آخرین اخبار:
کد خبر:۷۶۵۳۲۰
در گفتگو با دانشجو مطرح شد

برند‌های برتر ایران در حوزه تولیدات پزشکی به همت شرکت‌های دانش‌بنیان گلستان تولید می‌شود

معاون پارک علم و فناوری گلستان گفت: انواع برند‌های برتر ایران در حوزه تولیدات پزشکی از سوی شرکت‌های دانش بنیان استان گلستان تولید می‌شود.

برند‌های برتر ایران در حوزه تولیدات پزشکی به همت شرکت‌های دانش‌بنیان گلستان تولید می‌شود

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ رهبر معظم انقلاب، در ۲۰ اسفند ۹۲ در جلسه‌ای که با سران نظام به تبیین سیاست‌های اقتصاد مقاومتی پرداختند، دانش محوری اقتصاد را یکی از مولفه‌های مهم در سیاست‌های مقاومتی دانستند و به این نکته اشاره کردند که داشمند و متخصص شرکت‌های دانش بنیان و افراد مبتکر در کشور زیاد داریم و همین مهم‌ترین زیرساخت اقتصادی کشور است.  



پارک‌های علم و فناوری نیز برای محقق کردن این مولفه، به عنوان زیرساختی مهم در عرصه تولید دانش بنیان احداث شدند؛ ارائه تسهیلات به مخترعان و مبتکران در عرصه‌های مختلف اقتصادی و صنعتی و ایجاد فضایی برای رشد تولیدات دانش بنیان از اهداف احداث پارک‌های علم و فناوری بوده است. بیش از ۲۵ سال است که این نهاد‌های علمی و اقتصادی که وظیفه حمایت از تولیدگران دانش بنیان را بر عهده دارند، می‌گذرد و اکنون در گوشه و کنار کشورمان شرکت‌های مبتنی بر دانش فعالیت می‌کنند.

طی این سال‌ها شرکت‌های دانش بنیان در حوزه‌های مختلفی مانند مهندسی و شاخه‌ها متنوع آن، پزشکی، کشاورزی و حتی در حوزه علوم انسانی ورود کرده اند. مانند شرکت‌های دانش بنیان فعال در پارک علم و فناوری گلستان که در حوزه‌های مختلف مهندسی، کشاورزی و پزشکی دستاورد‌های بسیاری به ویژه در حوزه مقابله با تحریم‌ها داشته اند. به گفته عماد آیدانی، معاون پارک علم و فناوری گلستان، شرکت‌های دانش بنیان این پارک در حوزه پزشکی در سطح کشور حرف زیادی برای گفتن دارند و توانسته اند تولیدات با کیفیت جهانی و با قیمتی کمتر از محصولات خارجی، تولید کنند.

 

حرف اول پارک علم و فناوری گلستان در حوزه دانش پزشکی در کشور

آیدانی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو می‌گوید: شرکت‌های فناور در پارک علم و فناوری گلستان در چند شاخه کار می‌کنند؛ در حوزه تولید دارو و تجهیزات پزشکی، جزء برترین شرکت‌های کشور هستند و در رده ملی فعالیت‌های مهمی داشته اند.

وی به برخی از فعالیت‌های این شرکت‌های دانش بنیان اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد: یکی از شرکت‌های ما دارو‌های نوترکیب برای بیماران سرطانی تولید می‌کند یا یکی دیگر از شرکت‌ها در حوزه فرآورده‌های خونی و بانک خون فعالیت می‌کند.
 

تأمین تجهیزات پزشکی برای 70 درصد بیمارستان های کشور

به گفته معاون پارک علم و فناوری گلستان ۷۰ درصد بیمارستان‌های کشور از تجهیزات تولید شده در این شرکت‌ها استفاده می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه تولید انواع برند‌های برتر ایران در حوزه تولیدات پزشکی توسط شرکت‌های دانش بنیان استان گلستان تولید می‌شود، ادامه می‌دهد: یکی از شرکت‌های ما ایمپلنت‌های ارتوپدی را تولید می‌کند که تولیدات آن در سطح کشور حرف اول را می‌زند.
 
برند‌های برتر ایران در حوزه تولیدات پزشکی به همت شرکت‌های دانش‌بنیان گلستان تولید می‌شود

آیدانی با بیان اینکه یکی از شرکت‌های دانش بنیان گلستان در حوزه تولید انکوباتور کشت سلول فعالیت می‌کند، ادامه می‌دهد: محصولاتی مانند انسولین و فاکتور هشت از محصولات این شرکت است که با یک سوم تا یک پنجم قیمت خارجی و البته با کیفیت هم طراز با محصولات خارجی به تولید این دارو‌ها می‌پردازد.
 

تولید نرم افزار پرطرفدار موبایلی

وی دیگر حوزه علمی که شرکت‌های پارک علم و فناوری گلستان در آن دخیل هستند، فناوری اطلاعات عنوان می‌کند و می‌گوید: استارتاپ‌های زیادی داشته ایم که یکی از مهم‌ترین آن‌ها تولید نرم افزار بدنساز آنلاین است که دو ماه فعالیت خود را آغاز کرده و در این مدت بیش از ۱۰۰۰ درصد رشد داشته و درصد رشد آن از نرم افزار کرفس که پر نصب‌ترین نرم افزار در حوزه بدنسازی و رژیم‌های غذایی است، نصب فعال بیشتری دارد.

معاون پارک علم و فناوری گلستان ادامه می‌دهد: براساس اطلاعات نرم افزار موبایلی بازار، این نرم افزار بیش از ۵۰۰ هزار نصب فعال دارد.

وی با بیان اینکه شرکت‌های دانش بنیان گلستان در حوزه گردشگری نیز فعالیت‌های گسترده‌ای داشته اند، می‌گوید: استارتاپ‌های روستاگردی ما در همه ایران شناخته شده است و این استارتاپ‌ها بحث بوم گردی و گردشگری گلستان را هدف قرار داده اند.
 

نگاه بی توجه داخلی به تولیدات دانش بنیان

آیدانی در ادامه این گفتگو به نقش این تولیدات در کاهش اثرات تحریم‌های خارجی اشاره می‌کند و می‌گوید: تولید دارو‌های نوترکیب در شرایط تحریم می‌تواند کمک قابل توجهی به بیماران سرطانی داشته باشد؛ چرا که آنچه توسط شرکت‌های دانش بنیان داخلی تولید می‌شود، هم با هزینه بسیار کمتر به دست بیماران می‌رسد و هم از لحاظ کیفیتی هم طراز محصولات خارجی است.

وی البته با این موضوع نیز اشاره می‌کند که وجود فرهنگ اشتباهی که کالا‌های خارجی به کالا‌های تولید داخل ترجیح داده می‌شوند و می‌گوید: متأسفانه این فرهنگ اشتباه وجود دارد؛ بسیاری از محصولات که در شرکت‌های دانش بنیان داخلی تولید می‌شود، از محصولات خارجی هم کیفیت بهتری دارند با این حال گاهی حتی دستگاه‌های دولتی حاضر به خرید محصول داخلی نیستند.

معاون پارک علم و فناوری گلستان با اشاره به اینکه به تبع دستگاه‌های دولتی بین مردم نیز این فرهنگ وجود دارد، بیان می‌کند: این موضوع نیاز به فرهنگ سازی دارد و تا زمانی که خودمان نخواهیم و دست از خودتحریمی برنداریم، این فرهنگ تغییر نمی‌کند.

وی ادامه می‌دهد: بسیاری از محصولات و تجهیزاتی که در شرکت‌های دانش بنیان داخلی تولید می‌شوند، ظرفیت صادرات دارند و بعضی از آن‌ها صادر می‌شود، ولی گاهی به دلایل فرهنگی این محصولات در بازار داخلی با اقبال مواجه نمی‌شوند.
 

وقتی دولت برای شرکت های دانش بنیان ارز اختصاص نمی دهد

آیدانی یکی دیگر از مشکلات شرکت‌های دانش بنیان را تأمین ارز و گرفتن وام از بانک‌ها عنوان می‌کند و می‌گوید: این موضوع گریبان همه شرکت‌های دانش بنیان را گرفته است.

وی به سخت گیری‌های بانک‌ها و کاغذبازی‌های فراوان برای پرداخت وام اشاره می‌کند و می‌گوید: گاهی اتفاق افتاده که یک شرکت برای تأمین مالی خود در یک ماه نیاز به وام داشته و سابقه شرکت هم در بانک سابقه بدی نبوده، اما بررسی پرونده شرکت در بانک چندین ماه طول کشیده است؛ آن موقع دیگر این پول به درد شرکت نمی‌خورد.

معاون پارک علم و فناوری گلستان به تأمین ارز نیز اشاره می‌کند و می‌گوید: برای تولید برخی محصولات نیاز به مواد اولیه خاص وجود دارد، اما وقتی این شرکت‌ها به دنبال تأمین ارز مورد نیاز خود هستند، با مشکلات زیادی مواجه می‌شوند؛ حتی یورو نمی‌تواند دریافت کند و این در حالی است که ارزی که این شرکت‌ها دریافت می‌کنند، به صورت مستقیم وارد بازار تولید داخلی می‌شود.

وی ادامه می‌دهد: تولید برخی محصولات با ارز آزاد برای تولیدکننده آن توجیه اقتصادی ندارد، اما از طرف نهاد‌های دولتی نیز حمایت نمی‌شوند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار