کد خبر:۷۷۱۲۴۸
گزارش| سالروز تشییع شهدای غواص؛

روایت سالار عقیلی، رضا صادقی و پرواز همای از یک حماسه تاریخی + فیلم

اهالی موسیقی در همان روزهای آغازین تشییع شهدای غواص نسبت به خلق آثار در وصف این شهدای و تصویر کشیدن مراسم باشکوه تشییع اقدام کردند که از این میان ...

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، اردیبهشت ماه سال ۹۴ در مراسم ورود پیکر شهدای تازه تفحص شده به کشور بود که یک خبر از شهدا، بمب خبری بزرگی ایجاد کرد و منشأ یک تحول و آگاهی عظیم در میان مردم شد. خبر این بود: «کشف پیکر مطهر ۱۷۵ شهید غواص دفاع مقدس با دستان بسته» این شهدا که جمعی از غواصان و خط‌شکنان شهید عملیات کربلای ۴ بودند در دی ماه سال ۶۵ یعنی ۳۰ سال پیش در جریان عملیات کربلای ۴ که طرح آن توسط آواکس‌های آمریکایی لو رفته بود، خط عملیاتی اروند را شکستند و حتی از جزیره ام‌الرصاص هم عبور کردند. طبق شواهد موجود، این رزمندگان در حالی که بیشتر آن‌ها مجروح بودند، جلوتر از خط مقدم به اسارت دشمن درآمدند و پیکرشان با دست‌ها و بعضاً با پا‌های بسته شده در یک گور دسته‌جمعی دفن شده بود و پیکر مطهر آنان بعد از ۳۰ سال توسط تیم تفحص پیکر مطهر شهدا کشف شد. نقطه‌ای که شهدا در آن پیدا شدند، ۱۵ کیلومتر جلوتر از خط مقدم یعنی ابوفلوس در منطقه ابوالخصیب عراق بود.

خبر ورود این پیکر‌های مطهر به کشور بعد از گذشت ۲۹ سال از شهادتشان سرآغاز یک موج بود. یک موج مردمی سرشار از عواطف و احساساتی پاک نسبت به شهدای هشت سال دفاع مقدس. روز بعد تیتر غواصان شهید برجسته‌تر از سایر تیتر‌ها در سایت‌ها و گروه‌های خبری درخشید. شاید پیدا شدن تعداد زیادی از شهدا با دستانی بسته آن هم کیلومتر‌ها جلوتر از خط مقدم عملیات، باعث جریحه دار شدن احساسات مردم غیور ایران شد. شاید هم کشف آن‌ها در گور‌های دسته جمعی باعث قلیان احساسات پاک آنان شد. شاید هم حقیقت به اسارت گرفته شدن تعدادی از رزمندگان غیور این سرزمین ماجرای آن را دوباره بر سر زبان‌ها انداخت. آنچه مهم است اینست که این ماجرا بار دیگر توانست مظلومیت شهدای هشت سال دفاع مقدس را به یاد مردمی آورد که شاید سال‌ها در میان روزمرگی‌های خود این واقعیت‌های جنگ را فراموش کرده بودند.

روز‌ها و ماه‌ها اخبار این شهدا دستمایه شاعران، نویسندگان، سینماگران، سیاستمداران، تحلیلگران، خبرنگاران، گرافیست‌ها و به‌طور کلی عموم مردم شد تا وقایع ۳۰ سال پیش را که منتهی به این جنایت بزرگ شده بود مرور کنند. صاحب نظران و تحلیل گران به روایت مستند و تاریخی از جنگ پرداختند و بسیاری از سوالات مردم پاسخ داده شد. جمع کثیری از شهروندان تهرانی طاقت نیاوردند تا روز مشخص شدن هویت این شهدا صبر کنند. تقاضا کردند مراسمی جهت وداع با این شهدا برای عموم برگزار شود. قبل از مرحله شناسایی نهایی، مراسم تشییعی در تهران برگزار شد. مراسم روز سه‌شنبه ۲۶ خرداد ماه ساعت ۴ بعد از ظهر از میدان بهارستان مقابل درب غربی مجلس شورای اسلامی ایران به‌سوی معراج الشهدای تهران انجام گرفت. صفوف به هم فشرده مردم در این مراسم بی نظیر بود. تشییع باشکوه و ۵ ساعته شهدای غواص در تهران از خاطرات فراموش نشدنی پایتخت محسوب می‌شود. حتی مردم به این تشییع هم بسنده نکردند و ساعت‌ها در معراج شهدای مرکز در حال وداع با تابوت این شهدا بودند و دلبستگی خود را ابرا می‌کردند.
اهالی موسیقی در همان روزهای آغازین تشییع شهدای غواص نسبت به خلق آثار در وصف شهدای غواص و به تصویر کشیدن مراسم باشکوه تشییع اقدام کردند که از این میان سه اثر بیش از سایر آثار نظر مخاطبان را به خود جلب کرد که در ادامه از گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو این آثار از نظرتان میگذرد.

 
آغوش امن (رضاصادقی)
 
روایت سالار عقیلی، رضا صادقی و پرواز همای از یک حماسه تاریخی + فیلم
 
 
کد ویدیو
 
 
موزیک ویدیوی «آغوش امن» با صدای رضا صادقی یکی از نخستین آثاری بود که همزمان با روز تشییع شهدای غواص در شبکه‌های اجتماعی و صداوسیما بار‌ها پخش شد، فارغ از خوانندگی با حس رضا صادقی در این اثر نمیتوان از ترانه تاثیرگذار یاحا کاشانی و همچنین موزیک ویدئوی با کیفیت کار چشم پوشی کرد.

 
گمنام (پرواز همای)
 
روایت سالار عقیلی، رضا صادقی و پرواز همای از یک حماسه تاریخی + فیلم
 
 
کد ویدیو
 

پرواز همای خواننده متفاوت موسیقی ایرانی درست در ایامی که پس از سال‌ها از دوری از وطن به ایران بازگشته بود، پس از آنکه همانند بسیاری از هنرمندان در مراسم تشییع شهدای غواص حضور یافته بود، نتوانست احساسات خود را در مقابل عظمت این حماسه مخفی نگه دارد و پس از چند روز قطعه زیبای «گمنام» را به این شهدا تقدیم کرد.

این اثر چنان مورد استقبال مخاطبان قرارگرفت که به یکی از قطعات محبوب پرواز همای در کنسرت هاش تبدیل شد.
 
 
شهیدان عشق (سالار عقیلی)
 
روایت سالار عقیلی، رضا صادقی و پرواز همای از یک حماسه تاریخی + فیلم
 
 
کد ویدیو
 

شنیدین تصیف کوتاه، اما زیبای «شهیدان عشق» با صدای سالار عقیلی به عنوان یکی از آثار کمتر شنیده شده عقیلی، خالی از لطف نیست.

قطعه «شهیدان عشق» با استفاده تصویر ناب و شکار لحظه‌های زیبا از مراسم تشییع شهدای غواص تبدیل به کلیپ حماسی و پر از حس و حال معنوی شده است بطوری که هر مخاطبی پس از تماشای این اثر به یاد حال و هوای روز تشییع، منقلب خواهد شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۶ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۶:۲۶
لعنت خدا بر همه کسانی که می خواهند از شهدای راه اسلام ناب محمدی، کشته راه وطن بتراشند و 8 سال نبرد جهانی حق و باطل را مساوی نبردهای خسروپرویز و روم شرقی معرفی کنند!
1
0
پربازدیدترین آخرین اخبار