نابودی انجیرستانهای پلدختر و معمولان از جمله مشکلاتی بود که مردم در این بازه زمانی با آن مواجه بودند چرا که با نابودی این باغستان ها، حدود ۵۰۰۰ نفر شغل خود را از دست میدادند و همین مسئله به دغدغه باغداران این منطقه تبدیل شده بود. این موضوع به قدری جدی بود که ضرغام پرنیان، رئیس مجمع جهادگران استان لرستان ۱۷ اردیبهشت به خبرنگار ما میگوید: در صورتی که به انجیرستانهای پلدختر و معمولان رسیدگی نشود و دور تنه آنها از گل و لای پاکسازی نشود، اکسیژن کافی به این درختها نمیرسد و به زودی این سرمایه ملی از بین میرود و معضل بیکاری گریبان بسیاری از مردم این مناطق را میگیرد.
تلاشهای جهادگران محدود به اینجا نبود و بعد از اینکه برآوردهای لازم از وضعیت انجیرستانهای لرستان صورت گرفت، با مدیریت قرارگاه جهاد سازندگی سازمان بسیج دانشجویی، گروههای جهادی به منطقه اعزام و مشغول فعالیت میشدند. در همین راستا صادق مفرد، مسئول قرارگاه جهاد سازندگی سازمان بسیج دانشجویی به خبرنگار ما میگوید: ۲۰ اردیبهشت برای بررسی وضعیت انارستانها و انجیرستانهای شهر معمولان و کوهدشت، از این باغات بازدیدی به عمل آوردیم و متوجه شدیم که قریب به ۸۰ هکتار از این باغات تخریب شده اند و آسیب جدی دیده اند. تعدادی از گروههای مردمی و جهادی در این باغات مشغول فعالیت هستند و تاکنون توانسته اند نزدیک به ۱۰ تا ۱۷ هکتار از این انارستانها و انجیرستانها را پاکسازی کنند، اما به دلیل اینکه پاکسازی دور تنه درختان از گل و لای، کاری یدی است برای ادامه روند پاکسازی در این مناطق نیازمند نیروی انسانی هستیم.
ناگفته نماند که حسین طهماسبی، دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان لرستان ۲۸ اردیبهشت در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه خرم آباد در همین راستا با انتقاد از عملکرد مسئولین استانی در عدم رسیدگی به مردم پلدختر اعلام میدارد: ۵۰ هکتار انجیرستان که اشتغال ۵۰۰۰ نفر از اهالی پلدختر را در خطر انداخته است. علیرغم همه اهمیتش مورد کمترین توجه مدیران استانی قرار دارد.
بیشتر بخوانید:
بعد از گذشت حدود ۶۰ روز از وقوع سیل در لرستان، هنوز انجیرستانهای شهرستانهای معمولان و کوهدشت در محاصره گل و لای بودند. باغهایی که مدتها به منبع درآمد مردم منطقه تبدیل شده و حالا اهالی آن با سرمایه گذاری در قطب انجیر سیاه کشور، چرخ زندگی خود را میچرخاندند.
به گفته جهاد کشاورزی سالی ۱۰۰ میلیون تومان درآمد حاصل از این انجیرها بود که توسط جهادگران از خطر نجات یافت.