به دنبال برگزاری مذاکرات میان نماینده آمریکا و دفتر سیاسی طالبان در قطر، برخی منابع از ادامه اختلاف میان آنها درباره یکی از بندهای مندرج در توافق اولیه خبر میدهند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، همزمان با برگزاری دور هفتم مذاکرات صلح میان نماینده ویژه آمریکا و دفتر سیاسی طالبان در قطر، اخباری پیرامون توافق بر سر برخی مسائل از جمله تعیین تقویم زمانی خروج نیروهای خارجی از افغانستان، آتش بس دائمی و فراگیر و آغاز مذاکرات بینالافغانی منتشر گردیده است.
در همین حال یک منبع نزدیک به مذاکرات در قطر به خبرنگار تسنیم گفته است یکی از موارد اختلافی که از ابتدای مذاکرات محل مناقشه بوده همچنان باقی است و همین موضوع باعث طولانیتر شدن دور ششم مذاکرات گردیده بود.
به گفته این منبع آگاه، آمریکاییها همواره در طول مذاکرات اصرار داشتهاند که طالبان در توافق اولیه با آمریکا بندی را با این مضمون اضافه کنند که گروه طالبان تعهد میکند با گروه تروریستی داعش در افغانستان مبارزه کند.
هیات سیاسی طالبان به شدت با گنجاندن این بند در توافق مخالفت کردهاند. طالبان بر این عقیدهاند که آمریکاییها با آوردن بند مبارزه طالبان با گروه تروریستی داعش در افغانستان در واقع به دنبال یک بازی فریبکارانه هستند.
برخی منابع نزدیک به دفتر سیاسی طالبان در همین باره میگویند: آمریکا با گنجاندن این بند از توافق، در واقع به دنبال این است که اعلام کند طالبان در توافق با آمریکا راضی به مبارزه با داعش شده است که این موضوع پیامدهای منفی زیادی دارد که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱- امضای این بند از توافق توسط طالبان به معنای آن است که طالبان تاکنون مبارزه جدی با داعش نداشته و با افکار و حضور آنها در افغانستان موافق است، حال آنکه در حقیقت این طالبان بوده است که همواره با داعش مبارزه کرده است و آمریکا متهم اصلی حمایت مالی و تسلیحاتی از داعش در افغانستان بوده است.
۲- با امضای این بند از توافق، طالبان تصریح کردهاند که آمریکا علیه داعش در افغانستان مبارزه میکند حال آنکه پروژه داعش یک پروژه صرفا آمریکایی در افغانستان است و آمریکاییها با گنجاندن این بند به دنبال تبرئه سازی خود از این اتهام ثابت شده هستند.
۳- طالبان متوجه این موضوع هستند که با امضای این بند از توافق، آمریکا بازی جدید خود را شروع خواهد کرد. به محض موافقت طالبان با این بند، در واقع داعش از سوی آمریکا یک گروه ضدآمریکایی در افغانستان معرفی خواهد شد و رسانههای آمریکایی به شدت این موضوع را برجسته خواهند کرد. در همین حال بدنه میانی و مبارزاتی طالبان که به شدت افکار ضدآمریکایی و ضدغربی دارند نسبت به گروه طالبان بدبین خواهند شد. آنها گروه طالبان را یک گروه صلح کننده با آمریکا و داعش را یک گروه ضدآمریکایی خواهند شناخت و کوچ نیروهای میانی و مبارزاتی طالبان به سمت داعش شروع خواهد شد. در واقع آمریکاییها با فریب به دنبال سربازگیری برای داعش هستند.
بیشتر بخوانید
گزارش تسنیم| دولت افغانستان، آمریکا و طالبان درباره دورهفتم مذاکرات صلح چه میگویند؟
تأکید طالبان بر عدم تمامیت خواهی؛ در روز نخست نشست بین الافغانی در قطر چه گذشت،
گزارش تسنیم| دور هفتم مذاکرات آمریکا و طالبان در ایستگاه آخر؛ سکوت درباره آتشبس و مذاکرات بینالافغانی
منبع نزدیک به مذاکرات آمریکا و طالبان در قطر میگوید همچنان موضوع مبارزه با داعش یکی از موارد اختلافی جدی میان دوطرف در مذاکرات است.
به گفته این منبع، آمریکاییها در حال یک بازی جدید هستند تا با تغییر چهره ضدآمریکایی طالبان و ایجاد وجهه ضدآمریکایی از طریق جنبش رسانهای برای گروه تروریستی داعش، افراد طالبان را جذب این گروه تروریستی کنند.
گفته میشود هیات سیاسی طالبان تاکنون در برابر این خواسته آمریکاییها کوتاه نیامده است.