به گزارش گروه اجتماعی
خبرگزاری دانشجو، نخستین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات ۱۴ متهم ارزی به ریاست قاضی موحد در شعبه اول دادگاه مفاسد اقتصادی آغاز شد.
گفتنی است؛ این پرونده از استان سیستان و بلوچستان به دادگاه مفاسد اقتصادی تهران ارجاع شده است.
در ابتدای جلسه قاضی موحد گفت: با توجه با استجازه از رهبر معظم انقلاب در استانهایی که دادگاه ویژه تشکیل نشده است، پرونده جرائم اقتصادی استانها با تشخیص معاون اول قوه قضاییه به شعبه اول دادگاه جرایم اقتصادی تهران ارجاع داده میشوند، لذا به این پرونده رسیدگی میشود.
وی افزود: به موجب همین استجازه دادستان همان استان که پرونده در آن تشکیل شده است، باید در دادگاه حضور پیدا کند، لذا امروز حجت الاسلام و المسلمین علی موحد راد دادستان مرکز استان سیستان و بلوچستان شخصا در دادگاه حاضر شده است و کیفر خواست را قرائت میکند.
در ادامه حجت الاسلام و المسلمین موحد راد دادستان عمومی و انقلاب سیستان و بلوچستان اظهار کرد: حمیدرضا رنوت متهم ردیف اول متهم است به اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق قاچاق عمده ارز و سردستگی و تشکیل گروه کلاهبرداری و اخذ ارز دولتی و فروش در بازار آزاد، تشکیل گروه کلاهبرداری از سیستم بانکی کشور و جعل اسناد دولتی و جعل پیش فاکتورهای شرکتها و بارگذاری در سامانه جامع تجارت جهت اخذ ارز دولتی به مبلغ ۶۵ میلیون یورو، معاونت در جعل اسناد تجاری و پروفورمها از طریق آقای علی رضا بهدادیان، جعل مهر شرکتها جهت اخذ حواله ارز دولتی و تحصیل مال نامشروع از طریق مابه التفاوت فروش ارز دولتی و ارز آزاد به میزان ۳۳ میلیارد تومان است.
دادستان سیستان و بلوچستان گفت: متهم ردیف دوم به نام سیدعلی وزیری فرزند سیدرضا متهم است به اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق قاچاق عمده ارز، اخذ حوالههای ارزی به نرخ دولتی و فروش در بازار آزاد، تشکیل و سردستگی گروه کلاهبرداری از طریق مانور متقلبانه و جعل پیش فاکتورها و خرید شرکتهای سوری و قاچاق عمده ارز به میزان ۱۲ میلیون و ۴ هزار یورو است.
وی افزود: این متهم دارای اتهام جعل اسناد تجاری و تسهیل مال نامشروع به میزان ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال است.
حجتالاسلام و المسملین موحدیراد ادامه داد: این متهم دارای اتهامات دیگری از جمله جعل ۲۴ سند رسمی از طریق تغییر شماره پلاک و تغییر اسم و فامیل افراد و ارائه به بانکها برای افزایش اعتبار است؛ استفاده از اسناد جعلی به قصد اخذ تسهیلات و شروع به کلاهبرداری از شرکت صنایع الکترونیکی ایران (صبا) به میزان ۳۵ میلیون یورو از دیگر اتهامات این فرد است.
دادستان سیستان و بلوچستان گفت: حمیدرضا انصاریان فرزند احمد، متهم ردیف سوم متهم به معاونت در اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق قاچاق عمده ارز و کلاهبرداری از شرکت صبا و جعل سربرگ این شرکت و امضای جانشین رئیس آن و کلاهبرداری از شبکه بانکی و بانک توسعه تعاون زاهدان است.
وی ادامه داد: این متهم به معاونت در قاچاق عمده ارز به میزان ۱۲ میلیون یورو، تسهیل مال نامشروع به میزان ۶۰۰ میلیارد ریال، جعل رایانهای اسناد دولتی و امضای کارمند دولت متهم است.
حجتالاسلام و المسملین موحدی راد گفت: آقای شهرام فرجی متهم ردیف چهارم متهم به معاونت در اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق قاچاق عمده ارز برای آقایان رنود و وزیری و اخذ حوالههای دولتی، مشارکت در جعل اسناد و پیش فاکتورها و استفاده از سند مجعول در جهت ثبت سفارش کالا است.
دادستان سیستان و بلوچستان افزود: شهرام فرجی متهم به مشارکت در قاچاق ارز به میزان ۱۲ میلیون و ۴۰۰ هزار یورو، معاونت در جعل اسناد تجاری و جعل پرفورمهای تجاری و تسهیل مال نامشروع به میزان ۳۴ میلیارد ریال، پرداخت رشوه به میزان ۲۰۰ میلیون برای اخذ حوالههای تجاری، کلاهبرداری از شرکت صبا و جعل امضای مدیرعامل این شرکت است.
وی گفت: علیرضا بهزادیان متهم ردیف پنجم متهم به معاونت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور برای آقایان رنود و وزیری، درج مهرهای تجاری بر روی پرفورمها و ثبت آن در سامانه تجارت، مشارکت در کلاهبرداری از بانک توسعه تجارت و دی، جعل پیش فاکتورها، معاونت در قاچاق عمده ارز به میزان ۶۵ میلیون یورو است.
حجتالاسلام و المسملین موحدی راد گفت: مسعود نوری متهم ردیف ششم متهم به اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق قاچاق عمده ارز و اخذ حوالههای ارز دولتی و فروش در بازار آزاد، پرداخت رشوه به مدیران دولتی، مشارکت در قاچاق عمده ارز و واریز آن به حساب شرکتهای صوری و خارج از کشور به میزان ۱۵ میلیون دلار است.
دادستان سیستان و بلوچستان ادامه داد: از دیگر اتهامات این طرح معاونت در جعل اسناد تجاری و در اختیار گذاشتن مهر شرکتها و تسهیل مال نامشروع به میزان ۱۴ میلیون و ۹۸۳ هزار و ۱۹۲ دلار است؛ پرداخت رشوه به میزان ۵ سکه بهار آزادی به مدیر بانک کشاورزی سیستان و بلوچستان در داخل یک سررسید از دیگر اتهامات این فرد است.
وی اظهار کرد: محمودرضا سلیمان زاده متهم ردیف هفتم متهم به اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق قاچاق عمده ارز و اخذ ارز دولتی و فروش در بازار آزاد است.
موحدی راد گفت: پدر این متهم مدیر امور شعب بانک ملت در سیستان و بلوچستان است و وی از طریق سوء استفاده از این سمت خود را صاحب شرکتهای هولدینگی معرفی میکرد؛ این متهم به میزان ۲۲ میلیون یورو ارز دولتی به خارج از کشور قاچاق کرده است.
دادستان سیستان و بلوچستان ادامه داد: حمیدرضا سلیمان زاده متهم به تسهیل مال نامشروع و پرداخت به فردی به نام حمید پیروز است، حمید پیروز در حال حاضر از کشور متواری است و طبق اطلاعات ما در کشور فرانسه است و این فرد در پرونده حمید باقری درمنی جزء متهمان سوم یا چهارم پرونده بوده است.
وی گفت: محمد قدسی فرزند جعفر متهم ردیف هشتم متهم به معاونت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق قاچاق عمده ارز و در اختیار گذاشتن شرکت شایان ساخت اروند به منظور دریافت ارز دولتی و اخذ ۷۰ میلیون دلار از این بابت است.
حجتالاسلام و المسملین موحدی راد افزود: از دیگر اتهامات این فرد مشارکت در کلاهبرداری از بانکهای سپه تهران و جعل پیش فاکتورها و مشارکت در قاچاق عمده ارز به میزان ۲ میلیون و ۶۵۴ هزار و ۴۵۰ دلار است.
دادستان سیستان و بلوچستان گفت: طریقه قاچاق ارز توسط این متهمان به این صورت بود که آنها ارز دریافتی را به یک شرکت صوری چینی که صاحب آن فردی به نام عبدالله چینی بود، واریز میکردند و این فرد با دریافت ۵ درصد حق حساب برای خودش معادل ریالی ارزها را به حساب افراد واریز میکرد.
