کد خبر:۷۶۳۹۴۵
به دنبال گشت تحقیقاتی کاوشگر خلیج فارس؛

کشتی اقیانوس پیما زیستگاه‌های اصلی مرجان‌های منزوی را پیدا کرد

در پی پنجمین گشت تحقیقاتی کاوشگر خلیج فارس یکی از زیستگاه‌های اصلی مرجان‌های منزوی (مرجان فنجانی) در خلیج فارس کشف شد.

کشتی اقیانوس پیما زیستگاه‌های اصلی مرجان‌های منزوی را پیدا کرد/ حفاظت از گونه‌های نزدیک به تهدید‏ دریایی

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی، عبدالوهاب مقصودلو عضو هیأت علمی پژوهشگاه و مجری برنامه علمی پایش سواحل اظهار کرد: طی نمونه برداری‌های انجام شده در پنجمین گشت کاوشگر خلیج فارس که در عمق نزدیک به ۹۰ متری در بخش غربی تنگه هرمز انجام شد، گونه‌ای از مرجان‌های منزوی بنام Cynarina lacrymalis با تراکم بالای ۲۰۰-۳۰۰ عدد در متر مربع در زیستگاه شنی صدفی مشاهده شد که پیشتر در خلیج فارس گزارش نشده بود.

وی بیان کرد: گونه‌های مرجان منزوی متعلق به مرجان‌های سخت هستند که بر خلاف آبسنگ‌های مرجانی، ریف یا صخره تشکیل نداده و زندگی کلنی ندارند.

مقصودلو با بیان این که پراکنش این گونه در منطقه اقیانوس هند – آرام غربی بوده و از محدوده بین کشندی تا زیر کشندی و اعماق ۴۰۰ متر حضور دارد، تصریح کرد: سوابق این گونه از دریای سرخ و خلیج عدن، اندونزی، ژاپن و شرق استرالیا گزارش شده، اما این اولین گزارش از حضور این گونه در محدوده تنگه هرمز و در تراکم بالا است.

مجری برنامه علمی پایش سواحل در ادامه با اشاره به این مطلب که وضعیت حفاظت از گونه مشاهده شده بر مبنای رده بندی مرکز بین المللی حفاظت از طبیعت (IUCN) گونه‌ای نزدیک به تهدید‏ (near threatened) است، افزود: گونه‌های «نزدیک به تهدید» به معنی در معرض خطر قرار دارند، نیست بلکه نیاز به توجه و حفاظت بیشتر در آینده دارند؛ بنابراین ضروری است ضمن توجه و حفاظت بیشتر در آینده جمعیت آن سالانه بررسی شود ضمن این که این نوع مرجان دارای طیف تحملی وسیعی نسبت به تغییر شرایط محیطی بوده و از این رو مورد توجه آکواریوم داران می‌باشد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار