
۳۹ درصد از فارغالتحصیلان دانشگاه علمی کاربردی در رشتههای مربوط به تحصیل خود مشغول به کار هستند
امید افزود: توسعه کمی به دلیل نظری بودن زیر نظامهای سایر دانشگاهها به محتوا لطمه نمیزند، اما در مورد دانشگاههای علمی کاربردی به دلیل مهارتی بودن محتوای آموزشی باعث آسیب زیرساختهای کیفی میشود و به همین دلیل این دانشگاه رویکرد خود را به سمت استفاده از دورههای نظری تغییر داد.
رئیس دانشگاه علمی کاربردی کشور ادامه داد: در دوره ریاست جدید دانشگاه به سمت ارتقای کیفیت مباحث آموزشی خود پیش رفت و برای این امر ابتدا به ساماندهی درونی خودش از جمله تکمیل واحدها و تجهیزات، سازماندهی مراکز علمی کاربردی که ۸۰ درصد آنها فاقد یک مدیر مستقر بودند، افزایش تعداد مدرسان و همچنین ارتقای الزامات مهارتی آنها پرداخت.
پذیرش نظاممند مدرسان مراکز علمی کاربردی از سال ۹۵
وی اضافه کرد: همچنین تصویب آییننامه به استقرار بیش از ۹۵ درصد رؤسا و کارمندان مراکز علمی کاربردی برای یک دوره ۴ ساله منجر شد.
رئیس دانشگاه علمی کاربردی کشور با اشاره به اینکه تا قبل از سال ۹۵، ۵۰ هزار نفر از مدرسان این دانشگاه بدون ارزیابی حرفهای مشغول به کار بودند، تاکید کرد: از سال ۹۵ به بعد ورودی مدرسان دانشگاههای علمی کاربردی بهصورت نظاممند درآمد و مدرسان مشغول به کار قبل از این نظامنامه هم مورد سنجش کیفی عملکرد قرار گرفته و ۷۰ درصد آنها برای ادامه تدریس مورد تایید قرار گرفتند.
امید همچنین گفت: غیرمرتبط بودن حوزههای کاری و تحصیلی مانند اینکه یک مرکز علمی کاربردی صنعتی به حوزه خدمات ورود میکرد، از جمله نقصهای دیگر دانشگاه علمی کاربردی بود که با ایجاد طرح خوشهبندی از ابتدای مهر امسال مراکز علمی کاربردی بهصورت تخصصی حوزه خود به ادامه فعالیت میپردازند.
وی به جذب حدود ۱۰ هزار مدرس جدید از طریق نظامنامه اشاره و بیان کرد: بر اساس طرح آمایش، دانشگاه علمی کاربردی بهصورت فعال سراغ بخشهایی که با توجه به خاصیت و ویژگی هر استان نیاز به تقویت مهارت دارند میرود که این خود مقدمهای بر تاسیس مراکز جدید علمی کاربردی است.
تأسیس ۵ مرکز علمی کاربردی جدید در خراسانرضوی
رئیس دانشگاه علمی کاربردی کشور اضافه کرد: در دو هفته آینده دانشگاه علمی کاربردی پذیرش دانشجو در مقطع کاردانی و کارشناسی را آغاز میکند و باید گفت: برخی مراکز ما برای اولینبار است که اقدام به پذیرش دانشجو میکنند.
جذب ۴۵۰ هزار دانشجو در سال جاری
وی متذکر شد: اکنون دانشگاه جامع علمی کاربردی یک میلیون دانشجوی در حال تحصیل دارد و ما ظرفیت جذب بیش از این تعداد را داریم و در سال جاری میتوانیم بالغ بر ۴۵۰ هزار دانشجو را پذیرش کنیم.
تبلیغ و ترویج مدرکگرایی را کنار بگذاریم
امید درباره آمار اشتغالزایی برای فارغالتحصیلان دانشگاه علمی کاربردی تصریح کرد: ۲۵ درصد از دانشجویان ما قبل از ورود به دانشگاه و ۲۱ درصد هم در رشته خود شاغل بودهاند و ما دو سال پیاپی در حال پیگیری وضعیت تحصیل دانشآموختگان خود هستیم که در سال جاری میتوان گفت: ۳۹ درصد از فارغالتحصیلان دانشگاه علمی کاربردی در رشتههای مربوط به تحصیل خود مشغول به کار هستند.
