کد خبر:۷۷۱۰۷۸
از ۲۷ تا ۲۹ خرداد؛

کارگاه بین‌المللی «سیاست‌گذاری ترویج علم، فناوری و نوآوری» برگزار می‌شود

مشاور وزیر علوم و رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور گفت: کارگاه بین‌المللی سیاست‌گذاری در ترویج علم، فناوری و نوآوری از ۲۷ تا ۲۹ خردادماه ۹۸ در ایران برگزار می‌شود.

کارگاه بین‌المللی «سیاست‌گذاری ترویج علم، فناوری و نوآوری» برگزار می‌شود

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، وحید احمدی، مشاور وزیر علوم و رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در نشست خبری کارگاه بین المللی «سیاست گذاری، ترویج علم، فناوری و نوآوری» که ظهر امروز برگزار شد، گفت: مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور با مشارکت مرکز علم و فناوری جنبش عدم تعهد «NAM» کارگاه بین المللی سه روزه‌ای با عنوان «سیاست گذاری ترویج علم، فناوری و نواوری» را در تاریخ ۲۷ تا ۲۹ خرداد ۹۸ برگزار می‌کند.

احمدی با بیان اینکه در این کارگاه صاحب نظران بین المللی حضور داشته و به ارائه تجارب و یافته‌های علمی خود خواهند پرداخت، افزود: موضوع انتخاب شده برای این کارگاه برای اولین بار در ایران مطرح شده است. پیشنهاد برگزاری این کارگاه توسط ایران در اجلاس کشور‌های غیرمتعهد تحت عنوان NAM با موضوع علم و فناوری داده شد و طبق این پیشنهاد کشور‌های در حال توسعه می‌توانند اطلاعات خود را طی این کارگاه در اختیار یکدیگر قرار دهند. پیشنهاد توسط این اجلاس پذیرفته شد.

رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور درباره کارگاه سیاست گذاری ترویج علم، فناوری و نوآوری STI بیان کرد: در سال‌های اخیر سیاست گذاری ترویج علم، فناوری و نوآوری به مسئله مهمی برای توسعه تبدیل شده است با توجه به این دیدگاه مرکز علم و فناوری کشور‌های غیرمتعهد و سایر کشور‌های در حال توسعه مرکز علم و فناوری NAM، دهلی نو با مشارکت گروه ترویج علم مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور تهران کارگاه آموزشی بین المللی سه روزه‌ای را برگزار می‌کند.

مشاور وزیر علوم در رابطه با اهداف کارگاه سیاست گذاری ترویج علم و فناوری و نوآوری تاکید کرد: این کارگاه اهداف مختلفی را دارد از جمله آن‌ها می‌توان به شناسایی سیاست‌های پژوهشی مشترک کشور‌های عضو مرکز علم و فناوری NAM از جمله شناسایی سیاست‌های ایران و سایر کشور‌های در حال توسعه ،شناسایی موضوعاتی برای تحقیق و فرصت‌های مالی، کمک به ایجاد گروه‌های فعال وتاثیرگذار برای حمایت نهادی از فعالیت‌های نوآورانه در سطح ملی و روستایی ، کمک به ایجاد شبکه‌های رسمی و غیررسمی از افراد ذی نفع از جمله سیاست گذاران، دانشگاهیان، نوآوران و دیگران اشاره کرد.


احمدی در خصوص محور‌های این کارگروه اشاره کرد: محور‌های این کارگاه شناسایی زمینه‌ها و راهبرد‌های آموزشی برای ترویج علم، فناوری نوآوری و توسعه زیرساخت‌های علم و فناوری برای ترویج علم و ترویج علم از طریق سنت‌های فرهنگی بومی، نقش آموزش رسمی و غیررسمی در ترویج علم، فناوری و نوآوری و شناسایی چالش‌ها و محدودیت‌های ترویج علم فناوری و نوآوری و مخاطب ساختن و تحلیل رویکرد‌های مختلف از آموزش از راه دور، دانست.


وی با بیان اینکه همه هزینه‌های ایاب و ذهاب افراد دعوت شده به این کارگاه توسط خود NAM پرداخت می‌شود بیان کرد: هزینه‌های داخلی این کارگاه به عهده کشور ایران است که با همکاری وزارت علوم پرداخت می‌شوند. در این کارگروه ۱۶ کشور مشارکت خواهند داشت.


احمدی با بیان اینکه در این کارگاه ترویج علم مورد بررسی قرار می‌گیرد تصریح کرد: ترویج علم یکی از موضوعات اساسی است که معین این است که حوزه علمی ما به عنوان لایه منفک از جامعه محسوب می‌شود یا در تعامل با جامعه عمل می‌کند. در حقیقت دلیل توسعه یافتگی کشور‌های دیگر این است که توانسته اند این لایه را با جامعه تعامل دهند. در بحث ترویج علم بررسی می‌شود چه روش‌هایی باید اتخاذ کنیم و چه ساز و کاری باید داشته باشیم تا دانشگاه را با لایه‌های مختلفی مردمی هماهنگ کنیم تا بتوانیم سطح علمی و فرهنگی کشور را ارتقا دهیم.


وی خاطرنشان کرد: نقشه راهی که تمام کشور‌ها برای خودشان تدوین کرده اند در این کارگاه توضیح داده می‌شود تا بتوانند از ظرفیت‌های یکدیگر در سطح بین المللی استفاده کنند در این کارگاه پارامتر‌های نقش راه شناسایی می‌شوند، اما نقشه راهی تعریف نمی‌شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار