دبیر علمی بیست و نهمین کنگره چشم پزشکی ایران، با اشاره به جایگزین ساختن لیزر با عینک طبی، گفت: یکی از بیماریهای بسیار مهم چشمی که فرد نمیتواند لیزر انجام دهد، قوز قرنیه است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمدرضا صداقت، با اشاره به اهداف بیست و نهمین کنگره چشم پزشکی ایران، اظهار داشت: در کنگره امسال همچون کنگرههای قبلی به دنبال این هدف هستیم که دانش چشم پزشکی ایران متناسب با دنیا در مسیر رشد و پیشرفت قرار بگیرد.
وی با عنوان این مطلب که چشم پزشکی دنیا از توانمندیها و پتانسیلهای جامعه چشم پزشکی ایران مطلع و آگاده است، افزود: با توجه به همین پتانسیل، در صدد هستیم از طریق برگزاری این کنگرهها به دنبال شناسایی بیماران چشم پزشکی کشورهای منطقه و همسایه هستیم.
استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تاکید کرد: حضور میهمانانی از کشورهای منطقه و آسیای میانه در کنگره چشم پزشکی ایران، میتواند این کشورها را بیش از پیش با ظرفیتهای بالای چشم پزشکی در کشورمان آشنا سازد که در نهایت منجر به جذب بیشتر بیماران خارجی در ایران خواهد شد.
رئیس انجمن چشم پزشکی استان خراسان، ادامه داد: در کنگره امسال، تاکید ما بر این است که از کشورهایی همچون تاجیکستان، افغانستان، عراق، بحرین، کویت و عمان، میهمان داشته باشیم.
صداقت افزود: چشم پزشکی ایران از نظر علمی، انجام کارهای تحقیقاتی و تشخیص و جراحی با کشورهای همسایه فاصله زیادی دارد و میتواند از این ظرفیت در مسیر توسعه گردشگری سلامت و تبادل تجربیات خود استفاده کنیم.
وی گفت: پتانسیل چشم پزشکی ما بسیار بالاست و ما میتوانیم درمانهایی در ایران انجام دهیم که همین درمانها در اروپا و امریکا انجام میشود.
دبیر علمی کنگره در ادامه به بیماریهای چشم اشاره کرد و افزود: یکی از بیماریهای شایع چشم که اغلب افراد جامعه را درگیر ساخته است، عیوب انکساری است.
استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اظهار داشت: کسانی که عینک طبی دارند، اما نمیتواند با آن زندگی کند، شاید جراحی رفع عیوب انکساری و انجام لیزر برای جایگزینی عینک، مناسب باشد.
وی با عنوان این مطلب که بیش از حدود ۲۵ تا ۵۰ درصد افراد جامعه عینک نیاز دارند، افزود: اگر بخواهیم عارضه پیرچشمی که بعد از ۴۰ سالگی افراد را درگیر میکند، به آن اضافه کنیم، میتوان گفت: تمام جامعه ایران از سن ۴۰ سالگی عینکی خواهند بود.
صداقت با اشاره به مشکلاتی که افراد عینکی با آنها مواجه هستند، گفت: برخی افراد عینکی هنگام کار و سایر امور روزانه خود با مشکلاتی در استفاده از عینک مواجه هستند که برای رفع این مشکل، میتوان از لیزر استفاده کرد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ادامه داد: افراد عینکی میتوانند بعد از سن بلوغ یعنی از ۱۸ تا ۲۰ سالگی، لیزر چشم انجام دهند.
وی افزود: البته نباید این نکته را فراموش کرد که قبل از انجام لیزر چشم، وضعیت بیمار مورد ارزیابی چشم پزشک قرار گرفته و سپس برای استفاده از لیزر اقدام شود.
صداقت گفت: معاینات چشم پزشکی و عکسهای قرنیه کاندیدای لیزر باید کاملاً نرمال باشد و شماره عینک او نیز ثبات پیدا کرده باشد. ضمن اینکه هیچ گونه بیماری چشمی نداشته و جراحی او با ریسک خطر همراه نباشد.
دبیر علمی کنگره چشم پزشکی ایران، تاکید کرد: یکی از بیماریهای بسیار مهم چشمی که فرد نمیتواند لیزر انجام دهد، قوز قرنیه است. در واقع فرد به جز عینک زدن هیچ بیماری دیگری مثل آب مروارید و آب سیاه نداشته باشد.