کد خبر:۷۶۸۲۹۷
با حمایت معاونت علمی؛

یکی از مدل‌های تامین مالی ایده‌ها و طرح‌های فناورانه اجرایی می‌شود

مدیر کل دفتر تامین مالی و سرمایه‌گذاری معاونت علمی گفت: پس از چندسال بررسی طرح تامین مالی جمعی در کشور، برخی زیرساخت‌ها برای اجرایی کردن این طرح در بورس فراهم شده است.

طرح تامین مالی جمعی وارد مرحله اجرایی شد/ سقف تعیین شده برای تامین مالی هر طرح ۲ میلیارد ریال

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، محمد مرفوع مدیر کل دفتر تامین مالی و سرمایه‌گذاری معاونت علمی و فناوری درباره اجرایی شدن طرح تامین مالی جمعی در کشور، اظهار کرد: طرح تامین مالی جمعی که یکی از مدل‌های تامین مالی ایده‌ها و طرح‌های فناورانه است، با همکاری معاونت علمی و فناوری، شرکت فرابورس، سازمان بورس، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به مرحله اجرایی رسیده است.

مرفوع افزود: سال گذشته دستورالعمل طرح تامین مالی جمعی در شورای عالی بورس مصوب شد و بر اساس این مصوبه کار تحت نظارت‌های قانونی آغاز شد. در همین راستا یک کارگروه ۵ نفره برای ارزیابی و ارائه مجوز به متقاضیان تشکیل شده است.

مدیر کل دفتر تامین مالی و سرمایه‌گذاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: تامین مالی جمعی، مدل‌های مختلفی دارد که از آن جمله می‌توان به تامین مالی جمعی خیریه، پاداش، بدهی و مبتنی بر سهام اشاره کرد. در این مدل، «تامین مالی جمعی مبتنی بر سهام» است.

وی در ادامه تصریح کرد: در این مدل، سه گروه حقوقی شامل «متقاضی که برای تامین مالی طرح به عامل مراجعه می‌کند»، «عاملی که اقدام به تامین مالی جمعی می‌کند» و «نهاد مالی که بخشی از نظارت طرح را به عهده دارد و عامل فقط از طریق قرارداد با وی می‌تواند اقدام به تامین مالی کند»، نقش ایفا می‌کنند.

بنا به گفته مدیر کل دفتر تامین مالی و سرمایه‌گذاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، عامل باید با نهاد مالی، قراردادی برای تامین مالی طرح مورد نظر منعقد کند و این قرارداد را به همراه سایر مدارک مورد نیاز از قبیل: رزومه اعضای هیات مدیره، مدارک ثبتی و مدل کسب و کار شرکت برای دریافت موافقت اصولی برای کارگروه ارسال کند.

وی همچنین تصریح کرد: سقف تامین مالی برای هر طرح، ۲۰ میلیارد ریال تعیین شده است. نهاد‌های مالی نیز توسط سازمان بورس تعیین شده اند و متقاضیان می‌توانند برای تامین مالی طرح به این نهاد‌ها مراجعه کنند. «شرکت‌های کارگزار»، «شرکت‌های تامین سرمایه»، «مشاوران سرمایه گذاری» و «سبدگردان ها» نهاد‌های مالی هستند که می‌توانند با احراز شرایط در این زمینه فعالیت کنند.

مدیر کل دفتر تامین مالی و سرمایه‌گذاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از احتمال ارائه مجوز به نهاد‌های مالی تا پایان خرداد خبر داد و گفت: نهاد‌های مالی واجد شرایط طبق ابلاغیه سازمان بورس اکنون می‌توانند برای اصلاح و اضافه کردن فعالیت در زمینه تامین مالی جمعی به آن، درخواست خود را به سازمان بورس ارائه کنند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: با توجه به اینکه حداقل مفاد لازم برای انعقاد قرارداد بین عامل و نهاد مالی نیز اردیبهشت ماه مصوب شده است، عاملان می‌توانند برای انعقاد قرارداد با نهاد‌های مالی به آن‌ها مراجعه کنند.

مرفوع در پایان خاطرنشان کرد: سکو (پلت فرم) تامین مالی توسط عامل ایجاد می‌شود و باید درخواست تامین مالی طرح را عاملان به سازمان بورس ارائه کنند و پیش بینی می‌کنیم که تا ۲ ماه دیگر چند پلت فرم، مجوز موافقت اصولی دریافت کنند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار