انتشار سخنان عباس عراقچی که چندی پیش در گفتگوی ویژه خبری دو سیما پخش شد، موجی از واکنشها را در پی داشت. قسمت اعظم این واکنش مربوط به دانشجویان و فعالان مجازی بود که در توئیتر به راه افتاد.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-زینب السادات میرسلطانی؛ ایرانی عزیز مرا ببخش اگر با مهاجرت اجباری، از دست جنگ، از دست طالبان ، پا به خاکت گذاشتم. مرا ببخش اگر از نانت استفاده کردم، نانی که حق بچههایت بود. مرا ببخش برای تمام آب و برق و گازی که هرچند با پرداخت پول استفاده کردم. مرا ببخش اگر از صفحات وبت برای درددل شخصی استفاده کردم.
مرا ببخش اگر در کوچهها و خیابانهایت راه رفتم و قدم زدم. مرا ببخش اگر پدر و برادر کارگرم روی ساختمانهایت و زمین کشاورزیات کار کردند و یک فرصت شغلی را شاید از پدر و برادرت گرفتند. مرا برای همه چیز ببخش. میدانم با همه پوزش خواهی، باز بدهکارم، بقیه بدهکاریهایم را ببخش.
ایرانی عزیز، از تو ممنونم که به من جا و پناه دادی تا به این سن برسم. سپاسگزارم که گذاشتی از هوای اکسیژن پاک خاکت، نفس بکشم. تشکر که گذاشتی چند سالی بر نیمکتهای کلاس درست بنشینم و از گچ و تختهات استفاده کنم. البته من در مدرسه خودگردان افغانی درس میخواندم، ممنونم که اجازه دادی چند سالی در مدرسه خاک تو و پیش معلمهای ایرانی نیز درس بخوانم. معلم ایرانی از تو هم ممنونم که به من خواندن و نوشتن یاد دادی. شاید برای همین از این که گاهی مرا به گناه فقط افغانی بودن، تحقیر کردهای، بخشیدمت...»
متنی که خواندید قسمتی از نامهی « ساره گل» دختر افغانستانی است که برای من و تو نوشته است. یادمان نرود شجاعت و فداکاری ودفاع مدافعین حرم تیپ سرافراز فاطمیون را که به نیابت از مردان این سرزمین در سوریه و عراق جنگیدند تا سپر بلا شوند.
افغانهایی که پس از گذشت سالها اگر در مترو یا اتوبوس یا در صف نانوایی با آن ها مواجه شوی سر خم کرده و با احترام جای خود را به من و تو میدهند. دلیل اینها شاید به خاطر رفتار نادرست من وتو باشد. شاید آن چنان که باید رسم میهمان نوازی را به جا نیاوردهایم. شاید قدر این مردم نجیب و با حیا را آن گونه که باید ندانسته ایم.
از بی معرفتی بعضی از ایرانیها در مقابل افغانهای عزیز که بگذریم، به سخنان عجیب عباس عراقچی معاون وزارت خارجه میرسیم که در کمال ناباوری گفت: «هم اکنون بیش از سه میلیون افغانستانی در ایران هستند که دو میلیون فرصت شغلی را اشغال کرده اند و سالانه سه تا پنج میلیارد یورو از ایران خارج میکنند.اگر تحریمها اثر کند و فروش نفتمان به صفر برسد، جمهوری اسلامی ایران مجبور است سیاست ویژهای را برای اقتصاد خود در نظر بگیرد و ممکن است نتوانیم به این شکل ادامه دهیم و از برادران و خواهران افغانستانی مان بخواهیم ایران را ترک کنند.»
انتشار سخنان عباس عراقچی که چندی پیش در گفتگوی ویژه خبری دو سیما پخش شد, موجی از واکنشها را در پی داشت. قسمت زیادی این واکنش مربوط به دانشجویان و فعالین مجازی بود که در توئیتر به راه افتاد.
در ادامه مختصری از این واکنش هارا برای شما آوردهایم:
کاربری با نام ساناز با انتشار عکس شهید افغانستانی نوشت: #شهید_رجب_غلامی افغانی ای بود رفت جبهه روی سیم خاردار خوابید تا یه عملیات لو نره, رجب غلامی ها هنوز هم هستن , شما به عنوان مسئول توی عملیات روانی آمریکا چرا روی سیم خاردارهای دشمن نمیخوابی؟

خواجه نژاد از شاگردان افغانستانی کلاسش گفت و نوشت: آقای عراقچی :محمد و فرزانه و نیک بی بی, دانش آموزان #افغانستاني کلاس من هستند که با افتخار به آنها درس زندگی می دهم... برای من تربیت یک انسان, فارغ از ملیت او , یک ارزش است. حاضرم پولی که برای آموزش آنها به من می دهید را به خزانه ی دولت برگردانم اما دست از رسالتم بر نمی دارم.
امیر نیز از حذف نیروهای جبهه مقاومت گفت و اینطور نوشت: پس از #حشدالشعبی نوبت تخریب دیگر سرمایه جبهه مقاومت بود, در نگاه #مدیریت_انقلابی افغانستانی ها مدافعان حرمند و مَحرم حریممان و در نگاه لیبرالها همچون سوخت بیست درصد و صرفا وسیله ای برای معامله بر سر میز مذاکرات با حرامیان
سید مصطفی موسوی نژاد صحبت های اخیر عراقچی را با بیانات رهبر درباره افغان های عزیز اینطور مقایسه میکند: عراقچی: ممکن است از افغانستانیها بخواهیم ایران را ترک کنند.اینکه کجا میروند به خودشان مربوط است.آمریکا هم همین کار را کرد با اتباع خارجی! رهبری:تهران خانه افغانستانیهاست.
محممد موحد نیز از اختلاس های آقازاده ها و مسئولین دولتی نوشت: وقتی دولت با ارز دولتی به اندازه ۱۹۷۰۰۰لیر ترکیه غذای سگ و گربه وارد میکنه و مسئولان دولتی هم در اختلاس و بریز بپاش ید طولایی دارن،جناب عراقچی غلط میکنه که به خاطر وضع اقتصادی که رییسش ساخته، برادران افغانی ما را تهدید به اخراج از کشور میکنه.
کاربری با نام شادمان با اشاره به افغانهایی که برای پیشترفت انقلاب اسلامی ایران تلاش میکنند نوشت: ان شالله تلاش همه جهت برقراری حکومت اسلامی جهانی؛ افغانهای زیادی میشناسم که تلاش برای پیشرفت انقلاب اسلامی ایران میکنند و ایرانی های زیادی میشناسم که آرزوی ایستادن چرخهای تولید این انقلاب را دارند. حال خائن کیست؟
سجاد زندی لک نیز از زبان مشترک ایران و افغانستان گفت ونوشت: آریایی عزیز مگه افغانستان بخشی از سرزمین ما نبوده ؟ مگه فارسی صحبت نمیکنن ؟ رگ نداری بیچاره که بخاد خون آریای توش بچرخه .
یونس بیننده نیز از تفکرات لیبرال ها گفت: گمان نکنید مشکل این جماعت فقط با نژاد های خارج از مرز است ؛ خیر. در تفکر #لیبرال چون مبنا سرمایه داریست ؛ از نظر این جماعت هر که این مبنا را به خطر اندازد دشمن است! خواه نژاد های خارجی (عراقی و افغانی و..) خواه اقوام ایرانی( ترک و کرد و لر و..) باشند #اُف_بر_این_تفکر
کاربری با نام سلطانی به گذشته ایران و افعانستان و صحبت های اخیر عراقچی اشاره کرد و با بیانی طنزگونه نوشت: خوب شد #افغانستان از ایران جدا شد والا الان باید #عراقچى می گفت ناچاریم افغانستان را جدا کنیم...!
مهدی ماهان درخصوص بحث نفوذ و اتفاقات اخیر این طور مینویسد: این روزها ،ماجرای #نفوذ که مقام معظم رهبری فرموند رو بیشتر حس میکنیم. تفکرات #عراقچی نمونه بارزی از نفوذ در #دولتمردان است. ماجرای تخریب #حشدالشعبی و #افغان های عزیز ، یک سناریوی از پیش تعریف شده است که توسط عده ای #بیسواد_سیاسی ، ترسو و معاند در حال اجرا است.
رضوان به دادگاه برادر عراقچی اشاره کرد و نوشت: منتظریم دادگاه احمدشون برگزار شه تا ببینیم ضربه ای که ایشون به اقتصادمون با "اخلال در نظام اقتصادی، ارزی و پولی کشور" زده سنگین تره یا حضور #برادران_افغان در ایران؟!
سلمانه از ریسه سنگ اندازی های داخلی گفت و عراقچی را مخاطب خود قرار داد و نوشت: چرا افغانستانی ها باید اخراج بشن آقای #عراقچی؟! ریشه سنگ اندازی های اقتصادی داخلیه، کسایی که به اقلام روزمره مردم مثل ماکارونی و تُن ماهی هم رحم نمیکنن، دستگاه قضا همونی که صدای رئیسجمهور رو تقلید میکرد تا کالای غیرضروری رو ترخیص کنه محاکمه کنه مسئله حل میشه
#حسین_فریدون
بابک سخنان اخیر عراقچی را به گونهای دیگر بیان کرد: گر تحریمها تشدید شود ۱۰ رآس آقازادهی رانتخوار ،زمین خوار،کوه خوار، اختلاسگر و... را از مملکت بیرون کنیم، میتوانیم دربرابر تحریم های آمریکا با خیال راحت تا ۱۰ سال آینده مقاومت کنیم. من تضمین میکنم...
سید سجاد نیز درباره پناهندگی در اروپا گفت و نوشت: اروپا در بحران پناهندگیست؛ 2/5میلیون مهاجر افغان پشت سد ایران قرار دارند و فقط یک سرریز(در حد چند ده هزار نفر)آن ها میتواند کل اتحادیه اروپا را به کما ببرد؛همه این ها اما هیچ توجیهی برای ادبیات آقای #عراقچی در مورد همزبانانی که یاور روزهای ناخوشیمان بودند نیست!
مهدی صفدر زاده از حس و حال خود در مزار تیپ فاطمیون مشهدی نوشت: اومدم مزار شهدای افغانستانی مدافع حرم تیپ فاطمیون در مشهد, خیلی هاشون با شنیدن تنها یک جمله رفتنی شده بودند: غریب گیر آوردنت..