به گزارش دانشجو ، قانون «لوگان» جزو قوانین فدرال ایالات متحده است که بر اساس آن مذاکره افراد غیرمجاز با دولتهایی که با آمریکا دچار مناقشه هستند، جرم تلقی میشود.
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا در کاخ سفید گفت: چیزی که در رابطه با ایران مایلم شاهدش باشم؛ مایلم شاهد این باشم که آنها با من تماس بگیرند. جان کری با آنها زیاد صحبت میکند. جان کری به آنها میگوید که تماس نگیرند. این کار نقض قانون لوگان است.
او ادامه داد: به بیان صریح، او باید به این خاطر مورد پیگرد قرار گیرد اما افراد من نمیخواهند در این باره کاری کنند. فقط دموکراتها از این کارها میکنند.
ترامپ در پاسخ به این پرسش که آیا خطر تقابل نظامی با ایران وجود دارد، گفت: فکر میکنم میتوانید بگویید که همواره؛ درست است؟ غیر از این است؟ نمیخواهم بگویم نه، اما امیدوارانه، این اتفاق نخواهد افتاد.
وی در ادامه گفت: ما یکی از قویترین ناوهای دنیا را داریم که آماده است. نمیخواهیم مجبور به انجام کاری شویم.
ترامپ اظهار کرد: جان کری قانون لوگان را نقض کرد. او با ایران صحبت میکند و کرده است. او ملاقاتها و تماسهای تلفنی زیادی داشته و به آنها میگوید که چه کار کنند. این نقض کامل قانون لوگان است.
رئیسجمهور آمریکا گفت: از زمانی که من از توافق ایران (برجام) خارج شدم، اقتصاد آنها در وضعیت بدی است. آنها تورمی دارند که نرخ آن بالاترین رقمی است که تاکنون شنیدهام. در هر آخر هفته و حتی در طول هفته شاهد آشوب هستند. کاری که باید انجام دهند، تماس گرفتن با من و نشستن (برای گفتوگو) است. ما میتوانیم به یک توافق دست پیدا کنیم؛ یک توافق عادلانه.
وی افزود: ما فقط میخواهیم آنها سلاح هستهای نداشته باشند؛ خواسته زیادی نیست. ما به آنها کمک خواهیم کرد که به حالتی عالی برگردند. آنها اکنون در حالت بدی هستند. من چشمانتظار روزی هستم که در آن بتوانیم واقعاً به ایران کمک کنیم. ما به دنبال آسیب زدن به ایران نیستیم. من میخواهم آنها قوی و عالی باشند و اقتصادی عالی داشته باشند اما آنها به جان کری گوش میدهند. آنها باید تماس بگیرند و اگر این کار را بکنند، ما از گفتوگو با آنها استقبال میکنیم.
ژست ترامپ برای مذاکره در حالی است که دولت او همانند دولتهای پیشین آمریکا ضدایرانیترین و توهینآمیزترین سیاستها درباره ملت ایران را دستور کار قرار داده است.
«دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا ۱۸ اردیبهشتماه به طور یکجانبه با نقض تعهدات آمریکا ذیل توافق هستهای برجام کشورش را از این توافق خارج کرد و چندین دور تحریم علیه ایران اعمال کرده است.
دولت ترامپ اخیراً اعلام کرده معافیتهای مشتریهای نفت ایران از تحریمها را تمدید نخواهد کرد.
دولت آمریکا روز گذشته (چهارشنبه) هم با صدور یک فرمان اجرایی صنایع آهن، آلومینیوم، مس و فولاد ایران را به فهرست تحریمهای یکجانبه علیه ایران اضافه کرد.
دولت آمریکا بعد از خروج از برجام کارزاری همهجانبه برای اعمال فشار علیه ایران به راه انداخته و در تلاش است کشورهای دیگر را به حمایت از تحریمهای یکجانبه علیه ملت ایران فرا بخواند.
شورای عالی امنیت ملی ایران روز چهارشنبه (۱۸ اردیبهشتماه) در بیانیهای اعلام کرد قصد دارد «در راستای صیانت از امنیت و منافع ملی مردم ایران، و در اعمال حقوق خود مندرج در بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام» برخی اقدامات خود ذیل برجام را متوقف کند.
جمهوری اسلامی در این بیانیه که در اولین سالگرد خروج آمریکا از توافق هستهای صادر شده به کشورهای باقیمانده در برجام ۶۰ روز فرصت داده برای اجرای تعهدات خود به ویژه در حوزههای بانکی و نفتی اقدام کنند.
این بیانیه همچنین هشدار میدهد در صورتی که کشورهای گروه ۱+۴ در ضربالاجل یاد شده به تعهداتشان عمل نکنند، ایران به صورت مرحله به مرحله تعهدات دیگری را متوقف خواهد کرد.
«برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام، تیرماه سال ۱۳۹۴ میان ایران و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) به علاوه آلمان (موسوم به گروه ۱+۵) حاصل شد.