رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی به حوزه پژوهش، آموزش و فناوری ورود و هر استان را به عنوان قطب یکی از موضوعات انتخاب کرده است.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شانزدهمین جلسه هیئت امنای دانشگاه آزاد هرمزگان به ریاست محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و با حضور حجتالاسلام محمد عبادی زاده، نماینده، ولی فقیه در استان هرمزگان و امام جمعه بندرعباس، فریدون همتی، استاندار هرمزگان، محمد آشوری تازیانی، نماینده مردم بندرعباس در مجلس شورای اسلامی، احمد حیدری، معاون امور مجلس و ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی، مهدی باقری، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان، سعید آزادیان، دستیار ویژه رئیس دانشگاه و سایر اعضا در واحد بندرعباس برگزار شد.
طهرانچی در ابتدای این دیدار با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی با رویکرد تحولی در گام دوم انقلاب به دنبال پیدا کردن جایگاه و نقش خود است، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی، مولود انقلاب است و ۳۷ سال به طول انجامید تا این دانشگاه به یک شبکه اجتماعی گسترده در کشور تبدیل شده، شبکهای که توانست در هر شهر یک پایگاه و زنجیره تعلیم و تربیت از پیش دبستانی تا دکتری تشکیل دهد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی، یک فرصت مغتنم برای کشور است، اظهار کرد: این مجموعه به صورت یکپارچه آموزش عالی را دنبال میکند و اکنون با نگاه به موفقیتها و عدم موفقیتها بنا دارد گام دوم را با رویکرد جدید و کارآمدسازی خود در کشور تعریف کند.
دانشگاه آزاد اسلامی در دوره جدید، اقتصاد و فرهنگ مناطق را مد نظر قرار داده است وی با بیان اینکه هیئتهای امنای استانی نقش مهمی در کارآمدسازی شبکه این دانشگاه دارند، خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی در دوره جدید مدیریتی خود، اقتصاد و فرهنگ مناطق را مد نظر قرار داده تا بتواند در فرهنگ و اقتصاد به صورت مؤثر عمل کند و هیئتهای امنای استانی میتوانند در این نقش آفرینی به ما کمک کنند.
طهرانچی با تأکید بر اینکه دانشگاه آزاد اسلامی باید در خدمت تربیت نیروی انسانی برای هر منطقه باشد، گفت: با این رویکرد دانشگاه آزاد اسلامی به حوزه پژوهش، آموزش و فناوری ورود و هر استان را به عنوان قطب یکی از موضوعات انتخاب کرده است. به عنوان نمونه استان هرمزگان را به عنوان قطب دریا در نظر گرفته ایم. چرا که این استان با دارابودن ۱۴۰۰ کیلومتر مرز دریایی در این حوزه رتبه اول را دارد.
وی تصریح کرد: تاکنون آموزش عالی ما در تولید دانش، پژوهش و فناوری در حوزه دریا کوتاهی کرده است، چرا که یکی از ضعفهای آموزش عالی ما این است که نمیتواند دیسیپلین سازی کند و در رویکرد و ایجاد رشتهها نگاه آن به غرب است، بنابراین دانشگاههای ما در مناطقی که مردمان آن سدههای طولانی از دریا ارتزاق میکنند، نتوانسته نقش آفرین باشد و دانش نهان و ضمنی مردم را به دانش مستند تبدیل کند. به عنوان مثال معماری بندرعباس خاص خود است، اما دانشگاههای ما این نوع معماری را آموزش نمیدهند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: این نکته که باید در معیشت مردم استان هرمزگان براساس دریا و دیگر اقتصادها، راه حلی طراحی کنیم، تحولی است که در حوزه رویکردی خواهیم داشت و این موضوع در بودجه امسال دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان لحاظ خواهد شد.
سراهای نوآوری با توجه به وضعیت هر منطقه، بسترساز اشتغال دانشبنیان هستند وی با اشاره به راهاندازی بزرگترین صندوق فناوری و نوآوری کشور در دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: با پشتوانه این صندوق که در مرحله اول بیش از ۱۲۰ میلیارد تومان سرمایه دارد، قرار است برای هر یک از استانها، یک سرای نوآوری ایجاد کنیم تا این سراها بتوانند با توجه به وضعیت هر منطقه بسترساز اشتغال دانشبنیان باشند.
طهرانچی از طراحی دوره کاردانی دامپروری شیلات در دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان خبر داد و افزود: در این طرح، دانشجویان رشته دامپروری شیلات دو سال آموزشهای تئوری در کلاسها و یک سال به صورت فیلد و کار در محیط، مهارت میبینند تا بتوانند در حوزه پرورش شیلات که از ظرفیتهای این استان است، تأثیرگذار باشند و دانشگاه میتواند برای ارائه آموزشهای به روز و کاربردی از اساتید ممتاز کشورهای موفق در حوزه شیلات نیز استفاده کند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پایان با بیان اینکه براساس بیانات مقام معظم رهبری، اقتصاد، علم و فرهنگ سه پایه اقتدار نظام هستند، گفت: با توجه به اهمیت این سه مهم دانشگاه آزاد اسلامی توجه ویژهای به حوزه علمی و فرهنگی دارد و تأکید دارد برون دادهای این دانشگاه در حوزه اقتصادی و اجتماعی تأثیرگذار باشد که انشاءالله با حمایت نمایندگان، ولی فقیه در استانها، استانداران و مسئولان شهر بتوانیم در این حوزه مؤثر و موفق باشیم.