سرهنگ مراد مرادی کرناچی معاون اجتماعی پلیس پایتخت در خصوص گذراندن اوقات فراغت نوجوانان در شبکههای اجتماعی در ایام تابستان رهنمودهای مفیدی عنوان کرد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سرهنگ مراد مرادی کرناچی معاون اجتماعی پلیس پایتخت درباره حضور بیش از حد کودکان از شبکههای اجتماعی به خصوص در ایام تعطیلات تابستان هشدار داد و گفت: تلفن همراه و اینترنت طی سالهای اخیر جایگزین رادیو و تلویزیون شده است و آنها را به تدریج از گردونهی رقابت خارج ساخته است، اما استفاده بیش از حد از اینترنت و تلفن همراه، میتواند در ایجاد آسیبهای روانی و اجتماعی نوجوانان تاثیرات زیادی داشته باشد. کودکان و نوجوانانی که تقریبا تمام ساعات روز را در اینترنت میگذرانند "کاربر افراطی" اینترنت محسوب میشوند.
وی افزود: تعداد زیادی از کودکان و نوجوانان ۹ تا ۱۲ ساله، در این مقطع سنی دچار اضطراب و تزلزل هویت میشوند و شیفته لایکها و نظرات تاییدکننده هستند و به سختی میتوانند با چنین تاثیری مقابله کنند. تحقیقات درباره تاثیرات شبکههای اجتماعی بر کودکان ۸ تا ۱۲ ساله نشان میدهد که بسیاری از کودکان به شدت وابسته به "لایکها" و نظرات بقیه کاربران هستند و آن را نوعی تایید اجتماعی میدانند.
همچنین با توجه به تحقیقات انجام شده استفادهی زیاد از اینترنت و تلفن همراه در ایجاد خشونت، پرخاشگری، عدم تمرکز، اختلال خواب، آسیبهای روانی و عدم کنترل اجتماعی بسیار تاثیرگذار است به همین خاطر باید خانواده، نظارت کامل و دقیقی در این زمینه جهت کاهش آسیبهای مخرب احتمالی انجام دهد و نقش موثرتری داشته باشند.
والدین چه کاری میتوانند انجام دهند؟
مراقب زمانی که کودکان صرف اینترنت میکنند، باشند. مطمئن شوند که این زمان موجب کاهش فعالیتهای اجتماعی دیگر کودک مثل روابط اجتماعی، ورزش، خوردن و خوابیدن نشود. اجازه ندهند که کودک در زمان غذا خوردن از موبایل و یا سایر وسایل مشابه استفاده کند و یک ساعت قبل از خواب تمامی این وسایل را از کودک دور کنند. اجازه ندهند که کودکشان این وسایل را در اتاقشان شارژ کنند. با کودکان، مرتب درباره آن چه که در اینترنت انجام میدهند، صحبت کنند. مثلا از آنها سوال کنند که امروز چه پیامهایی گذاشتهاند. با چه کسانی دوست هستند و استفاده از اینترنت چه تاثیری بر آنها داشته است. در صورت دسترسی کودکان به پسورد (رمزعبور)، به طور مرتب محتوای مطالبی را که کودکان به آن دسترسی دارند، چک کنند. به خاطر داشته باشید که شبکههای اجتماعی فیسبوک، توییتر و یا اینستاگرام رسما کودکان زیر ۱۳ سال را از داشتن هر گونه حساب کاربری منع میکند.