آخرین اخبار:
کد خبر:۷۸۰۲۵۵
مخبر دزفولی:

محدودیت‌های جهانی مانع حرکت علمی کشور نشد

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: حرکت علمی کشور در طول سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی همواره به سمت پیشرفت بوده است و محدودیت‌ها باعث توقف حرکت علمی کشور نشد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدرضا مخبر دزفولی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در سیزدهمین همایش سالانه اساتید و دانشجویان ایرانی خارج از کشور با عنوان «تمدن نوین اسلامی؛ فرصت‌ها-چالش‌ها» که در مشهد مقدس برگزار شد، گفت: همه فعالان در حوزه علم و فناوری کشور اعم از استاد دانشگاه، دانشجو و پژوهشگران این بخش باید بدانند در این کشور چه تلاش علمی عظیمی صورت گرفته است.

مخبر دزفولی ادامه داد: حرکت علمی کشور در طول سال‌های بعد از انقلاب اسلامی همواره به سمت جلو و پیشرفت حرکت کرده است و علی رغم همه محدودیت‌ها که برای کشورمان ایجاد شد، حرکت علمی کشور متوقف نشد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: این موضوع موجب تعجب مراکز معتبر علم سنجی بین المللی نیز شده است که چگونه کشوری که در سال ۱۳۵۷ سهم ناچیزی از تولید علم را به خود اختصاص داده بود، در این چهار دهه به این پیشرفت‌ها رسیده است؟

وی افزود: گام نخست در مسیر پیشرف علمی کشور بازسازی و نوسازی زیرساخت‌های علمی مانند دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و... بود.

وی گفت: قدرت‌های جهانی برخی از رشته‌های علوم و فناوری‌های پیشرفته را برای کشور‌هایی مانند کشورمان، منطقه ممنوعه و خط قرمز قلمداد کرده بودند، اما دانشمندان کشور بدون توجه به این نگاه استکباری خطوط قرمز را درهم شکستند و وارد این نقاط ممنوعه شدند.

مخبر دزفولی افزود: تدوین اسناد راهبردی حوزه علم و فناوری توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی، بدون تردید در این پیشرفت‌ها نقش غیر قابل انکاری دارد.

وی ادامه داد: در این اسناد با نگاه به وضعیت فعلی و ترسیم خط مشی‌های حرکت در آینده و با توجه به مزیت‌ها، منابع و محدودیت‌ها برای حوزه‌های فناوری و به ویژه فناوری‌های نوین راهبرد و راهکار مقرر شده است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با انتقاد از کسانی که پیشرفت‌های علمی کشور را در نوشتن مقالات محدود می‌کنند، ادامه داد: دانشگاه در این ۴ دهه فقط مقاله ننوشته بلکه تولید علم کرده است و بدون تردید نوشتن مقاله علمی باکیفیت بخشی از تولید علم است و ارجاعات صورت گرفته به مقالات علمی دانشمندان کشورمان نشان می‌دهد که این مقالات دارای کیفیت بالایی هستند.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس آمار نهاد‌های معتبر علم سنجی بین‌المللی در سال ۲۰۰۷ میلادی ۷۸ مقاله علمی دانشمندان کشورمان در میان مقالات پراستناد و دارای ارجاع فراوان بود، اما امروز و در سال ۲۰۱۹ این رقم به ۴۶۰ مقاله رسیده است.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار