از سوی اداره محیط زیست شهرداری منطقه ۱۱ به مناسبت ۲۱ تیر ماه «روز بدون پلاستیک»، برنامههای مختلفی با هدف آگاهی بیشتر شهروندان با مضرات کیسههای پلاستیکی و ظروف یکبار مصرف پلیمری برای شهروندان برگزار شد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه ۱۱، کورش خرد معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری منطقه ۱۱ در این باره گفت: اداره محیط زیست با هدف تغییر سبک زندگی شهروندان در راستای کاهش استفاده از ظروف یکبار مصرف پلیمری و کیسههای پلاستیکی با شعار"کمی کمتر کیسههای پلاستیکی مصرف کنیم" در روزهای نوزدهم تا بیست و یکم تیرماه اقدام به اجرای برنامههای آموزشی و فرهنگی از قبیل: برگزاری کارگاههای آموزشی، آموزش چهره به چهره، توزیع کیسههای پارچهای و ... کرد.
وی با بیان این که با مصرف نکردن یک کیسه پلاستیکی هر خانواده ایرانی در هفته میتواند از مصرف حدود یک میلیارد کیسه پلاستیکی در سال جلوگیری نماید؛ افزود: این میزان برابر با ۷ هزار تن پلاستیک است و با توجه به اهمیت این موضوع، نسبت به استقرار کانونهای محیط زیست و سمنها در میادین تره بار و ایستگاههای مترو در قالب ایستگاههای سیار آموزش شهروندی انجام شد.
به گفته خرد امروزه میلیونها نفر در ایام مذهبی، نذورات خود را در ظروف یکبار مصرف پلاستیکی توزیع میکنند؛ در حالی که از آلودگی و سرطان زا بودن این ظروف بی اطلاع هستند. به همین منظور استفاده از ظرفیت مساجد برای آموزش و ارائه راهکارها در راستای کاهش مصرف کیسههای پلاستیکی در دستور کار اداره محیط زیست قرار گرفته است.
معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری منطقه ۱۱ عنوان کرد: برگزاری کارگاه آموزشی روز بدون پلاستیک در محلههای آگاهی، عباسی، انقلاب، قلمستان، شیخ هادی، امیریهادر در کنار برگزاری جلسات هم اندیشی با سایر ارگانها از برنامههای انجام شده در این مناسبت بوده است.
او ادامه داد: از دیگر برنامههای این مناسبت محیط زیستی میتوان به برگزاری کارگاه مشارکتی" کمی کمتر "در مسجد امام سجاد (ع) واقع در خیابان فخررازی اشاره کرد که با ارائه تکنیکهای تخصصی آموزشی با هدف ایجاد حساسیتهای محیط زیستی میان شهروندان با تکیه بر باورهای مذهبی برگزارشد. در این کارگاه از شرکت کنندگان درخواست شد تحلیلهای خود را از روز ۲۱ تیرماه (روز بدون نایلکس) بیان کنند. سپس با تکنیک مشارکتی " چه زمانی، چه مکانی، چه کسانی" راهکارهای خود را در راستای کاهش مصرف پلاستیک در قالب کارگروههای تعریف شده ارایه کنند. در پایان، ارزیابی کارگاه و توزیع سفرههای پارچهای نان با اشاره به مقایسه سرانه مصرف پلاستیک در ایران و سایر کشورها انجام شد.