کد خبر:۷۷۶۹۸۹
با حمایت ستاد توسعه فناوری نانو؛

چالش نوآوری «ساخت برچسب ایمنی و محافظ چندمنظوره برای شیشه و پنجره» مهر ۹۸ برگزار می‌شود

چالش نوآوری «ساخت برچسب ایمنی و محافظ چندمنظوره برای شیشه و پنجره» با حمایت ستاد توسعه فناوری نانو مهرماه ۹۸ برگزار خواهد شد.

منتشر نشود////// چالش نوآوری «ساخت برچسب ایمنی و محافظ چندمنظوره برای شیشه و پنجره» مهرماه برگزار می‌شود

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو؛ آسیب‌پذیری شیشه‌ها در معرض ضربه و شکستگی از جمله معضلات و محدودیت‌های اصلی به کارگیری آن‌ها است. امروز نیز اگرچه شیشه‌هایی با استحکام بالاتر از سوی تولیدکنندگان ارائه شده، اما به سبب قیمت بالا و نیاز به تعویض شیشه‌های قبلی، این محصولات چندان مناسب استفاده در کاربرد‌های معمول نیستند.

در این راستا امروزه ارائه برچسب‌های ایمنی و محافظتی چندمنظوره به عنوان راهکاری ارزان و کاربردی بسیار مورد توجه قرار گرفته‌اند. این برچسب‌ها فیلم‌های پلیمری با ضخامت چند میکرومتر و معمولا اصلاح شده با ساختار‌ها و نانوذرات فلزی یا اکسید فلزی هستند. این محصولات به طور معمول دارای ویژگی‌هایی مانند مقاومت بالای کششی، شفافیت برای عبور دهی نور مرئی، قابلیت اتصال قوی فیلم با شیشه و نصب سریع و آسان بر روی انواع شیشه‌های ساختمانی و خودرو بوده و قادرند تا از پرتاب شدن ذرات شیشه در اثر شکسته شدن جلوگیری نمایند.

البته محصولات تولیدشده در گرید‌های مختلف می‌توانند دارای خواصی نظیر جلوگیری از عبور پرتو UV، محافظت در برابر آتش یا حرارت، جلوگیری از مه‌گرفتگی، جاذب صوت و ممانعت از شکستگی شیشه و یا ترکیبی از این ویژگی‌ها در یک برچسب باشند. لازم به ذکر است که حجم بازار جهانی برچسب‌های پنجره در سال ۲۰۱۵ میلادی بیش از ۷/۹۳ میلیارد دلار برآورد شده است.

با همین رویکرد ستاد ویژه توسعه فناوری نانو به دنبال توسعه فناوری «ساخت برچسب‌های ایمنی و محافظتی چندمنظوره برای شیشه و پنجره» توسط شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان، دانشجویان و اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها و سایر پژوهشگران و فناوران کشور است.

هدف از برگزاری این چالش توسعه راهکار‌هایی مبتنی بر فناوری نانو جهت تولید برچسب ایمنی شفاف، با مقاومت تنشی و کششی بالا است که قابل استفاده برای انواع شیشه‌های پنجره در ساختمان و خودرو باشد و آن را در برابر شکستگی و پرتاب شدن خرده‌های شیشه، محافظت کند.

این نکته نیز قابل توجه است که علی‌رغم تاکید بر خاصیت محافظتی در برابر شکستگی شیشه دارا بودن سایر خواصی نظیر محافظت در برابر آتش یا حرارت، جلوگیری از مه‌گرفتگی، آسان تمیزشوندگی، جاذب صوت و بویژه جلوگیری از عبور نور UV به عنوان مزیت‌های طرح در نظر گرفته خواهد شد.

شرکت گنندگان در این رویداد باید به برخی نکات فنی توجه ویژه نمایند؛ مهمترین ملاحظات فنی این رویداد «توجه به روش تولید انتخابی باید تکرارپذیر، مقیاس‌پذیر و از نظر قیمت تمام شده از قابلیت صنعتی شدن (تولید انبوه) برخوردار باشد؛  ماده یا مواد اولیه مورد استفاده و همچین فرایند ساخت و اعمال پوشش روی سطح نباید سمی بوده یا برای انسان/محیط زیست مخاطره جدی در بر داشته باشد؛  ارزان بودن و سهولت دسترسی و تأمین مواد اولیه مصرفی و فرآیند تولید، از معیار‌های اصلی این چالش است؛ برچسب پیشنهادی باید دارای مقاومت کششی و تنشی مطلوبی مطابق با استاندارد‌های موجود باشد؛  برچسب پیشنهادی باید دارای شفافیت مطلوبی باشد به گونه‌ای که باعث از دست رفتن شفافیت شیشه نگردد و برچسب ایمنی پیشنهادی بسته به ضخامت محصول نهایی و با توجه به استاندارد‌ها و محصولات مشابه موجود برای خواص هدف نظیر ایمنی در برابر شکسته شدن و پرتابه‌های شیشه، باید حد مطلوبی از محافظت را در برابر صدمات و آسیب‌های وارده به شیشه فراهم آورد» است.

لازم به ذکر است؛ وجود هریک از خواص نظیر آسان تمیزشوندگی، جلوگیری از مه‌گرفتگی، محافظت در برابر آتش یا حرارت، جاذب صوت و بویژه جلوگیری از عبور نور UV به عنوان مزیت‌های شاخص در ارزیابی محصول تولید مورد توجه قرار خواهد گرفت.

گفتنی است؛ علاقمندان می‌توانند به طور رایگان در این چالش شرکت کرده و از تسهیلات حمایتی ۶۰ میلیون ریالی شامل کمک‌هزینه نقدی و اعتبار شبکه آزمایشگاهی در مرحله اول و جایزه نقدی ۲۰۰ میلیون ریالی ویژه برنده نهایی چالش بهره‌مند شوند.

همچنین؛ برندگان مرحله دوم چالش برای توسعه فناوری و تجاری‌سازی محصول خود تا مرحله تولید انبوه مورد حمایت و پشتیبانی ستاد توسعه فناوری نانو قرار خواهند گرفت.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار