کتاب گزارش کوتاه «سیاستهای فرهنگی در دانشگاههای دولتی ایران» از سوی دفتر سیاست گذاری فرهنگی وزارت علوم منتشر شد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گزارش کوتاه پژوهش، این کتاب توسط فاطمه جواهری عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی در نود و یک صفحه و در پنج فصل، درباره سیاستهای فرهنگی دانشگاههای دولتی کشور به رشته تحریر در آمده است. این نوشتار توسط انتشارات دفتر سیاست گذاری و برنامه ریزی معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم منتشر شده است.
این گزارش متمرکز به بررسی، تحلیل و ارزیابی سیاستهای فرهنگی و اجتماعی دانشگاههای کشور بر اساس دو معیار اساسی یعنی ماموریت و وظایف فرهنگی تعریف شده و برای دانشگاهها بر اساس اسناد بالادستی و واقعیتهای موجود در فضای فرهنگی و اجتماعی دانشگاههای کشور ترسیم شده است. مولف از رهگذر تحلیل اسناد بالادستی، فراتحلیل دادههای موجود در زمینه نگرش دانشجویان به فعالیتهای فرهنگی دانشگاه و مصاحبه با مدیران و مسئولان و صاحب نظران فرهنگی دانشگاهها درصدد است تا به این سئوالها پاسخ دهد:
۱. اولویتها و اهداف سیاستهای فرهنگی در دانشگاههای کشور بر اساس اسناد و مقررات موجود کدام است؟ ۲. چه نسبتی میان اهداف و انتظارات مندرج در سیاستهای فرهنگی و واقعیتهای اجتماعی وجود دارد؟ ۳. مدیران و مجریان فرهنگی در دانشگاهای کشور، وضعیت فرهنگی دانشگاهها را چگونه ارزیابی میکنند؟ ۴. صاحب نظران و مطلعان کلیدی، وضعیت سیاستهای فرهنگی در دانشگاههای کشور را چگونه تحلیل میکنند؟
در بخشی از این گزارش آمده است: شاید پیش از تمرکز بر طراحی سیاستهای فرهنگی که جامعه دانشجویی را نشانه میرود، بهتر باشد اصلاح سیاستهای کلان توسعه آموزش عالی مورد تجدید نظر قرار گیرد و نهاد علم بدون آنکه در چنبره الزامات اقتصادی و سیاسی محصور شود، بتواند نقش اصلی خود یعنی تربیت نسلی متخصص، متعهد و فرهیخته را به انجام برساند. در این راستا میبایست به تثبیت نظام استاد-شاگردی بیشتر بها داد، زیرا استاد مهمترین رکن تربیت علمی-فرهنگی دانشجو است.