کد خبر:۷۸۴۷۷۷
در اقدامی عجیب؛

انسان‌ها دُم‌دار می‌شوند!

دانشمندان ژاپنی توانایی‌های کلیدی انسان‌ها با داشتن دُم را به آن‌ها برمی‌گردانند.

انسان‌ها دُم‌دار می‌شوند!

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو؛ تکامل به اجداد انسان ها از بین تمام ویژگی‌هایی که تا به امروز با آن‌ها مانده مغزی بزرگ و دوپا برای راه رفتن داد، اما دُم را از آن‌ها گرفت. یک گروه تحقیقاتی در ژاپن دستگاهی مانند دُم ساختند که به کمر بسته می‌شود و می‌تواند به کسانی که دچار مشکل تعادلی هستند کمک کند.
 
این دستگاه حاشیه امنی برای کارگران ساختمانی و افرادی با شغل‌های پرخطر فراهم می‌کند. این دستگاه ممکن است خیلی قابل پذیرش نباشد، اما توانایی‌های فیزیکی ما را گسترش می‌دهند.

در بعضی شرایط مثل تعادل ضعیف در راه رفتن بدن توانایی پشتیانی و حفظ تعادل را ندارد. جونیچی نبشیما از اعضای این گروه تحقیقاتی گفت: «اگرچه بدن انسان عملکرد دُمی مانند سایر حیوانات ندارد، ما دُم بیولوژیکی برای تقویت تعادل انسان و افزایش کارکرد‌های جدید به بدن را بررسی کرده‌ایم.»

نابشیما و همکارانش دُمی شبیه به دُم اسب آبی که به علت شکل ساختاری بسیار قوی است مدل سازی کرده اند. نمونه اولیه این دُم به نام Arque رشته‌ای از مهره‌های مصنوعی است که با ماهیچه‌های مصنوعی کار میکند. به طور عملی بالون‌هایی وجود دارد که با فشار هوای یک دستگاه و یک لوله منبسط و منقبض می‌شوند.

دُم می‌تواند تعادل را در حالت‌های مختلف حفظ کند به عنوان مثال هنگامی که داوطلب خم می‌شود دُم خودکار به بالا خم می‌شود و هنگامی که می‌ایستد به حالت اولیه بر می‌گردد. در حالتی که به سمت چپ خم می‌شود دُم سمت راست می‌رود.
 
انسان‌ها دُم‌دار می‌شوند!

دُم می‌تواند تعادل را مختل کند. مثلا هنگامی که می‌خواهیم به بازی‌های واقعیت مجازی عینیت بیشتری بدهیم. با استفاده از هدست‌های مخصوص و دسته‌های کنترل کننده ممکن است هنگامی که فرد میچرخد و تکان می‌خورد دُم او را از تعادل خارج کند. در کارگران ساختمانی نیز ممکن است هنگام حرکت زیاد باعث افتادن آن‌ها شود.

جیمز پاتون پروفسور دانشگاه شیکاگو گفت: «از این دُم می‌توان در توانبخشی بیمارانی با جراحات عصبی یا ارتوپدی هنگام راه رفتن روی تردُمیل استفاده کرد. اگرچه نیاز به لوله و کمپرسور هوا از محدودیت‌های فضایی این دُم است، اما علیرغم این محدودیت‌ها ممکن است از آن‌ها استفاده شود.»

اولین بار در سال ۲۰۱۵ این دُم به بازار عرضه شد و در سال ۲۰۱۷ نیز یک دُم که با فعالیت‌های مغزی جلو و عقب می‌رفت ساخته شد. نبشیما گفت: «تیم طراحی ما روی مکانیزم فشرده و قابل حمل کردن تمرکز کرده‌اند نه تجاری سازی آن»
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار