به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، شرکت مالک نفتکش توقیف شده انگلیس اعلام کرد که این نفتکش 23 خدمه داشته است.
این شرکت همچنین اعلام کرد که قادر به ارتباط با کشتی توقیف شدهاش توسط ایران نیست.
روابط عمومی نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیه ای اعلام کرد یک فروند نفتکش انگلیسی با نام" "stena impero" هنگام عبور از تنگه هرمز به علت رعایت نکردن قوانین و مقررات بین المللی دریایی بنا به درخواست سازمان بنادر و دریانوردی استان هرمزگان، توسط یگان شناوری منطقه یکم نیروی دریایی سپاه توقیف شده است.
این اطلاعیه می افزاید: «نفتکش مذکور پس از توقیف به ساحل هدایت و برای سیر مراحل قانونی و بررسی های لازم تحویل سازمان بنادر و دریانوردی شد.»
این نفتکش قرار بوده عازم عربستان سعودی شود، اما مسیرش را تغییر داده و به سمت آبهای سرزمینی ایران هدایت شده است.
مبدأ حرکت این کشتی «الفجیره» در امارات بوده و قرار بود روانه «الجبیل» در عربستان سعودی شود.
دولت محلی جبلالطارق۱۳ تیرماه اعلام کرد نیروی دریایی انگلیس نفتکش «گریس-۱» را که حامل نفت خام ایران بوده را توقیف کرده است.
ادعا شد که مقصد این نفتکش پالایشگاه بانیاس در سوریه بوده و به همین دلیل ناقض تحریمهای اتحادیه اروپا علیه سوریه بوده است. این منطقه تحت حاکمیت انگلیس قرار دارد و نیروی دریایی انگلیس هم در توقیف نفتکش حامل نفت ایران مشارکت داشته است.
کارشناسان مسائل حقوقی میگویند اقدام انگلیس را غیرقانونی توصیف کرده و میگویند بر اساس اصل «استقلال دولتها» و اصل «نسبی بودن معاهدات»، اعضای اتحادیه اروپا نمیتوانند بدون رضایت دولتهای ثالث یا غیرعضو، مقررات و مصوبات اتحادیه را بر آنها اعمال کنند.