جریان تحریم اسنپ میتواند شروع خوبی برای ایجاد جریان عمومی امر به معروف و نهی از منکر باشد.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو - مصطفی حیدری؛* اگر از ما بپرسند معیار یک جامعه خوب و ایدهآل چیست، چه خواهیم گفت؟ بالا بودن سطح رفاه؟ رونق اقتصادی؟ اخلاق و فرهنگ صحیح؟ وجود آزادی؟ وجود عدالت؟
معیاری که خداوند برای این موضوع معرفی کرده، زنده بودن امر به معروف و نهی از منکر در جامعه است. به نظر من همان قدری که نماز واجب است بر یک فرد مسلمان، امر به معروف و نهی از منکر هم واجب است بر یک جامعه مسلمان.
با یک حساب سر انگشتی میتوان فهمید چطور امر به معروف میتواند باعث حل بسیاری از مشکلات شود. تمام معیارهایی که مطرح شد یعنی رفاه، پیشرفت، عدالت، آزادی و... همه در سایه قانون قابل دستیابی است. مگر غیر از این است؟
حال اگر قوانین به شکلی باشد که همه مردم (که همینها جامعه، بازار، ادارات، دولت، دانشگاه و... را میسازند) ناظر بر اجرای آن باشند و همدیگر را به رعایت آن دعوت و تشویق کنند و از قانون شکنی باز دارند، جامعه چگونه خواهد شد؟
همین جریان تحریم اسنپ میتواند شروع خوبی برای ایجاد جریان عمومی امر به معروف و نهی از منکر باشد. مطمعنا چنین کاری بدون هزینه هم نیست ممکن است ایراداتی هم داشته باشد، ولی گاهی برای یک مصلحت بزرگتر لازم است هزینههایی هم متحمل شد، ولی در نهایت نتیجه به نفع کل جامعه خواهد بود. در تاریخ یک نمونه موفق داریم به نام تحریم توتون و تنباکو!
در همان زمان هم بدون شک زندگی خیلی از افراد وابسته به کشت یا خرید و فروش توتون و تنباکو بوده و از قِبَل آن کسب درآمد میکردند، ولی تحریم توتون و تنباکو باعث جلوگیری از استثمار و نفوذ اجانب شد و تاثیر بزرگ و ماندگاری در تاریخ این کشور داشت. در قضیه اسنپ هم باز روزی دست خداست و الحمدلله گزینه جایگزین بسیار؛ در نتیجه باید خیلی کلیتر به قضیه نگاه کرد.
هجمههای فرهنگی و اجتماعی که در حال حاضر به جامعه ما وارد میشود و متاسفانه گسترش و تاثیر خیلی زیادی هم داشته اکثرا از طریق همین نوع پویش هاست. کمپینهایی که علیه حجاب و روزه خواری و... زده شده و همگی نهایتا باعث تضعیف امر به معروف در جامعه میشود (که مطمعنا همین را هم هدف گرفته). در برابر کمپین، گشت ارشاد جواب نمیدهد! جواب هشتگ را باید با هشتگ داد.
تا به حال چقدر ما علیه این قانون شکنیها جریان سازی کرده ایم؟ چند پویش امر به معروف و حجاب و حیا و حمایت از قانون راه انداخته ایم؟ خیلی کم. چقدر از این نوع کارها حمایت کرده ایم؟ خیلی کمتر.
این جریان باید شروع شود و باید از خودمان شروع کنیم. تمام تلاشم را خواهم کرد که از این به بعد عامل به امر به معروف باشم. ظهور معطل آماده شدن جامعه است.
*مصطفی حیدری - دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان خوزستان
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.