کد خبر:۷۶۳۴۶۴
مفرد در گفتگو با دانشجو:

۸۰ هکتار از انارستان‌ها و انجیرستان‌های معمولان و کوهدشت تخریب شده‌اند / احتمال شیوع بیماری بین درختان

مسئول قرارگاه جهاد سازندگی سازمان بسیج دانشجویی گفت: برای تامین نیروی جهادی در انارستان‌ها و انجیرستان‌های معمولان و کوهدشت نیازمند حضور نیرو‌های جهادی در منطقه هستیم.

صادق مفرد

صادق مفرد، مسئول قرارگاه جهاد سازندگی سازمان بسیج دانشجویی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو درباره آخرین وضعیت انارستان‌ها و انجیرستان‌های لرستان بعد از وقوع سیل گفت: ۲۰ اردیبهشت برای بررسی وضعیت انارستان‌ها و انجیرستان‌های شهر معمولان و کوهدشت، از این باغات بازدیدی به عمل آوردیم و متوجه شدیم که قریب به ۸۰ هکتار از این باغات تخریب شده اند و آسیب جدی دیده اند.

مفرد افزود: در صورتی که این باغات سریعا لایروبی نشوند طی ۲ هفته آینده معیشت ۵۰۰۰ نفر از ساکنان این منطقه با مشکل مواجه می‌شود؛ چرا که لرستان قطب انجیر کشور است و منبع درآمد اهالی معمولان و کوهدشت همین باغات هستند.
 
مسئول قرارگاه جهاد سازندگی سازمان بسیج دانشجویی اضافه کرد: تعدادی از گروه‌های مردمی و جهادی در این باغات مشغول فعالیت هستند و تاکنون توانسته اند نزدیک به ۱۰ تا ۱۷ هکتار از این انارستان‌ها و انجیرستان‌ها را پاکسازی کنند، اما به دلیل اینکه پاکسازی دور تنه درختان از گل و لای، کاری یدی است برای ادامه روند پاکسازی در این مناطق نیازمند نیروی انسانی هستیم.

وی ادامه داد: برای تامین نیروی جهادی در انارستان‌ها و انجیرستان‌های معمولان و کوهدشت طی فراخوانی به تمامی استان‌ها اعلام کرده ایم که در صورت امکان نیرو‌های جهادی خود را به منطقه اعزام کنند و از سویی پیگیر فراهم سازی تجهیزات و ماشین آلات لازم هستیم تا در منطقه مستقر کنیم.

مفرد خاطرنشان کرد: دور تنه درختان انجیر و انار گرفتار در گل و لای این مناطق توسط نیرو‌های انسانی پاکسازی می‌شود و پاکسازی مسیر‌های اصلی این باغات نیز به وسیله ماشین آلات انجام می‌گیرد؛ بنابراین در این منطقه به نیروی انسانی بیشتری نیازمندیم و امیدواریم نیرو‌های جهادی هر چه سریعتر به باغات شهر‌های معمولان و کوهدشت اعزام شوند.
 
//
 
وی گفت: گل و لای که دور تنه درختان و در باغات معمولان و کوهدشت وجود دارد، حدود ۲ متر ارتفاع داشته که لایه بالایی این گل کاملا خشک و سفت شده و لایه میانی آن نرم است و لایه زیرین این گل هم به شکل لجن درآمده و این احتمال می‌رود که به منبع شیوع بیماری برای درختان منطقه تبدیل شود و علاوه بر نابودی این ۸۰ هکتار باعث از بین رفتن تمامی درختان منطقه شود. در صورتی که رهاسازی تنه درختان انار و انجیر شهر‌های معمولان و کوهدشت به موقع و با کمک نیرو‌های جهادی و مردمی و وزارت جهاد کشاورزی صورت نگیرد، این بیماری‌ها شیوع پیدا می‌کنند و باغات منطقه نابود می‌شوند.

مسئول قرارگاه جهاد سازندگی سازمان بسیج دانشجویی ابراز کرد: البته در همین راستا با سازمان جهاد کشاورزی لرستان جلسه‌ای برگزار کردیم و قرار شد تقسیم کاری بین نیرو‌های جهادی و این سازمان صورت گیرد و گروه‌های جهادی دور تنه درختان را از گل و لای پاکسازی کنند و سازمان جهاد کشاورزی نیز سموم و کود‌های مربوطه را برای درختان تامین کند و از این طریق به تقویت این باغات بپردازد.

وی تصریح کرد: به طور جدی پیگیر رسیدگی به وضعیت باغات معمولان و کوهدشت هستیم و برای تامین نیروی انسانی در حال رایزنی با آستان قدس رضوی و سایر ارگان‌ها هستیم تا از تمام ظرفیت برای رفع این مشکل استفاده کنیم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار