کد خبر:۷۷۴۰۱۹
مختاری در گفتگو دانشجو:

ارتباط دانشگاه و صنعت برای محققان درآمد چندانی ندارد

مدیر ارتباط با صنعت دانشگاه شریف گفت: ایجاد فناوری و درآمدزایی از صنعت در این بازه زمانی بسیار دشوار است؛ بنابراین به لحاظ اقتصادی فعالیت‌های ارتباط دانشگاه با صنعت برای محققان درآمد چندانی ندارد.

مختاری، مدیر ارتباط با صنعت دانشگاه صنعتی شریف در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، درباره کاهش انگیزه اساتید برای خلق فناورانه گفت: بخش قابل توجهی از درآمد قرارداد‌ها در اختیار مجریان طرح قرار می‌گیرد؛ اما در حقیقت درآمدی که به دست مجریان می‌رسد زیاد نیست؛ زیرا بسیاری از این درآمد صرف تجهیزات دانش و ایجاد فناوری می‌شود. حقوق اساتید بسیار پایین است و این خودش باعث کاهش انگیزه خواهد شد.

مختاری ادامه داد: درآمد‌های سهل الوصول مانند دوره‌های آموزشی نیز سبب می‌شود که بخشی از تلاش دانشگاه به سمت فعالیت آموزشی رود. درآمد صنعت بسیار دشوار به دست می‌آید. ایجاد فناوری و درآمدزایی از صنعت در این بازه زمانی و مشکلات موجود، بسیار دشواراست، بنابراین به لحاظ اقتصادی فعالیت‌های ارتباط دانشگاه با صنعت برای محققین درآمد چندانی ندارد، از سوی دیگر به دلیل درگیری زیاد اساتید با دانشگاه و دولتی بودن این حوزه، فعالیت و ارتباط با صنعت سخت شده است. به طوری که درآمد چندانی از این حوزه کسب نمی‌شود.

مدیر ارتباط با صنعت دانشگاه شریف بیان کرد: کارآفرینانی وجود دارند که چند سال به ما بدهکار هستند و پولی که باید در چند سال گذشته به ما می‌دادند را هنوز پرداخت نکرده اند. پولی که در گذشته ارزش بیشتری را داشته است، اکنون ارزش چندانی ندارد. این مسئله از مشکلات موجود دانشگاه اا در ارتباط با صنعت است.

وی با اشاره به اینکه برای اساتید تشویق‌هایی را در نظر گرفته ایم؛ یادآور شد: برای نمونه از اساتیدی که برای اولین بار فعالیتی را انجام می‌دهند هزینه بالاسری کسر نمی‌شود، در بحث ارتقاء اساتید نیز درگذشته تشویق و ارتقاء یابی تنها شامل اساتیدی می‌شد که در برنامه های، پژوهشی و آموزشی و ارائه مقاله شرکت کرده بودند. اما در حال حاضر دانشگاه شریف و چند دانشگاه دیگر با توجه به میزان ارتباط آن‌ها با صنعت آن‌ها را مورد تشویق قرار می‌دهند.

مختاری در پایان خاطرنشان کرد: چشم انداز ما برای سال ۹۸ این است که صنعت خود را بین المللی کنیم. صنعت و فناوری ما باید بتواند بازار خودش را در خارج از کشور بیابد، ما به شدت معتقدیم که اقتصاد ما باید به اقتصاد جهانی متصل شود. تا بتواند سرمایه گذاری خارجی را به سمت فناوری‌های داخل دانشگاه سوق دهد. خوشبختانه این اتفاق افتاده است به طوری که یکی از شرکت‌های دانش بنیان شریف خط تولید خود را در چین راه اندازی کرد. امیدواریم در زمینه صادرات فناوری وجذب سرمایه رشد خوبی را تجربه کنیم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار