پرونده قتل میترا استاد با معرفی محمدعلی نجفی به عنوان متهم اصلی به شعبه ۹ دادگاه کیفری یک استان تهران به ریاست قاضی محمدی کشکولی، برای رسیدگی ارسال شد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، هفتم خردادماه، "میترا استاد" همسر دوم شهردار اسبق تهران، به ضرب دو گلوله در منزل خود به قتل رسید و عصر همان روز محمد علی نجفی شهردار اسبق پایتخت توسط پلیس در خیابان وحدت اسلامی دستگیر شد و با حضور در پلیس آگاهی تهران به قتل همسر دوم خود با انگیزه اختلافات خانوادگی اعتراف کرد.
پس از انجام تحقیقات اولیه توسط اداره آگاهی و اداره جرایم جنایی استان تهران، دادستان تهران روز سیزدهم خردادماه از صدور کیفرخواست محمدعلی نجفی خبر داد و گفت: با توجه به تکمیل تحقیقات در پرونده اتهامی آقای محمدعلی نجفی دایر بر الف- قتل عمد خانم میترا استاد ب- حمل و نگهداری سلاح غیر مجاز ج- ایراد صدمه بدنی عمدی منتهی به جرح (غیر فوتی) با تقاضای اولیای دم مبنی بر قصاص نامبرده، پرونده با صدور کیفرخواست جهت رسیدگی به دادگاه کیفری ارسال و به شعبه نهم دادگاه کیفری یک استان تهران به ریاست قاضی محمد رضا محمودی کشکولی سپرده شد.
قاضی محمدرضا محمدی کشکولی متولد آذرماه ١٣۴۵ در شیراز، دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته چرا و جرم شناسی است و هم اکنون در مقام قضایی دادگاه تجدیدنظر استان تهران مشغول به کاراست.
قاضی شناخته شدهای که در شعبه ۹ دادگاه کیفری یک استان تهران، از زمان ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد تاکنون، با رسیدگی به پروندههای جنجالی و حساسی، چون شکایت از رئیس بنیاد شهید دوران احمدی نژاد و محاکمه مدیران رسانههایی، چون ایسنا، پارسینه و یالثارات الحسین، مورد توجه رسانهها و مطبوعات است.
از پروندههای اخیری که توسط قاضی کشکولی به آنها رسیدگی شد، میتوان به پرونده دراویش و قتل مامورین نیروی انتظامی توسط محمد ثلاث و همچنین پرونده قتل دختر هشتماههای به نام بنیتا قلعهنویی که با جریحه دار شدن حساسیت عمومی نیز همراه بود، اشاره کرد.
قاضی کشکولی در پرونده قتل کودک هشتماهه، برای متهم ردیف اول، قصاص نفس بهمراه پرداخت تفاضل دیه از بیت المال توسط دادستانی کشور و برای هر دو متهم دیگر، مجازات حبس، شلاق و جریمه را در نظر گرفت.
همچنین در خصوص پرونده ناآرامی در خیابان هفتم گلستان در محله پاسداران تهران، قاضی کشکولی متهم ردیف اول را به قصاص محکوم کرد. در این پرونده گروهی از دراویش به دلیل تجمع مقابل خانه شخصیت مورد احترام خود، با اخطار مامورین نیروی انتظامی مواجه شدند که یکی از دراویش به نام محمد ثلاث با هدایت خودروی اتوبوس خود، عمدا به شهادت سه تن از مامورین نیروی انتظامی اقدام کرد. محمد ثلاث، متهم به قتل ماموران نیروی انتظامی، در شعبه نهم دادگاه کیفری ۱ تهران به ریاست قاضی محمودی کشکولی، به جنایت خود اعتراف کرد و در نهایت حکم قصاص وی در روز ۲۸ خردادماه سال گذشته اجرایی شد.
اکنون پروندهی جنجالی دیگری به شعبه نهم دادگاه کیفری یک تهران و قاصی کشکولی سپرده شده است؛ پرونده قتل همسر دوم محمد علی نجفی، شهردار اسبق تهران که مورد توجه همه اقشار مختلف جامعه قرار گرفته است و باید دید رسیدگی به پرونده قتل در دادگاه تحت ریاست او، چگونه تشکیل میشود و با چه حکمی به پایان میرسد البته که گویا اینبار کار او سختتر است چرا که عدهای در تلاش هستند برای تسویه حسابهای شخصی خود پرونده را سیاسی و پیچیده جلوه دهند و نجفی را به بدترین شکل ممکن، به قاضی نرفته، محاکمه کنند و عدهای نیز در تلاش اند تا با تهمتهای غیر اخلاقی به مقتوله، از سنگینی جنایت وی در خصوص قتل همسرش بکاهند یا پرونده را آنقدر عادی نشان دهند که بر خلاف باور همگان منجر به تبرئه متهم شود، متهمی که خود به قتل اعتراف کرده، اما عدهای حرفش را تکذیب میکنند و میگویند تحت فشارهای سیاسی به این جرم اقرار کرده است ویژه اینکه کیفرخواست صادره از سوی دادسرا در طی مدت پنج روز آماده شده است و وکلای نجفی، پرونده را برای رسانهها پر از ابهام جلوه میدهند.
باید دید که آیا قاضی کشکولی که پرونده رسانههای زیادی را پیگیری و اکثر مطبوعات را درگیر نام خود کرده است، چگونه این بازی و جنجال رسانهای طرفین به نفع و صرر متهم را کنترل و بررسی میکند و در نهایت حکم محمد علی نجفی شهردار پرحاشیه تهران چه خواهد بود؟