رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور گفت:ما نیازمند حضور پررنگتر در پروژههای بین المللی هستیم. زمانی میتوانیم از افزایش قدرت در سطح بین المللی صحبت کنیم که در پروژههای بزرگ نقش آفرینی کرده باشیم.
وحید احمدی، رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، درباره پروژه استندفورد گفت: به فعالیتهای دانشگاهها بسیار خوش بین هستم و مخالف این موضوع هستم که دانشگاهها دچار مشکل جدی هستند. مسیر، مسیر بسیار رو به رشد است. درحقیقت تحلیل افرادی که از بیرون به مسئله نگاه میکنند متفاوت از تحلیل افرادی است که در درون کشورزندگی میکنند. روندی که ما در کشور داشته ایم روند رو به رشدی بوده است به طوری که دانشگاههای ما توانسته اند، مسائل را شناسایی کنند و در صدد رفع آنها باشند.
احمدی ادامه داد:قبلا کشور ایران سابقه فعالیت در زمینه پروژههای علمی به خصوص در حوزه صنعت را نداشت. اما اکنون با توجه به اینکه ظرفیتهای دانشگاهها بسیار افزایش یافته است و زمینه کارهای مشترک و تجربه همکاری در پروژههای صنعتی و ملی فراهم شده است. قطعا این افزایش ظرفیت میتواند در حوزههای مختلف، سبب ایجاد کارهای بزرگ شود.
رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور با بیان اینکه رتبه تولیدات علمی، فناوری و نوآوری قابل قبول است؛ تصریح کرد: بحثهای بزرگی را در حوزههای مختلف داشته ایم. یکی از این مسائل رتبه تولیدات علمی، فناوری و نوآوری کشور است، شاید این رتبه مطلوب نباشد، اما قابل قبول است. دلیل آن میتواند نوپا بودن دانشگاهها در حوزه پروژههای فناوری باشد در حقیقت نیازمند زمان جهت افزایش بهره وری و بهبود وظعیت خود هستند.
وی با بیان اینکه در دانشگاهها بحث ماموریت گرایی و کارآفرینی مطرح شده است خاطر نشان کرد: دانشگاهها نیازمند انجام فعالیتهای مشترک و ارتباط ملی هستند تا بتوانند در جهت رشد کشور حرکتهای بزرگی انجام دهند. ما نیازمند حضور پررنگ تر در پروژههای بین المللی هستیم. نقش ما در پروژههای بین المللی کم است و باید افزایش یابد. زمانی میتوانیم از افزایش قدرت سطح بین المللی صحبت کنیم که در پروژههای بزرگ نقش آفرینی کرده باشیم.