مردم سیستان بر این باورند که این منطقه از سوی برخی مسئولان و مدیران این استان و یا ردههای بالاتر به نوعی فراموش شده است.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، زینب سادات میرسلطانی؛ مردم سیستان بر این باور هستند که سیستان منطقهای است که از سوی برخی مسئولان و مدیران این استان و یا در ردههای بالاتر به نوعی فراموش شده است. یکی از این مدیران و مسئولان استاندار سیستان و بلوچستان است.
احمد علی موهبتی فردی که در گذشته فرماندار منطقه چابهار بوده امروز، اما در جایگاه مهم استانداری یک استان بزرگ، چون سیستان و بلوچستان با صدها مشکل قرار دارد.
مسلم است که نه سیستان و بلوچستان، چابهار است و نه مشکلات این دو منطقه در یک توازن قرار میگیرند. به همین سبب مسئولان امر می بایست بیش از گذشته به مشکلات مردم مناطق مختلف این استان رسیدگی و نظارت کنند که در راس همه آنها چشم امید مردم به سوی استاندار این منطقه یعنی احمد علی موهبتی است.
اما به گفته دانشجویان و شهروندان سیستانی، استاندار سیستان و بلوچستان چند ماهی است که نه برای رسیدگی به مشکلات استان حاضر میشود و نه پاسخگوی مطالبات دانشجویان است. گفته ها از این حکایت دارد که استاندار سیستان و بلوچستان از ابتدای فعالیت خود برای پاسخگویی به هیچ کدام از مطالبات انجام شده از سوی مردم استان تلاشی انجام نداده است.
پیرامون مطالبات اخیر دانشجویان دانشگاههای سطح سیستان و با گذشت نزدیک به یک سال از حضور استاندار در این سمت، دیگر نمیتوان او را اول راه دانست و او باید نسبت به مسئولیت خود در اذهان عمومی پاسخگو باشد. استاندار باید بدون هیچ تبعیضی به مسائل استان رسیدگی کند و مشکلات مناطق مختلف را از نزدیک رصد و حل کند. اینها را محمد جواد عمرانی، مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه زابل میگوید.
به گفته عمرانی بهترین نوع پاسخ به مطالبات اخیر دانشجویی حضور در رسانه ملی یا در بین رسانه هاست که متاسفانه به نظر میرسد این استاندار تمایلی برای پاسخگویی از طرف وی وجود ندارد.
او بر این باور است که جنبش دانشجویی در سراسر استان ثابت کرده در دفاع از انقلاب و مردم بدون هیچ تعارفی عمل میکند و نمونه اخیر آن مطالبه جدی از دادستان استان بود که او نیز به شبهات مطرح شده در مطالبات پاسخ کافی داد.
فعالان دانشجویی و مطالبه گران سیستانی تنها منتظر حضور استاندار در فضای رسانه ای برای پاسخ به مطالباتشان هستند و با این حال خسته نشده و برای رسیدن به عدالت کوتاه نیامدند.
این دانشجویان فعال و بیدار استان بیکار ننشستند و خود به تنهایی به مناطق مختلف سیستان رفته و از مشکلات بی نهایت دشوار زندگی انها به خصوص بی آبی و کم آبی مردم گزارش تصویری تهیه کرده که در ادامه میبینید.
از طرفی جامعه اسلامی دانشگاه علوم پزشکی زابل نیز در بیانیهای از مسئولان مربوطه از جمله استاندار سیستان و بلوچستان نسبت به مطالبات اخیر مردم و دانشجویان و هم چنین ورود سریع و جدی به بحران بی آبی شهرستان هیرمند برای مرتفع شدن مشکلات استان مطالبه کرد.
در قسمتی از این بیانیه آمده است: برخلاف مطالبات حقیقی و مجازی اقشار جامعه، هنوز پاسخی از مسئولین مربوطه به گوش نمیرسد. بسی جای تعجب و تاسف است، مسئولانی که دم از لب تشنه سالار شهیدان کربلا حضرت ابی عبدا... الحسین (ع) میزنند، این چنین بی تفاوت نسبت به تشنگی محرومترین مردم کشورشان عبور میکنند، مردمی که برخلاف مظلومیت، هنوز هم صبورانه سوء مدیریت مسئولینشان را تحمل میکنند.
اما امام جمعه شهرستان زابل در خطبههای هفته گذشته خود در نماز جمعه نیز مانند چند سال اخیر مطالبه گرانه و انقلابی عمل کرد، امام جمعه جوان در خطبهای انقلابی موارد مهمی را به مسئولین امر بخصوص استاندار سیستان و بلوچستان گوشزد کرد.
حجت الاسلام علی اکبر کیخا، امام جمعه زابل در بخشی از سخنانش با اشاره به مطالبات و درخواستهای مردم، دانشجویان و فعالین رسانهای از استاندار سیستان و بلوچستان گفت: سخن ما با استاندار این است، حضور شما در منطقه شمال استان به اندازه کافی و وافی نیست. شما استاندار سواحل مکران نیستید، اگر چه وسعت استان شما را اذیت می کند، ولی تا اطلاع ثانوی شما استاندار سیستان و بلوچستان هستید.
عدم توجه استاندار به هشدارها و مطالبات دانشجویان در طول این یکسال، نشانگر ضعف قوهی سامعه اوست که باید یا درمان شود و یا اگر دیوارها مانع هستند حضور میدانی و بدون واسطه داشته باشید.
در یکسال گذشته و بخصوص در سال جدید، بارها و بارها مطالبات مردمی از طرق مختلف خطاب به استاندار و تیم تحت امرش در استانداری و ادارات کل استان بیان شده است و اما تاکنون کمترین توجهی به آن صورت نگرفته است.
به گفته امام جمعه زابل عملکرد استاندار سیستان که پیشتر فرماندار چابهار بوده است، در منسب استانداری سیستان و بلوچستان به نوعی است که بنظر میرسد، وی هنوز هم فکر میکند فرماندار چابهار است و سایر نقاط استان و بخصوص سیستان را به فراموشی سپرده است.
امام جمعه زابل این نوع برخورد را، عدم توجه به مطالبات مردمی، عدم پاسخ شفاف به خطبههای انقلابی نمازجمعه زابل، عدم حضور در بین مردم و …. یادآور دوران تلخ علی اوسط هاشمی میداند که گویا در حال حاضر نیز همان افرادی که به اوسط هاشمی مشاوره میدادند همچنان بر سرکار هستند که اجازه نمیدهند اخبار به درستی به موهبتی برسد و یا آنطور که شایسته است هم راستا با خواست مردمی حرکت کند.
دانشجویان عدالتخواه و بسیجی دانشگاه زابل نیز طی چند بیانیه از استاندار جهت حضور در سیستان و بازدید حضوری از وضع زندگی مردم منطقه دعوت بعمل آورده اند که تا کنون از سوی استاندار این دعوت بدون پاسخ مانده و خبری از حضور ایشان در سیستان نیست.
امام جمعه زابل اخیرا در فضای مجازی آخرین هشدار خود را اینگونه منتشر کرد: والله قسم با توکل بر خداوند متعال کاری انجام خواهم داد که در این پنج سال اینچنین کاری را از ما هیچ مسئولی ندیده و انگاه اگر هزینه ای تحمیل شد بر نظام و این منطقه، شخص استاندار باید پاسخگو باشد.
استاندار حاضر نشود، دانشجویان ورود پیدا میکنند
پس از گذشت چند هفته از انتشار بیانیه های دانشجویی و خطابه امام جمعه زابل در خصوص بی توجهی استاندار به حل مشکلات سیستان و عدم حضور وی در این مناطق، ۲۴ دفتر تشکل دانشجویی سیستان و بلوچستان در نامهای خطاب به احمد علی موهبتی استاندار این استان خواستار حضور وی در سیستان و ورود جدی به مشکلات و مطالبات مردم و پاسخگویی به جنبش دانشجویی شدند. این تشکل ها از عدم حضور موهبتی در سیستان اعلام نارضایتی کردند و گفتند که شما به عنوان استاندار استان نه تنها به خود زحمت حضور در سیستان را نداده اید که حتی از مرکز استان و از اتاق خود اظهار نظر و همدردی نکرده اید و به مطالبات مکرر دانشجویان هم پاسخی نداده اید در نظام جمهور اسلامی مدیر واقعی کسی است که در لحظات سخت در کنار مردم باشد و پا به پای مردم با مشکلات مواجه شده و جهت رفع آن مشکلات اقدام جهادی کند.
هنوز هم دیر نشده آقای استاندار!
«هشدارهای امام جمعه زابل و فعالین مختلف اجتماعی برادرانه و دلسوزانه بود. در مقابل هشدارها آنقدر جناب استاندار و مسئولین مربوطه توجه نکردند که وضع شد آنچه نباید میشد.» این قسمتی از یادداشت محمد جواد عمرانی مسئول بسیج سیاسی دانشگاه زابل است.
عمرانی در قسمت دیگری از یادداشت خود نوشت: هنوز هم دیر نشده آقای استاندار. با کمال احترام از احمد علی موهبتی استاندار سیستان و بلوچستان میخواهیم شخصا در سیستان حاضر شود و مدیریت بحران را از حالت پنچری در آورد؛ که اگر مشکل حل شد همه قدردان او خواهند بود.
طی اخبار رسیده جنبش دانشجویی برای تجمع اعتراضی در این خصوص درخواست مجوز داده اما تا این لحظه خبری مبنی بر تایید مجوز برای برگزاری این تجمع از سوی دانشجویان به دست ما نرسیده است.
خبرگزاری دانشجو منتظر پاسخگویی مسئولان مربوطه استان سیستان و بلوچستان به خصوص استاندار جهت انتشار دفاعیات خود است.