عجیبترین بخش این نظرسنجی، مربوط به سوالی است که درباره احتمال رفتن روحانی پرسیده شده است. اکثریت شرکتکنندگان یعنی ۵۵ درصد گفتهاند اگر همین امروز درباره رفتن یا ماندن روحانی همهپرسی شود، به رفتن روحانی رای خواهند داد.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ نیمهعمر دولت دوم حسن روحانی رسیده و وقت خوبی برای بررسی کارنامهی عملکرد او و ژنرالهایش در این دو سال است. رئیس دولت یازدهم که پس از یک دوره چهارسالهی ریاستجمهوری، ابراهیم رئیسی را برای رسیدنِ دوباره به صندلی ریاستجمهوری سد راه خود میدید، در رقابتی که به گواه کارشناسان مملو از بیاخلاقی و تخریب رقبا بود، توانست رئیس فعلی دستگاه قضا را از سر راه بردارد و مانند چهار رئیس جمهور پیش از خود، سکانداریاش را هشت ساله کند. اما عملکرد دولت او در اقتصاد و گرانیِ افسارگسیخته و مشکلات معیشتی مردم، در کنار خروج امریکا از برجام و مرگ آن؛ عملا روحانی را در وضعیتی متزلزل قرار داده. وضعیتی که بیش از هرچیز حاصل ضعف ایدههای او و ناتوانی دولتش در مدیریت کشور است.
حالا که دولت برآمده از انتخابات ۲۹ اردیبهشت ۹۶ به نیمه راه رسیده، یکی از نشریات دانشجویی دانشگاه شریف نظرسنجی جالبی را از دانشجویان این دانشگاه انجام داده. «روزنامه شریف» در آخرین شمارهی سال تحصیلی جاری از مخاطبانش سوالاتی درباره عملکرد دولت روحانی و همچنین رایشان در انتخابات ۹۶ پرسیده. نتایج این نظرسنجی وقتی جالبتر میشود که بدانیم دانشگاه شریفی کی از دانشگاههایی بود که برای حمایت از حسن روحانی در انتخابات ۹۶ گامهای فراوانی برداشت. تعدادی از اساتید این دانشگاه در نامهای به مردم، خواستار رای به حسن روحانی شدند و ۱۰۱۰ دانشجوی این دانشگاه نیز نامهی حمایت از روحانی را رسانهای کردند. با این اطلاعات، بررسی نظرسنجی «روزنامه شریف» خالی از لطف نیست.
نویسنده این گزارش در ابتدا نوشته: «در نظرسنجی روزنامه درباره حسن روحانی که روی کانال تلگرامی و توییتر روزنامه منتشر شد، ۳۵۰ نفر مشارکت داشتند که ۲۵.۷ درصد آنها را زنان تشکیل میدادند؛ این عدد مشابه و نزدیک به درصد جمعی تزنان در دانشگاه نیز هست. ۷۵ درصد مشارکت کنندگان، دانشجویان کارشناسی و بقیه، تحصیلات تکمیلی هستند.» او همچنین ادامه میدهد: «از افرادی که در نظرسنجی شرکت داشتهاند ۵۵.۵ درصد به روحانی رای دادهاند و ۴۱ درصد به رئیسی. در انتخابات نیز روحانی توانسته بود ۵۷ درصد آرا را کسب کند، ولی رئیسی ۳۸ درصد را کسب کردهبود. این تفاوت نیز به معنای تفاوت فاحش نیست و حتی ممکن است ناشی از حضور بیشتر طرفداران رئیسی در دانشگاه باشد.»
نمره ۲ از ۵ در بخشی از این نظرسنجی از دانشجویان خواسته شده تا به عملکرد روحانی از ۰ تا ۵ نمره دهند. نمره نهایی روحانی از این سوال، ۲ از ۵ است که با هر مترومعیاری نمره مردودی محسوب میشود!
بی روحانی بهتر میشد! «اگر گزینه دیگری رئیس جمهور میشد، اوضاع فرق میکرد؟» این، سوال دیگری است که روزنامه شریف از دانشجویان این دانشگاه پرسیده. بر اساس آمار منتشرشده توسط این نشریه، ۴۱ درصد شرکتکنندگان در این نظرسنجی معتقدند با گزینه دیگر، اوضاع کشور «بهتر» میشد، ۳۵ درصد گزینه «تفاوتی نمیکرد» و تنها ۲۴ درصد گزینه «بدتر» میشد را انتخاب کردهاند و این یعنی ۷۶ درصد شرکتکنندگان حالا و پس از دو سال، به توخالی بودن «رقیبهراسی»های روحانی در ایام انتخابات پی بردهاند.
برنامه نداری! در بخش دیگری از این نظرسنجی، از دانشجویان درباره علل شکلگیری وضعیت فعلی پرسیده شده است. دانشجویان پاسخ دادهاند: «نزدیک به ۴۰ درصد مشارکتکنندگان در این نظرسنجی معتقدند نداشتن برنامه اقتصادی از سوی دولت عامل اصلی شکلگیری وضعیت فعلی است. ۲۷ درصد از افراد، ناسالم بودن دولتمردان را موثر میدانند و ۱۶ درصد، بر نداشتن اختیارات و تعدد مراکز قدرت تاکید دارند. در رده بعدی، ۸.۵ درصد نیز خروج آمریکا از برجام را موثر دانستهاند.»
۶۱ درصد اقتصاد، ۶ درصد آزادیهای سیاسی ۶۱ درصد جامعه آماری این نظرسنجی معتقدند روحانی باید اولویت خود را به بهبود وضعیت اقتصادی اختصاص دهد و این در حالی است که ۱۳.۵ درصد به تلاش برای اصلاح ساختارهای تصمیمگیری و اجرایی در کشور نظر دارند. ۱۰.۵ درصد از مشارکتکنندگان نیز به مذاکره با آمریکا نظر دارند. گزینههای پرطرفدار بعدی، اصلاح قانون اساسی و گسترش آزادیهای سیاسی است که به ترتیب ۷ و ۶ درصد رای آورده است.
روحانی برود؟ بله! اما عجیبترین بخش این نظرسنجی، مربوط به سوالی است که درباره احتمال رفتن روحانی پرسیده شده است. اکثریت شرکتکنندگان یعنی ۵۵ درصد گفتهاند اگر همین امروز درباره رفتن یا ماندن روحانی همهپرسی شود، به رفتن روحانی رای خواهند داد. ۳۸ درصد از کسانی که گفتهاند در سال ۹۶ به روحانی رای دادهاند هم در میان این ۵۵ درصد قرار دارند!
الان رئیسی پیروز است! اما سوال کلیدی این نظرسنجی این است: «اگر الان به سال ۹۶ برگردید به کدام کاندیدای انتخابات رای میدهید؟» پاسخ شریفیها دوسال پس از انتخابات ریاستجمهوری، تاملبرانگیز است. ۳۸ درصد شرکتکنندگان رئیسی، ۲۶ درصد عدم مشارکت و فقط ۲۱ درصد حسن روحانی را انتخاب کردهاند! نویسنده گزارش «روزنامه شریف» برای جمعبندی این بخش مینویسد: «در صورتی که عدم مشارکت در همین سطح بماند، در صورت بازگشت به ۹۶، این بار ابراهیم رئیسی است که با کسب ۵۰.۱ درصد آرای شرکت کنندگان در انتخابات، برنده خواهد شد.»
روحانی تنها شد دو سال پس از انتخابات ریاستجمهوری دوازدهم، بسیاری از ناظران و تحلیلگران درباره افت شدید محبوبیت و مقبولیت حسن روحانی هشدار میدهند. روحانی حالا در شرایطی است که بسیاری از حامیانش را از دست رفته میبیند و وضعیتی که برای کشور ساخته، مردم را به ستوه آورده. نظرسنجی تاملبرانگیز «روزنامه شریف» در دانشگاه شریف- به عنوان یکی از پایگاههای اصلی حامیان روحانی- به خوبی نشاندهنده اوضاع و احوال حامیان اوست. دو سال پیش وقتی در روز قدس، حسن روحانی با خشم جمعی از مردم مواجه شد، حامیانش هشتگ «روحانی تنها نیست» را برای او ترند کردند. دو سال بعد، اما نظرسنجیها نشان میدهد مردم دیگر تمایل چندانی به ایستادن کنار رئیسجمهور ۷۱ ساله ندارند و روحانی تنهاست. خیلی خیلی تنها.
آقای رئیس جمهور عزیز :من سیاستمدار نیستم کشورداری چیزی نمیدانم بلکه یک شخص طبقه بسیار بسیار ضعیف جامعه هستم که واقعآ واقعآ به غذای بچه هام ماندم مریضم افسرده ام . آقای روحانی من حاضرم از گرسنگی بمیرم درد بکشم بشرط اینکه به خواسته ی دلسوزان دانشمندان اهل فن های نظام بخصوص جوانان توجه کنید بها بدهید . بخدا همین جوانانی که پشت درهای شما ناامید شده اند روک بگویم به اندازه ۳تارئیس جمهور دلسوز و قوی کار بلدند میتوانند . جوانان را باور کن ۴۰ سال است هرچه داریم ازجوانان داریم ماهواره _ موشکی _ هسته ای _ ۸سال جنگ تحمیلی از ۱۴سال تا ۳۵سال . آقای روحانی چراکاری کردین و میکنید از چشم مامردم بیفتی بیزار بشیم حلالت نکنیم روز قیامت رهایت نمیکنیم . چرا وقتی میتوانی بهترین عملکرد را ارائه بدهی نمیخواهی . منه نادان حاضرم دانه به دانه ثابت کنم شما نخواستی ایران قدرتمند شود بلکه خواستی در اوج مصیبت قرار بگیریم . شاید بگویند میخواسته ولی توانشو دانششو نداشته . اینجور نیست خیلی ساده هست که نخواستین نه اینکه دانش ریاست جمهوری نداشتین . یک نمونه شمادرطول ۴۰سال انواع حقه بازی فریبکاری دشمنی جنایتی آمریکا و متحدانش را دیده بودی بهتراز ما چون خودت در سیاست بودی بهتراز همه ما میدانستی آمریکا خود خود شیطان است پس چرا بااین همه دانستن طرف مقابل دور یک میز نشستین وباهاش مذاکره کردین . مگر رهبری عزیز بارها نگفت نمیشه به اینها اعتمادکرد . اینقدر پرونده ریاست جمهوری شماآقای روحانی برای ما مردم زجرداده مصیبت داده رنج و عذاب داده که نمیدانم از کجایش بگویم . دوبازه زمزمه به گوشمان میرسد اگربایدن بغلش را بازکند بدت نمیاد بری مجددآ باشیطان گپ و گفتی داشته باشی واگر میدان بازباشد موشکی مارا کادو کرده بدست شیطان بدهی و کاملا تسلیم و فاتحه توی این دل من آتیش هست چی بگم آخه . منکه نمیخوام ازت ناراضی باشم این تویی که منو ازخودت بیزار کردی و بماند روز قیامت به هم میرسیم .
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.