رایزن علمی ایران در اروپا گفت: مراکز تصمیم گیرنده در ایران لازم است برای بهبود روابط علمی و بین المللی تسهیلاتی را به دانشگاهها ارائه دهند.
قادر قربانی، رایزن علمی ایران در اروپا در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، درباره ارزیابی وضعیت ارتباط علمی ایران و اروپا در حوزه بین الملل گفت: فعالیت ما بیشتر در حوزه ارتباطات علمی و فناوری دانشگاهها تمرکز دارد در این حوزه وضعیت بسیار خوب است.
قربانی تصریح کرد: بعد از امضاء برجام این ارتباطات بسیار گسترش یافت به طوری که تمامی دانشگاههای ایران درگیر روابط بین الملل شدند. این وضعیت نسبت به سالهای گذشته مصادف با سالهای بعد از انقلاب بسیار بهبود یافته است. برای نمونه میتوان به آمار منتشر شده از چاپ مقالات مشترک ایران و اروپا در رشتههای علوم پزشکی و سایر رشتهها در وزارت علوم و وزارت بهداشت اشاره کرد.
رایزن علمی ایران در اروپا با بیان اینکه شرط بهبودی در روابط بین الملل استفاده از فرصتها است؛ ادامه داد: باید هنر استفاده از این فرصتها را داشته باشیم. مشکل روابط بین الملل از طرف دانشگاههای اروپایی نیست، زیرا آنها به صورت مستقل عمل میکنند به طوری که مسائل سیاسی تاثیر چندانی بر روی آنها ندارد.
وی با اشاره به اینکه دانشگاههای اروپایی مشتاق همکاری با ما هستند؛ اظهار کرد: اروپا با توجه به اینکه ایران دانشجویان نخبه زیادی دارد همواره مشتاق گسترش ارتباطات خود بوده است بنابراین باید سازوکار لازم را جهت افزایش ارتباطات بین المللی در دانشگاهها ایجاد کنیم، همچنین لازم است مراکز تصمیم گیرنده در ایران تسهیلاتی را در خصوص ارتباطات علمی به دانشگاهها ارائه دهند.
قربانی در پایان خاطرنشان کرد: اگر فرصت را غنیمت شماریم و از آن به درستی استفاده کنیم موجب پیشرفت کشور خواهیم شد، زیرا گسترش ارتباطات بین المللی علمی و پیشرفت در آن موجب توانمندی سایر حوزهها در کشور همچون اقتصاد، دفاع و سلامت خواهد بود.