به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حسینعلی امیری شب گذشته در جلسه شورای اداری استان فارس در شیراز با اشاره به وضعیت کنونی کشور در حوزه اقتصاد، به تشریح مسائل هستهای به عنوان یکی از مهمترین برنامههای ریاست جمهوری در انتخابات ۹۲ پرداخت.
وی امضای برجام را به عنوان یک قطعنامه موجب از بین رفتن آثار حقوقی تمام قطعنامههای صادر شده علیه ایران دانست و گفت: همین موضوع اهمیت برجام را ثابت می کند.
وی با اشاره به اقتصاد ناپایدار و مبهم ایران در یک دهه قبل، گفت: آن سالها حتی صداهایی از بعضی جاها شنیده میشد که انتخابات سال ۹۲ و رای مردم چه تاثیری خواهد داشت.
معاون رئیس جمهوری در امور مجلس ادامه داد: به واسطه تحریمهای ظالمانه اروپا و آمریکا و تحریمهای بی سابقه و ظالمانه سازمان ملل، دشواریها بر کشور سایه افکنده بود.
امیری افزود: آن دوران آنقدر علیه نظام تبلیغ شده بود که ایران هراسی در دنیا طنین افکنده بود و هیچ کشوری اعتباری برای ایران و ایرانیان قائل نبودند حتی نیروهای معمولی و دیپلماتهای درجه چندم کشورها هم از رئیس جمهور وقت استقبال مناسبی نکردند.
معاون رئیس جمهوری در امور مجلس با بیان اینکه صدور ۶ قطعنامه و قرار گرفتن ایران ذیل فصل هفت منشور سازمان ملل، شرایط را بسیار سخت کرده بود، یادآور شد: آن زمان هیچ کشوری حاضر به تجارت با ایران نبود، حتی بیمهها کاملا بسته شده بود و برخوردها با همه ایرانیان در سایر کشورها بسیار تحقیرآمیز بود.
امیری گفت: کشوری که مشمول فصل هفت منشور بشود، نمیتواند بدون خسارت سنگین و جنگ از آن خارج شود؛ نمونه آن عراق و سودان است؛ حال آنکه عراق همچنان مشمول این فصل بوده و همین امر یکی از مشکلات بزرگ بر سر راه توسعه همکاریهای ایران و عراق به شمار میرود.
معاون رئیس جمهوری برجام را ناشی از هدایتهای عالمانه مقام معظم رهبری، مدیریت خوب رئیس جمهوری، قوت تیم مذاکره کننده جمهوری اسلامی، مقاومت و پشتیبانی مردم ایران و... دانست و گفت: امروز که هیئت حاکم نابخرد و رئیس جمهور غیرقابل پیش بینی آمریکا به شکل یکطرفه از برجام خارج شده، تنها بعضی از آثار برجام از بین رفته وگرنه همچنان برجام یک سند بین المللی است.
وی با بیان اینکه در همان مدت ۵۵ ماه بعد از امضای برجام، دارائیهای بلوکه شده ایران در آمریکا آزاد شد، گفت: به رسمیت شناخته شدن حق غنی سازی ایران، پیدا شدن بازارهای نفتی جدید، برقراری حق کشتیرانی و ... همه از آثار برجام بود و دولت در همان مدت هم استفاده خوبی از این سند بین المللی کرد.
امیری با بیان اینکه شرایط کنونی که به دلیل تحریمهای ظالمانه آمریکا بر کشور تحمیل شده با شرایط دشوار ایجاد شده به واسطه تحریمهای سازمان ملل دارای تفاوتهای زیادی است، گفت: رژیم نابخرد آمریکا تلاش میکند اقتصاد ما را هدف قرار دهد، اما امروز و در عرصه بینالملل آمریکا و چند کشور مرتجع در بدنامی و انزوای جهانی قرار دارند.
معاون پارلمانی رئیس جمهوری با تصریح اینکه امروز شاهد ایران هراسی در جهان نیستیم، تاکید کرد که ترامپ هم اوایل برای خروج از برجام تردید داشت، اما بعضی پالسها که به واسطه نفاق و انشقاق داخلی به او رسید، عامل تاثیرگذار بر نهایی شدن تصمیم ترامپ برای خروج از برجام شد.
امیری با تاکید براینکه آنان تصور میکردند با اتش دهی سنگین تبلیغاتی و خروج از برجام میتوانند نظام را از پای در آوردند حتی به دنبال جایگزین بودند، گفت: به دلیل اینکه امروز شرایط سالهای ۹۱ و ۹۲ بر کشور حاکم نبود و جایگاه ایران و آمریکا در عرصه بینالمللی نسبت به آن سالها جابه جا شده بود، آمریکا در رسیدن به هدفش موفق نبوده است.
معاون رئیس جمهوری تاکید دارد که بسترهای بین المللی و روابط خوب، قدرت موشکی و دفاعی ایران و مقاومت مردم کشور، هدایت عالمانه رهبر و مدیریت رئیس جمهور عامل تاثیرگذار بر تغییر وضعیت ایران در عرصه جهانی بوده و عبور از شرایط دشوار سال ۹۶ بوده و معادلات بین المللی را به نفع ایران تغییر داده است.
وی با بیان اینکه طی ۶ ماه گذشته آمریکا به دنبال تشدید تنگناها علیه ایران بوده و تلاش کرده تا نه تنها با کشورها که با شرکتها و اشخاص برای تحریم ایران مذاکره و گفتگو کند، گفت: در حال حاضر وزارت خزانه داری آمریکا به عنوان ستاد جنگ علیه ایران تجهیز شده است.
امیری خاطرنشان کرد: با همه محدودیتهایی که اطلاع داریم و با شرایط مالی کشور، هر ماه آقای رئیس جمهور در یک استان طرحهای متعدد توسعهای اشتغالزا و واحدهای تولیدی را افتتاح میکند.
امیری ادامه داد: دشمن فکر میکرد که نظام را میتواند از پای درآورده و با قراردادن مردم در تنگنا، نظام اسلامی را دچار فروپاشی کند؛ آمار و ارقام نشان میدهد که در بازار ارز و اقتصاد ثبات ایجاد شده و پیشبینی میشود که در مدت باقیمانده از عمر دولت وضعیت خوبی داشته باشیم.
معاون رئیس جمهوری تاکید کرد که در کنار شرایط استراتژیک، مرز، قدرت نظامی، مدیران و نیروهای جوان، اتحاد و انسجام از مولفههای پایداری و ثبات و امنیت یک کشور است و به همین دلیل باید به شدت مراقب وحدت باشیم و آن را حفظ کنیم.
امیری با بیان اینکه ایران با هیچ کشوری سر جنگ ندارد و به دنبال صلح پایدار است، گفت: ما برای برقراری ارتباط با هیچ کشوری جز آمریکا و رژیم صهیونیستی مشکلی نداریم و حتی حاضر به ارتباط با کشورهای حوزه خلیج فارس که کم لطفیهای بسیاری نسبت به ایران داشتهاند هستیم، مشروط به اینکه تغییر رفتار در آنها مشهود باشد.