کد خبر:۷۸۳۳۲۰
محققان دریافتند

خونریزی‌های شدید با ترکیب نانوذرات درمان می‌شود

دانشمندان از روش جدید ترکیب نانوذرات برای درمان مؤثر خونریزی‌های شدید استفاده کردند.
خونریزی‌های شدید با ترکیب نانوذرات درمان می‌شود
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، هنوز هم خونریزی‌های شدید یکی از عوامل اصلی مرگ و میر در بیماران تروما به شمار می‌رود. البته این مشکل قابل پیشگیری است و روش‌هایی وجود دارند که با کمک آن‌ها می‌توان بسیاری از افراد را از خطر مرگ نجات داد. تزریق فوری و ضروری ترکیبات خونی مانند پلاکت‌ها و سلول‌های قرمز خونی که لخته‌هایی را در محل جراحت به منظور توقف خونریزی ایجاد کرده و اکسیژن‌رسانی به بافت و ارگان‌های بدن را برای عملکرد بهتر آن‌ها تسهیل می‌کند، برای زنده ماندن و احیای مصدوم حیاتی است.

متأسفانه، فرآورده‌های خونی همیشه در مواقع اورژانسی قابل نگهداری نیستند؛ به عنوان مثال، زمانی که تصادف شدیدی رخ داده و رانندگان و مسافران زیادی در آن مصدوم شده‌اند، نمی‌توان آن‌ها را تا مدت طولانی نگهداری کرد. یک بسته سلول‌های قرمز خونی تنها قابل نگهداری به مدت ۳ هفته در دمای ۲ تا ۶ درجه سانتی‌گراد را دارد و این زمان در دمای محیط تنها به ۴ روز کاهش می‌یابد که آن هم با کمک دستگاه مخصوصی که فرآورده خونی را مدام در حرکت نگه می‌دارد، محقق می‌شود.

در این راستا، گروهی از محققان ژاپنی برای جایگزینی این ترکیبات، به طور موفقیت‌آمیزی توانستند خرگوش‌هایی را با روش ایجاد لخته احیا کنند و مانع از مرگ آن‌ها شوند. آن‌ها با استفاده از نانوذرات مختلف و به دو روش استفاده از قابلیت هموستاتیک و دیگری برقراری قابلیت اکسیژن‌رسانی به بافت، توانایی ایجاد لخته خونی را در محل خونریزی ایجاد کنند.
 
خونریزی‌های شدید با ترکیب نانوذرات درمان می‌شود

یافته‌های این دانشمندان نشان می‌دهد که این نانوذرات تولید شده قابلیت نگهداری بالایی دارند، اما استفاده از روش ترکیبی با کمک نانوذرات هموستاتیک و نانوذرات حامل اکسیژن با عملکرد تزریقی برابری می‌کند. محققان در این روش سطح پایینی از پلاکت‌ها را به کبد خرگوش‌ها تزریق کردند تا بتوانند با استفاده از نانوذرات هموستاتیک خونریزی‌های شدید را بلافاصله بعد از ایجاد، متوقف کنند.

پژوهشگران در این آزمایش اعلام کردند که تنها بعد از گذشته ۵ دقیقه از زمان تزریق نانوذرات خونریزی در خرگوش‌ها متوقف شد و اکسیژن‌رسانی به بافت آسیب‌دیده به خرگوش‌ها کمک کرد تا بتوانند خود را احیا کنند و از کم‌خونی ناشی از خونریزی و از دست دادن خون جان سالم به درببرند.

محققان بیان کردند که از ۱۰ خرگوشی که نانوذرات مذکور به آن‌ها تزریق شد، ۶ خرگوش با استفاده از تزریق نانوذرات و این روش ترکیبی درمان شدند؛ در حالی که سابقه درمان خونریزی‌ها حاکی از آن است از ۱۰ خرگوشی که با تزریق معمول پلاکت و سلول‌های خونی درمان می‌شوند، ۷ خرگوش درمان می‌شوند که بیانگر برابر بودن دو روش به منظور کنترل خونریزی‌های مشابه در جراحات است.

علاوه بر این، نانوذرات هموستاتیک تا یک سال در دمای محیط قابل نگهداری است و به استفاده از دستگاه تکان‌دهنده هم نیاز نیست. این قابلیت همچنین برای نانوذرات حامل اکسیژن هم صدق می‌کند و برای تزریق نانوذرات حامل اکسیژن به نوع خاصی از گروه خونی یا تست‌های هم‌خوانی گروه خونی نیاز نیست.

محققان امیدوارند که از این درمان ترکیبی که با استفاده از تزریق نانوذرات محقق می‌شود، در درمان‌های بیمارستانی و احیای پیش بیمارستانی استفاده قرار گیرد.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار