میکروپهپادها به همت تیم پژوهشی دانشگاه صنعتی کرمانشاه و با راهنمایی عضو هیئت علمی این دانشگاه طراحی و ساخته میشوند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، تیم پژوهشی دانشگاه صنعتی کرمانشاه با راهنمایی علیرضا دودمان تیپی، یکی از اعضای هیئت علمی این دانشگاه با وجود امکانات محدود توانسته گامهای خوبی برای ارتباط علم با صنعت بردارد.
علیرضا دودمان تیپی، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی کرمانشاه که دارای سابقه طولانی در حوزه صنعت است، توانسته با این حرکت مؤثر و موفق در جهت ساخت میکروپهپادها، ضمن جلب توجه مسئولان به این تیم پژوهشی، دانشگاهیان را به مسئله ارتباط علم با صنعت سوق دهد.
در حال حاضر تیم تحقیقاتی این دانشگاه در کلاسهای مختلفی کار انجام داده، نخستین کلاسی که کار بر روی آن صورت گرفت هواپیمای برز با طول بال چهار متر و وزن ۱۱ کیلوگرم با ۲ ساعت پرواز است که به تعداد ۱۰ نمونه از آن نیز ساخته شده است.
کلاس بعدی پس از برز، هواپیمای هما با طول بال چهار متر و وزن ۳.۵ کیلوگرم و ساعت پرواز هشت ساعت است که به دوربین اپتیکی با بزرگنمایی مناسب و دوربین حرارتی و دید در شب مجهز است، از این نوع پهپادها به عنوان هواپیماهای نظارتی استفاده میکنند. کلاس دیگری که کار بر روی آنها صورت گرفت پهپاد دست پرتاب فرزام با طول بال ۲ متر، وزن پنج کیلوگرم و ساعت پرواز یک ساعت است.
بعد از این کلاس نیز این تیم پژوهشی دانشگاه صنعتی کرمانشاه به ساخت هواپیمای میلاد با طول بال یک متر، وزن سه کیلوگرم و ساعت پرواز ۴۵ دقیقه پرداخته که این نوع پهپاد در کلاس میکرو پهپادها به حساب میآید.