بیان کرد: امروز ما در شرایط تحریم قرار داریم و بسیاری از کشورهای صاحب تکنولوژی این باتریها را به ما نمیفروشند، حتی مواد اولیه لازم برای ساخت آن نیز به سختی به دست ما میرسد و حالا که ما توانستهایم این نوع باتری را تولید کنیم هیچ شرکتی از ما حمایت نمیکند.
وی در خصوص سایر مشکلات موجود بر سر راه تولید این محصول به صورت انبوه گفت: بعضی از مواد اولیه مثل عناصر خالص هزینه بالایی دارند، خصوصا امروز که قیمت ارز بالا رفته و از طرفی هم در شرایط تحریم امکان خرید برخی از این عناصر نمیباشد و این دو در کنار هم چالشهای جدی ما به حساب میآید.
کریم پور با بیان اینکه امکان استفاده از مواد اولیه موجود در کشور وجود دارد، خاطرنشان کرد: ما توانستهایم از سبوس برنج سیلیسیم تولید کنیم، سیلیسیم ماده اولیه گران قیمتی است که تهیه آن مشکل میباشد و جزوی از مواد اولیه لازم و واجب در تولید باتریهای قابل شارژ محسوب میشود.