خراسانرضوی در جمع ۱۰ مرکز برتر علمی کاربردی کشور
وی در خصوص نوع سطحبندی مراکز علمی کاربردی گفت: ما مراکز دانشگاهی خود را به ۴ سطح تقسیمبندی کردهایم که در سال ۹۷ مراکزی که در سطح چهارم قرار داشتند یا از رده خارج شده یا به حدود ۲۰۰ عدد از آنها مهلت یکساله دادیم تا کیفیت آموزشی خود را ارتقا بدهند؛ همچنین در سال گذشته ما ۱۰ مرکز برتر کشوری را اعلام کردیم که خراسانرضوی هم یک نماینده در این جمع دارد.
رئیس دانشگاه علمی کاربردی با بیان اینکه دانشگاه علمی کاربردی برنامهای برای تحصیلات تکمیلی ندارد، در خصوص وضعیت شهریه و نیز اعضای هیأت علمی دانشگاه یادآور شد: از مهر امسال افزایش شهریه از ۵ تا ۱۵ درصد است که با توجه به ظرفیت هر مرکز آموزشی رقم این درصد تعیین میشود و در مورد اعضای هیأت علمی هم باید اضافه کرد که ما چیزی تحت این سمت در مراکز علمی کاربردی خود نداریم و فقط افراد حقالتدریسی هستند که بعد از گذراندن مراحل ارزیابی در دانشگاههای ما شروع به کار میکنند.
اعطای تسهیلات ۵۰ میلیون تومانی به مراکز علمی کاربردی کارآفرین
امید بیش از صد رشته در کشور که کمتر از صدنفر دانشجو پذیرش دارند را حذف شده دانسته و ادامه داد: ما فرآیند پذیرش دانشجو در نظام جدید را مدیریت میکنیم و به عنوان مثال فعالیت یا ادامه پذیرش دانشجو در رشتههایی با متقاضی زیاد را متوقف و در زمینه رشتههایی که نسبت به آنها تقاضا کم است، اما بازار کار خوبی دارند، تبلیغ و فرهنگسازی میکنیم.
وی افزود: اعتبار مدارک دانشگاه علمی کاربردی مانند دانشگاه دولتی است و در زمینه اشتغالزایی هم ما به شرکتهایی که پتانسیل کارآفرینی را دارند، تسهیلات ۵۰ میلیون تومانی اختصاص میدهیم.
رئیس دانشگاه علمی کاربردی در جریان آیین افتتاح مراکز جدید علمی کاربردی خراسان رضوی نیز اظهار کرد: ۶۰۰ مرکز علمی کاربردی با ۸۰۰ رشته متنوع و نیز ۲ میلیون نفر دانشجو در کشور به فعالیت مشغول هستند و در آینده هم مراکز جدید علمی کاربردی در مؤسسات دولتی با کارکردهای مشخص شروع به کار میکنند.
امید یادآورشد: هر پنج مرکز جدید علمی کاربردی خراسانرضوی مجوز پیوستن به سیستم آموزش عالی کشور را گرفتهاند و گذر زمان ضرورتی انکارناپذیر برای رشد کمی و کیفی مراکز آموزشی جدید است.
۶۰ درصد از روند آموزش در محیط شغلی انجام میشود
رئیس دانشگاه علمی کاربردی خراسانرضوی نیز در ادامه نشست گفت: بر اساس طرح آمایش در استان نیازهایی را از جمله اینکه چه شغلهایی با فضاهای شهری خراسانرضوی سازگاری دارد را شناسایی کردیم که ۶۰ درصد از روند آموزش آنها در محیط حرفهای هر حوزه شغلی انجام میشود.
مرتضی تشکری تشریح کرد: در مهر ۹۸ دانشگاه علمی کاربردی خراسانرضوی در ۱۰۹ رشته که ۶۵ رشته کاردانی و بقیه کارشناسی هستند، در چهار گروه صنعت، کشاورزی، خدمات و فرهنگوهنر پذیرش دانشجو دارد.
وی افزود: ۲ هزار و ۶۷۰ مدرس بر اساس نظامنامه مورد ارزیابی قرار گرفته و در سال تحصیلی جدید برای ۲۳ هزار دانشجو در خراسانرضوی شروع به تدریس میکنند.