کد خبر:۷۶۲۲۲۲
مدیر فرهنگی اجتماعی دانشگاه ایلام:

دانشجویان دانشگاه ایلام موفق به کشت هیدروپونیک گوجه‌فرنگی شدند

مدیر فرهنگی اجتماعی دانشگاه ایلام گفت: در برنامه‌ای مشترک بین انجمن‌های علمی دانشجویی دانشکده کشاورزی دانشگاه کشت هیدروپونیک گوجه فرنگی با موفقیت اجرایی شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حمیدرضا امامی‌پور، مدیر فرهنگی اجتماعی دانشگاه ایلام با بیان اینکه در برنامه‌ای مشترک بین انجمن‌های علمی دانشجویی دانشکده کشاورزی دانشگاه کشت هیدرو پونیک گوجه فرنگی با موفقیت اجرایی شد، گفت: هیدروپونیک یا آب کشت، شیوه کشت بدون خاک است که در این نوع کشت نیاز‌های غذایی گیاه، اندازه‌گیری شده و با استفاده از آب به جای خاک به گیاه داده می‌شود و، چون اساس سیستم هیدروپونیک آب است، این سیستم می‌تواند کاملاً خودکار باشد.

وی گفت: خودکار بودن این سیستم هم در این است که اگر باغبان برای مدت زیادی در گلخانه حاضر نبود، گیاه از کمبود آب و مواد غذایی تلف نخواهد شد. در این نوع کشت نیازی به شخم و آبیاری نیست و مصرف آب به صورت چشمگیری کاهش می‌یابد.

مدیر فرهنگی اجتماعی دانشگاه ایلام ادامه داد: در این روش ضد عفونی کردن محیط رشد بسیار ساده و کم هزینه است، چون محلول غذایی به صورت مایع است به راحتی می‌توان آن را کنترل کرد.

امامی‌پور گفت: در جایی که خاک مناسب ندارد یا دچار بعضی بیماری‌ها است، این روش قابل اجرا است، چون کنترل شرایط محیطی از جمله نور، دما، رطوبت و ترکیب هوا بسیار ساده‌تر است و صرفه‌جویی قابل ملاحظه‌ای در مصرف آب، بازده بیشتر در تولید سبزیجات خارج از فصل در گلخانه، سهولت پیش بینی میزان عملکرد به دلیل کنترل شرایط محیطی، کیفیت بهتر محصولات، کاهش میزان ابتلاء به بیماری‌های انگلی گیاهان، کاهش هزینه نیروی انسانی به علت حذف عملیات‌های مربوط به خاک و عدم رشد علف هرز و اشغال فضای کمتر از مزایای این روش است.

وی با بیان اینکه عملکرد محصول گوجه فرنگی به صورت هیدروپونیک معمولاً ۱۲ کیلو گرم در واحد سطح برآورد می‌شود، گفت: درآمد حاصل از هر یک تن گوجه فرنگی معادل ۱۰ تن خیار و هزینه تولید هر تن گوجه فرنگی نسبت به خیار ۵۰ درصد کمتر است.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار