سخنگوی وزارت خارجه کشورمان ادعای رویترز مبنی بر گره زدن ماندن ایران در برجام با فروش یک و نیم میلیون بشکه نفت در روز را رد کرد.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «سید عباس موسوی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به پرسشی در خصوص ادعای رویترز مبنی بر گره زدن ماندن در برجام از سوی ایران با فروش یک و نیم میلیون بشکه نفت در روز، ضمن رد این خبرسازی گفت: نقطه نظرات و مطالبات به حق ایران در نامه ۱۸ اردیبهشت رئیس جمهور کشورمان به سران کشورهای باقیمانده در برجام به وضوح و با صراحت بیان شده است.
موسوی خاطرنشان کرد: پرداختن به این گونه خبرسازیها و گمانه زنیهای ناقص و غیردقیق در فضای رسانهای و عمومی نه تنها سازنده نیست، بلکه میتواند به تخریب فضای مورد نیاز برای یک دیپلماسی جدی در شرایط کنونی منجر شود.
به گزارش فارس، خبرگزاری رویترز دیروز به نقل از منابع آگاه مدعی شد که تهران تأکید کرده برای ماندن در برجام بایستی بتواند دستکم روزانه ۱.۵ میلیون بشکه نفت بفروشد.
چهار منبع دیپلماتیک اروپایی به خبرگزاری رویترز گفتهاند رقم مذکور در نشستهای اخیر میان مقامهای ایرانی و غربی رد و بدل شده، اما مکتوب نشده است.
حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت ماه سالجاری و در اولین سالگرد خروج آمریکا از برجام نامههایی را به سران ۱+۴ (روسیه، آلمان، فرانسه، انگلیس و چین) ارسال کرد که این نامهها توسط سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر خارجه ایران به سفرای این کشورها در تهران تحویل داده شد و نامه روحانی به پوتین را همان روز ظریف در سفرش به مسکو به لاوروف همتای روس خود تحویل داد.
همچنین طی نامه دیگری که همان روز توسط محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان برای خانم موگرینی، نماینده عالی اتحادیه اروپایی در امور خارجی و سیاست امنیتی ارسال شد جزئیات اقدامات ایران به اطلاع او به عنوان هماهنگ کننده کمیسیون مشترک برجام رسید.
علاوه بر این نامه، شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در بیانیهای از توقف برخی تعهدات برجامی ایران خبر داد و در راستای صیانت از امنیت و منافع ملی مردم ایران و در اعمال حقوق جمهوری اسلامی ایران مندرج در بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام، از ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ دستور توقف برخی اقدامات ایران در توافق برجام را صادر کرد.
براساس این بیانیه اعلام شد که جمهوری اسلامی ایران در مرحله فعلی دیگر خود را متعهد به رعایت محدویتهای مربوط به نگهداری ذخایر اورانیوم غنی شده و ذخایر آب سنگین نمیداند.
شورای عالی امنیت ملی همچنین فرصتی ۶۰ روزه به طرفهای باقیمانده در برجام داد که به تعهدات مالی و بانکی خود پایبند باشند و اعلام کرد که در صورتی این تعهدات عملی نشود، ایران در گام دوم این تصمیم رعایت محدودیتهای مربوط به سطح غنی سازی اورانیوم و اقدامات مربوط به مدرن سازی رآکتور آب سنگین اراک را نیز متوقف خواهد کرد.