
برندهای برتر ایران در حوزه تولیدات پزشکی به همت شرکتهای دانشبنیان گلستان تولید میشود
پارکهای علم و فناوری نیز برای محقق کردن این مولفه، به عنوان زیرساختی مهم در عرصه تولید دانش بنیان احداث شدند؛ ارائه تسهیلات به مخترعان و مبتکران در عرصههای مختلف اقتصادی و صنعتی و ایجاد فضایی برای رشد تولیدات دانش بنیان از اهداف احداث پارکهای علم و فناوری بوده است. بیش از ۲۵ سال است که این نهادهای علمی و اقتصادی که وظیفه حمایت از تولیدگران دانش بنیان را بر عهده دارند، میگذرد و اکنون در گوشه و کنار کشورمان شرکتهای مبتنی بر دانش فعالیت میکنند.
طی این سالها شرکتهای دانش بنیان در حوزههای مختلفی مانند مهندسی و شاخهها متنوع آن، پزشکی، کشاورزی و حتی در حوزه علوم انسانی ورود کرده اند. مانند شرکتهای دانش بنیان فعال در پارک علم و فناوری گلستان که در حوزههای مختلف مهندسی، کشاورزی و پزشکی دستاوردهای بسیاری به ویژه در حوزه مقابله با تحریمها داشته اند. به گفته عماد آیدانی، معاون پارک علم و فناوری گلستان، شرکتهای دانش بنیان این پارک در حوزه پزشکی در سطح کشور حرف زیادی برای گفتن دارند و توانسته اند تولیدات با کیفیت جهانی و با قیمتی کمتر از محصولات خارجی، تولید کنند.
حرف اول پارک علم و فناوری گلستان در حوزه دانش پزشکی در کشور
وی به برخی از فعالیتهای این شرکتهای دانش بنیان اشاره میکند و ادامه میدهد: یکی از شرکتهای ما داروهای نوترکیب برای بیماران سرطانی تولید میکند یا یکی دیگر از شرکتها در حوزه فرآوردههای خونی و بانک خون فعالیت میکند.
تأمین تجهیزات پزشکی برای 70 درصد بیمارستان های کشور
وی با اشاره به اینکه تولید انواع برندهای برتر ایران در حوزه تولیدات پزشکی توسط شرکتهای دانش بنیان استان گلستان تولید میشود، ادامه میدهد: یکی از شرکتهای ما ایمپلنتهای ارتوپدی را تولید میکند که تولیدات آن در سطح کشور حرف اول را میزند.

آیدانی با بیان اینکه یکی از شرکتهای دانش بنیان گلستان در حوزه تولید انکوباتور کشت سلول فعالیت میکند، ادامه میدهد: محصولاتی مانند انسولین و فاکتور هشت از محصولات این شرکت است که با یک سوم تا یک پنجم قیمت خارجی و البته با کیفیت هم طراز با محصولات خارجی به تولید این داروها میپردازد.
تولید نرم افزار پرطرفدار موبایلی
معاون پارک علم و فناوری گلستان ادامه میدهد: براساس اطلاعات نرم افزار موبایلی بازار، این نرم افزار بیش از ۵۰۰ هزار نصب فعال دارد.
وی با بیان اینکه شرکتهای دانش بنیان گلستان در حوزه گردشگری نیز فعالیتهای گستردهای داشته اند، میگوید: استارتاپهای روستاگردی ما در همه ایران شناخته شده است و این استارتاپها بحث بوم گردی و گردشگری گلستان را هدف قرار داده اند.
نگاه بی توجه داخلی به تولیدات دانش بنیان
وی البته با این موضوع نیز اشاره میکند که وجود فرهنگ اشتباهی که کالاهای خارجی به کالاهای تولید داخل ترجیح داده میشوند و میگوید: متأسفانه این فرهنگ اشتباه وجود دارد؛ بسیاری از محصولات که در شرکتهای دانش بنیان داخلی تولید میشود، از محصولات خارجی هم کیفیت بهتری دارند با این حال گاهی حتی دستگاههای دولتی حاضر به خرید محصول داخلی نیستند.
معاون پارک علم و فناوری گلستان با اشاره به اینکه به تبع دستگاههای دولتی بین مردم نیز این فرهنگ وجود دارد، بیان میکند: این موضوع نیاز به فرهنگ سازی دارد و تا زمانی که خودمان نخواهیم و دست از خودتحریمی برنداریم، این فرهنگ تغییر نمیکند.
وی ادامه میدهد: بسیاری از محصولات و تجهیزاتی که در شرکتهای دانش بنیان داخلی تولید میشوند، ظرفیت صادرات دارند و بعضی از آنها صادر میشود، ولی گاهی به دلایل فرهنگی این محصولات در بازار داخلی با اقبال مواجه نمیشوند.
وقتی دولت برای شرکت های دانش بنیان ارز اختصاص نمی دهد
وی به سخت گیریهای بانکها و کاغذبازیهای فراوان برای پرداخت وام اشاره میکند و میگوید: گاهی اتفاق افتاده که یک شرکت برای تأمین مالی خود در یک ماه نیاز به وام داشته و سابقه شرکت هم در بانک سابقه بدی نبوده، اما بررسی پرونده شرکت در بانک چندین ماه طول کشیده است؛ آن موقع دیگر این پول به درد شرکت نمیخورد.
معاون پارک علم و فناوری گلستان به تأمین ارز نیز اشاره میکند و میگوید: برای تولید برخی محصولات نیاز به مواد اولیه خاص وجود دارد، اما وقتی این شرکتها به دنبال تأمین ارز مورد نیاز خود هستند، با مشکلات زیادی مواجه میشوند؛ حتی یورو نمیتواند دریافت کند و این در حالی است که ارزی که این شرکتها دریافت میکنند، به صورت مستقیم وارد بازار تولید داخلی میشود.
وی ادامه میدهد: تولید برخی محصولات با ارز آزاد برای تولیدکننده آن توجیه اقتصادی ندارد، اما از طرف نهادهای دولتی نیز حمایت نمیشوند.