سومین کارگاه مرزبندی مفهومی فرهنگ و هنر در پهنه رودکی با حضور برزین ضرغامی مدیر عامل سازمان زیبا سازی شهر تهران، نصراله آبادیان شهردار منطقه ۱۱ و علیرضا آقایی مدیر عامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی در تالار فرهنگ برگزار شد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه ۱۱، برزین ضرغامی رییس سازمان زیبا سازی شهر تهران در این نشست که با موضوع گزارشهای مدیران از برنامهها، اهداف و چشم انداز پهنه رودکی برگزار شد؛ ضمن بیان ویژگیهای پهنه رودکی در حوزه فرهنگ و هنر، احیای مجدد این پهنه را حائز اهمیت دانست و گفت: این موضوع سبب میشود که ما تلاش کنیم تا این پهنه مجدد احیا شود.
ضرغامی قرار گیری آثار هنری فاخر در پهنه رودکی از جمله تالار وحدت و تئاتر شهر را که با هدف برگزاری موسیقی و برپایی نمایش شکل گرفته اند؛ بیانگر شخصیت این پهنه عنوان کرد و افزود: این پهنه شخصیت و هویت دارد و در عرصه فرهنگ از حضانت خاصی برخوردار است.
رییس سازمان زیبا سازی شهر تهران ارتقای کیفیت زندگی ساکنان و ذی نفعان در پهنه رودکی را از مهمترین اهداف مدیریت شهری در اجرای این طرح بیان کرد و ادامه داد: مدیریت شهری به دنبال آن است که اقدامات در راستای تأمین منافع مردم انجام شود و اکنون دوره اقدامات سخت افزاری به پایان رسیده و باید در زمینه نرم افزاری و فرهنگی برای مردم کار کنیم.
همچنین نصراله آبادیان شهردار منطقه ۱۱ در نشست کارگاه تخصصی پهنه فرهنگی و هنری رودکی گفت: پهنه رودکی با رویکرد هنرهای نمایشی و موسیقی از سوی مدیریت شهری در دست اجراست و در گام اول پیرایش محیطی و ارتقای فضای کالبدی پیاده راه شهریار انجام میشود.
آبادیان افزود: در پهنه رودکی قریب ۱۰۰پارسل واجد ارزش احیای کارکردی و کالبدی خواهد شد و نظام بهره برداری برای این پهنه پیاده سازی میشود.
شهردار منطقه ۱۱ با تأکید بر این که نقش مشارکتی برای ارتقای کیفیت زیستی شهروندان در پهنه رودکی و برنامهای به عنوان محرک توسعه از دیگر اهداف پهنه فرهنگ و هنر رودکی است؛ خاطر نشان کرد: کاراکترهای شهری و کالبدی مثل انجمن حکمت و فلسفه، تئاتر شهر و ... این پهنه را متمایز کرده و دارای شخصیت میکند.
او با اشاره به پیشینه تاریخی و معماریهای ارزشمند موجود در محدوده پهنه رودکی که به دلیل حوزه تجارت کارکرد خود را از دست داده بودند؛ گفت:یکی از وظایف مدیریت شهری صیانت از ظرفیتهای بالقوه موجود در منطقه است.
به گفته شهردار منطقه ۱۱ با آغاز اجرای پروژه فرهنگی و هنری رودکی یک انبار پوشاک توسط بخش خصوصی و با حمایت شهرداری منطقه ۱۱ تبدیل به تماشاخانه نوفل لوشاتو با ۴۰۰ صندلی شد و امروز بیش از ۲هزار صندلی تئاتر در تماشاخانههای خصوصی این پهنه موجود است و فعالیت دارند.
آبادیان همچنین اذعان کرد: برای اولین بار پروژهای در شهر تهران اجرا شده که فضای گفتگو ایجاد کرده است. با اصلاح کارکرد انبارهای پوشاک به تماشاخانه و کافه فضاهای گفتگو در پهنه ایجاد شده و آسیبهای اجتماعی کاهش یافته است.
در ادامه علیرضا آقایی مدیر عامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی گفت: ایده آل ما این است که بعد از اجرای برنامهها و تسهیلگریها و فراهم کردن فضای مشارکت مردم، پهنه رودکی تبدیل به فضایی شود که تعلق خاطر ساکنان آن ارتقا یابد و همزمان این پهنه یکی از قطبهای فرهنگی شهر تهران و جاذبه گردشگری برای پایتخت شود.
آقایی به شناسایی بیش از ۱۰۰ اثر ارزشمند تاریخی، ابنیه و ... در این پهنه و تهیه شناسنامه برای آنها اشاره کرد و افزود: یک مدل مفهومی برای پهنه ارائه شده و ابعاد مداخله مشخص شده است. تلاش ما این است که با تزریق انرژی هم افزایی در پهنه که توسط شهرداری منطقه ۱۱، سازمان زیبا سازی، شرکت توسعه فضاهای فرهنگی، بافت تاریخی و ... در حال انجام است؛ با تسهیلگری مشارکت مردم را ارتقا دهیم.
بزرگترین پروژه فرهنگی شهر تهران در مرکز پایتخت از سوی سازمان زیبا سازی، شرکت توسعه فضاهای فرهنگی و با مشارکت شهرداری منطقه ۱۱ در ۳۵ هکتار از بخش مرکزی پایتخت پیرامون تئاتر شهر و تالار وحدت در دست اجراست که سال گذشته شناسایی ابنیه ارزشمند و مرمت ۷ بنای واجد ارزش تاریخی در این پهنه به پایان رسیده و اکنون فاز دوم اجرای این طرح با مرمت و جداره سازی سایر بناها آغاز شده است.