گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، پزشکی از رشتههای پرطرفدار کنکور سراسری طی سالهای اخیر بوده است. با وجود تعداد انبوه داوطلبان، ظرفیت اندک پذیرش دانشجو در رشتههای پزشکی، همواره مانعی برای متقاضیان بوده است. طبق برآورد اعلام شده حدود یک درصد از داوطلبان رشته تجربی موفق به قبولی در رشتههای پزشکی میشوند.
در همین راستا گفتوگویی با ولیالله نانواکناری؛ عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی داشتیم که در ادامه مشاهده میکنید.
تربیت پزشک برای کشور درآمدزایی دارد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با اشاره به نیاز کشور به تربیت پزشک گفت: افزایش تربیت و آموزش نیروی پزشکی در کشور به خوبی احساس میشود. این موضوع علاوه بر تامین نیازهای داخلی، امکان صادرات نیروی پزشک به کشورهای کم پزشک را هم فراهم میکند. در صورت تحقق این امر درآمدهای ارزی فراوانی نصیب کشور میشود.
وی در ادامه افزود: تربیت پزشک و فرستادن آنها به کشورهای همسایه، اقدامی مناسبی در جهت بالا بردن امنیت کشور است.
نانواکناری با بیان اینکه افزایش ظرفیت پذیرش رشتههای پزشکی ازجمله راهکارهای پیشنهادی برای افزایش سرانه پزشک است، گفت: برای افزایش ظرفیت رشتههای پزشکی منع قانونی وجود ندارد و مسئولان میتوانند قانونگذاریهای لازم را در این خصوص انجام دهند. استفاده از ظرفیت وزارت علوم و بخش خصوصی در زمینه تربیت پزشک پیشنهادهای عملی هستند.
هیچ محدودیتی برای افزایش ظرفیت رشتههای پزشکی وجود ندارد
نماینده مردم مازندران ادامه داد: هیچ محدودیتی برای افزایش ظرفیت پذیرش رشتههای پزشکی وجود ندارد. البته شاید محدودیتهای زیرساختی وجود داشته باشد که آن هم قابل حل است.
وی در پایان تصریح کرد: در همین راستا دانشگاه آزاد پتانسیل افزایش ظرفیت پذیرش در رشتههای مختلف پزشکی را دارد و هیچگونه منع قانونی برای تربیت نیروی پزشکی در دانشگاه آزاد وجود ندارد.