دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی از تدوین سند جامع برآورد نیروی انسانی مورد نیاز دندانپزشکی و پایش برنامههای محول شده به کلان مناطق آمایشی و دانشکدههای دندانپزشکی خبر داد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از وزارت بهداشت، بهزاد هوشمند دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی با اشاره به اولویت برنامههای کاری این دبیرخانه در دوره جدید از تشکیل شورای راهبردی به منظور تدوین سند جامع برآورد نیروی انسانی مورد نیاز دندانپزشکی کشور خبر داد و گفت: هدف از تشکیل این اتاق فکر تدوین نقشه برآورد نیروی انسانی مورد نیاز دانشکدههای دندانپزشکی کشور و همچنین برآورد نیروی انسانی مورد نیاز بخش درمان تخصصی دندانپزشکی کشور در کلان مناطق آمایشی است که از این لحاظ اهداف مهارتی آموزشی در دورههای عمومی و تخصصی در دست بررسی است.
دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی با اشاره به اهمیت دندانپزشکی مبتنی بر شواهد در بازنگری (برنامههای درسی) کوریکولومهای آموزشی گفت: برنامههای درسی دوره دندانپزشکی عمومی و تخصصی باید پاسخگو و آشنا با مسائل و نیازهای جامعه باشد که در این راستا تربیت نیروهای چند بعدی دندانپزشکی که علاوه بر حوزه تخصصی بتواند سایر نیازهای جامعه را برآورده و حرفهای گری و کدهای اخلاقی را بیاموزند در دست اقدام است.
وی با اشاره به اهمیت موضوع دندانپزشکی خانواده و دندانپزشکی سالمندی افزود: با توجه به اینکه هرم جمعیتی کشور به سمت سالمندی متمایل است حوزه نظام آموزش سلامت دهان و دندان و دندانپزشکی عمومی و تخصصی باید تمام الزامات آموزش را به منظور ارائه خدمات دندانپزشکی سالمندی و خانواده لحاظ کنند.
هوشمند گفت: در این راستا استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی، آموزش همگانی به منظور ارتقا نظام سلامت و همچنین ارتباط بخش آموزش با درمان میتواند پاسخگوی نظام سلامت دهان و دندان در این بخش باشد.
وی با اشاره به اهمیت استفاده از ظرفیت انجمنهای علمی در ارتقاء و توانمندسازی آموزش بخش خصوصی و برون سپاری وظایف و فعالیتهای ستادی وزارت بهداشت، گفت: در کسب مرجعیت علمی، میتوان از ظرفیت نخبگان علوم پزشکی و استعدادهای درخشان در آموزش دندانپزشکی استفاده کنیم که در این خصوص توسعه رشتههای بین رشتهای و استفاده حداکثری از دانشجویان نخبه میتواند در ماندگاری این افراد در کشور مفید واقع شود.
دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی با اشاره به حوزه ارتباطات بین المللی در دندانپزشکی یادآور شدک با رعایت سه اصل عزت، حکمت و مصلحت و اقتدار میتوانیم با طراحی برنامههای مشترک، ارتباط حوزه دندانپزشکی را با خارج از کشور هموارتر کنیم که این اقدام در راستای اعتباربخشی برنامههای بین المللی میتواند به اعتبار دندانپزشکی کشور کمک کند و تسهیل کننده رسیدن به مرجعیت علمی نیز باشد.
وی با اشاره به اهمیت تغییر در آموزش و نگرش در، سطح دانشکدههای دندانپزشکی براساس ظرفیتهای گروههای آموزشی، به برگزاری دو آزمون ورودی دستیاری دندانپزشکی و ارتقاء تخصصی دندانپزشکی در اوایل تیر ماه سالجاری اشاره کرد و گفت: اتفاق خوبی که در برگزاری آزمونهای این دوره افتاد همکاری و هم افزایی بین نیروهای جوان متخصص دندانپزشکی کشور و اساتید با تجربه در هیئتهای بورد کلان مناطق آمایشی بود که رضایتمندی داوطلبان و دانشجویان را به همراه داشت.
هوشمند گفت: برگزاری آزمونها به صورت الکترونیک هم از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است و هم به پایایی و اعتبار مجازی سازی آموزش در کشور کمک میکند.