مدیرکل صداوسیما خراسان شمالی در دیدار دانشجویان گفت: برگزاری جشنواره تولیدات مراکز صداوسیما در خراسان شمالی باعث توسعه استان خواهد شد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جمعی از دانشجویان بسیجی دانشگاههای بجنورد با حمید قربانی جم، مدیرکل صدا و سیمای خراسان شمالی دیدار کردند.
این دیدار که بیشتر حول برگزاری جشنواره تولیدات رسانهای مراکز استانهای کشور در خراسان شمالی بود، بیش از ۲ ساعت به طول انجامید و دانشجویان و مدیرکل صدا و سیمای استان به بحث و تبادل نظر در موضوعات مختلف پرداختند.
در ابتدا ابوالفضل اصغری راد، مسئول مرکز رسانه بسیج دانشجویی خراسان شمالی که از منتقدان برگزاری این جشنواره بود، با بیان اینکه تریبون رسانه ملی، جایگاهی مردمی دارد، گفت: در این جشنواره متاسفانه نه از مردم نظرسنجی شده است و نه جایگاه مردم در آن تعریف شده و متاسفانه رویکرد این جشنواره غلط است؛ اگر ما میخواهیم در راستای ارتقای تراز کیفی و ظرفیت سازی برنامههای تلویزیونی حرکت کنیم بایستی بدنه اجتماعی و مردمی را به آن پیوند بزنیم و نه این که هزینههای میلیاردی برای جشنوارههای این چنینی خرج کنیم.
اصغری راد در ادامه با اشاره به تعامل صدا و سیمای استان با دانشگاهها گفت: در بیانیه گام دوم انقلاب تاکید بسیاری بر نقش آفرینی جوانان شده است که قطعا صدا و سیمای استان با یک تعامل همه جانبه میتواند تریبون مطالبات، گفتمان سازیهای دانشجویی در سطح دانشگاه و حامی دانشجویان کارآفرین و نخبگان علمی و فرهنگی باشد.
قربانی جم در پاسخ به اظهارات اصغری راد گفت: شما شک نکنید که این جشنواره مردم را با خودش همراه خواهد کرد و بنده که از استان دیگری به استان شما آمده ام، نیتی جز کار کردن برای مردم ندارم.
مدیرکل صدا و سیمای خراسان شمالی ادامه داد: آمارهای معاونت سیمای ما نشان داد که هم اکنون بیش از ۷۱ درصد مردم استان، از برنامههای شبکه اترک استقبال کرده اند و مقیاس این آمار هم از دو دقیقه تا ۲۴ ساعت است.
تضمینی وجود ندارد! ابوالفضل بروکی، دبیر قرارگاه مطالبه گری شهید احمدی روشن بسیج دانشجویی خراسان شمالی نیز از مدیرکل صدا وسیمای استان پرسید: شما چه تضمینی میدهید که جشنواره برگزار شود و حداقل ۸ میلیاردی که بناست در آن هزینه شود آوردهای از لحاظ ارتقا جایگاه استان داشته باشد که قربانی جم در پاسخ به این سئوال گفت: هیچ تضمینی نمیدهم.
قربانی جم همچنین بیان داشت: این جشنواره باعث رشد و توسعه استان خواهد شد. من به یقین میگویم این جشنواره استان را ۱۵ سال به جلو میاندازد، اما تضمینی برای آن نمیدهم.
مدیرکل صدا و سیمای خراسان شمالی ادامه داد: استان شما اگر دیده نشود برای من ضرر و سودی ندارد. علی رغم شایعاتی که مبنی بر عدم تمایل دیگر استانها برای میزبانی این جشنواره مطرح است، جشنواره مورد بحث خواستگارهای زیادی در استانهای دیگر داشت.
وی افزود: در این جشنواره قریب به ۱۱۰۰ میهمان دعوت شده اند که از جمله آنها میتوان به رئیس سازمان، مدیر کل صدا و سیمای استان ها، کارگردانان و هنرمندان مطرح کشور اشاره کرد. همچنین بیش از ۲۰ خبرنگار ملی پوشش این جشنواره را برعهده دارند و شبکه جام جم و شبکه شما نیز از جشنواره را به صورت مستقیم خواهد کرد.
هزینه جشنواره چقدر است؟ در ادامه این گفتگو محمد معزی فر، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه بجنورد گفت: چرا هزینه جشنواره در ابتدا ۵ میلیارد تومان اعلام شده بود و سپس نامه نمایندگان مبنی بر درخواست مبلغ ۸ میلیارد تومانی از دولت منتشر شد؟
قربانی جم در پاسخ گفت: هزینه جشنواره از پنج میلیارد تومان نیز کمتر است؛ اما ما با کمک نمایندگان مجلس عدد بالاتری طلب کردیم، زیرا هیئت دولت قطعا کمتر از ۸ میلیارد به ما بودجه خواهد داد.
این در حالی است که برخی از اصحاب رسانه در استان معتقدند این جشنواره در سال گذشته بیش از ۱۰ میلیارد تومان هزینه در بر داشته است و این رقم در سال جاری، با توجه به تورم موجود و نبود زیرساختهای مناسب در استان بسیار بیشتر از ۵ میلیارد تومان خواهد بود.
بیانیه گام دوم در لحظه به لحظه جشنواره جاری است موضوع جشنواره همچنان مورد بحث و تبادل نظر میان مسئولان بسیج دانشجویی با مدیر کل صدا و سیمای خراسان شمالی بود. معزی ادامه داد: آیا جایگاه بیانیه گام دوم انقلاب در این جشنوارهای که این هزینه هنگفت را دارد، در نظر گرفته شده است؟ از شما میخواهیم به صورت تفصیلی در این زمینه توضیحات خود را ارائه دهید.
اما مدیر کل صدا و سیمای استان، در پاسخ این سئوال گفت: در لحظه به لحظه این جشنواره سه روزه، گام دوم انقلاب وجود دارد.
لزوم توجه بیشتر صدا و سیما به فعالیتهای جهادی دانشجویان در ادامه این گفتگو امین ریحانی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد در خصوص مطالبات دانشجویان جهادگر از صدا و سیمای استان در حوزه محرومیت زدایی سخن به میان آورد.
ریحانی ضمن گلایهای از صدا و سیمای استان درخصوص «ماست مالی خواندن» فعالیت جهادگران گفت: امیدواریم از این اشتباهات در رسانه ملی تکرار نشود. امروز نیاز داریم که صدا و سیمای خراسان شمالی همراه با جهادگران دانشجو و بدون هیچ گونه تشریفاتی پا به عرصه بگذارد، زیرا مردم روستایی باید دیده شوند که این مهم یعنی شناسایی ظرفیتهای روستاها توسط گروههای جهادی دانشجویی انجام میشود، اما پشتوانه رسانهای توسط صدا و سیمای استان بسیار ضعیف است.
ریحانی با تاکید بر اینکه صدا و سیمای استان بایستی محفلی برای تبادل نظر میان نخبگان دانشجویی با هدف بررسی مشکلات، چالشهای اقتصادی و معیشتی مردم و با محوریت بررسی مسائل مهم استانی و کشوری باشد اظهار کرد: امیدواریم محفلی فراهم شود که دانشجویان دغدغهمند با مسئولان ارشد دستگاههای اجرایی و دولتی در صدا و سیما در قالب برنامه ثابت هفتگی و یا ماهانه در مقابل دوربینهای صدا و سیما قرارگیرند تا مسئولان از مطالبات دانشجویان و نیز از راهکارهای این قشر برای حل مسائل مختلف آگاه شوند. این امر قطع به یقین باعث تحکیم پیوند میان جوانان با مسئولان و کارگزاران استان خواهد شد.
در پایان این دیدار بنا شد با موضوع میزبانی جشنواره تولیدات مراکز استانها جلسات بیشتری برگزار شود. همچنین در حوزه محرومیت زدایی و شناساندن ظرفیتهای روستایی، میان صدا و سیما با گروههای جهادی تعامل بیشتری برقرار شود.
تشکیل تیم مشترک بین بسیج دانشجویی و صدا و سیما جهت پیگیری آسیبهای اجتماعی حاشیه شهر از دیگر مصوبات این جلسه بود. همچنین بنا شد پوشش فعالتر برنامههای تشکلهای دانشجویی در دانشگاهها از جمله تریبونهای آزاد، کرسیهای آزاد اندیشی و دیگر برنامههای دانشجویی که در قالب گفتمان سازی در دانشگاه اجرا میشود، در دستور کار قرار گیرد.