وی افزود: از اتهامات این متهم تسهیل مال نامشروع به میزان ۲ میلیارد و ۲۰ میلیون و شروع به کلاهبرداری از طریق اخذ ال سیها به میزان ۳۵ میلیارد ریال بود.
حجتالاسلام و المسملین موحدی راد گفت: فریبرز عزت آبادی متهم ردیف نهم پرونده متهم به معاونت در قاچاق عمده ارز از طریق مراجعه به بانکها و خرید صوری شرکتها، کلاهبرداری از بانک توسعه تعاون زاهدان و معرفی خود به عنوان مدیر امور بازرگانی شرکتهایی از جمله ابنیه سازان دلفا و آرجان حساب پارسا و خرید شرکتهای صوری و قاچاق ارز به میزان ۳ میلیون و ۲۲۳ هزار و ۴۸۵ دلار و تسهیل مال نامشروع به میزان ۵۵۰ میلیون ریال است.
دادستان سیستان و بلوچستان بیان کرد: داود توسلی فرزند حسن متهم ردیف دهم متهم به اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق قاچاق عمده ارز و معرفی خود به بانکها به عنوان مدیر امور بازاریابی شرکتها به منظور اخذ حوالههای ارزی، قاچاق عمده ارز از طریق سازمان یافته به میزان ۳ میلیون و ۲۲۳ هزار و ۴۵۰ دلار و تسهیل مال نامشروع به میزان ۵۳۰ میلیون ریال است.
وی گفت: امیر سعیدیان فرزند حیدر متهم به معاونت در اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق قاچاق عمده ارز و جعل پرفورمها و بارگذاری آن در سامانه تجارت، مشارکت در کلاهبرداری از سیستم بانکی کشور و جعل پیش فاکتورهای جعلی ثبت سفارش است.
حجتالاسلام و المسملین موحدی راد با اشاره به دیگر اتهامات این فرد گفت: معاونت در قاچاق عمده ارز و جعل مهرهای شرکتهای خارجی و تسهیل مال نامشروع به میزان ۲۲ میلیارد ریال، جعل اسناد تجاری و پیش فاکتورها از دیگر اتهامات این فرد است.
دادستان سیستان و بلوچستان گفت: آرش شیرآقایی فرزند هوشنگ متهم ردیف دوازدهم متهم به اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق قاچاق عمده ارز و شناسایی افراد به عنوان مدیرعامل شرکتهای صوری برای وقوع جرم است.
وی افزود: این افراد به رستورانها مراجعه میکردند و زمانی که گارسون برای دریافت سفارش آنها مراجعه میکردند میگفتند چه جوان خوش تیپی چقدر حقوق میگیری؟ ما حاضریم به تو ۲ و نیم میلیون حقوق بدهیم.
حجتالاسلام و المسملین موحدی راد ادامه داد: آنها با گول زدن جوانان آنها را مدیرعامل شرکتهای صوری میکردند و یک خودرو زیر پای آنها میانداختند، بعد برای آنها دسته چک میگرفتند و از آنها چک سفید امضا میگرفتند، بعد این جوانان ساده لوح را به دفتر اسناد میبردند و از آنها تعهد میگرفتند که در صورت بروز هر گونه مشکلی حق شکایت ندارند.
دادستان سیستان و بلوچستان گفت: آرش شیرآقایی متهم به مشارکت در کلاهبرداری و معرفی مدیرعاملان شرکتهای صوری و معاونت در قاچاق ارز به میزان ۲۲ میلیون و ۸۶ هزار دلار است.
وی افزود: مصطفی سلیمی متهم ردیف سیزدهم متهم به پرداخت ۳۵۰ میلیون ریال رشوه به آقای بارک زایی است.
حجتالاسلام و المسملین موحدی راد با اشاره به اتهامات متهم ردیف چهاردهم گفت: فرشاد بارک زایی متهم به اخذ رشوه به میزان ۲ میلیارد ریال است.