آخرین اخبار:
کد خبر:۷۹۰۸۳۲
در گفتگو با دانشجو مطرح شد؛

ایزدی: حرف از مذاکره یعنی سیاست‌ فشار حداکثری آمریکا جواب داده / دیدار ترامپ با روحانی امکان ندارد مگر اینکه اتفاقات به نفع ما باشد نه انتخابات آمریکا

یک کارشناس مسائل آمریکا گفت: دیدار ترامپ با روحانی امکان نخواهد داشت مگر اینکه اتفاقات رخ داده به نفع کشور ما باشد، نه اینکه این دیدار تنها تامین کننده پوستر انتخاباتی برای رئیس جمهور آمریکا باشد.

فواد ایزدی، کارشناس مسائل آمریکا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص دلایل اخراج بولتون، مشاور امنیت ملی ترامپ از کاخ سفید گفت: قطعا تنها دلیل اخراج بولتون از کاخ سفید ایران نبوده است، چون ترامپ و بولتون بر سر مواردی مثل کره شمالی با یکدیگر اختلاف داشتند.

وی ادامه داد: گذشته از آن پروژه‌هایی مثل سرنگونی دولت ونزوئلا، سیاست‌های منطقه‌ای بولتون و فعالیت‌های آمریکا در یمن و سوریه نیز با مدیریت بولتون به نتیجه نرسیده بود و از سوی دیگر چین و روسیه نیز بر اثر این سیاست‌ها روابط بحرانی با آمریکایی‌ها پیدا کرده بودند از این جهت سیاست خارجی ترامپ مشکلات متعددی دارد.

ایزدی با بیان اینکه ترامپ به جای به عهده گرفتن مسئولیت این مشکلات منشأ ایجاد آن‌ها را شخص بولتون دانسته است، گفت: البته مشاوره‌های بولتون بر سر مسائل سیاست خارجی محدود به موارد ذکر شده نیست و جمهوری اسلامی نیز از قاعده این قبیل مشاوره‌ها بی نصیب نمانده است مثلا بولتون اعلام کرده بود جمهوری اسلامی چهل سالگی خود را نخواهد دید در حالی که این خود آقای مشاور بود که دو سالگی خود در کاخ سفید به عنوان مشاور امنیتی ملی ترامپ را ندید.

این کارشناس مسائل آمریکا در خصوص دلایل اخراج بولتون از کاخ سفید گفت: اساسا عدم تحقق پیش بینی‌های بولتون در سیاست خارجی نقش اصلی در کوتاه شدن دست بولتون از کاخ سفید دارد، اما گذشته از آن ترامپ با افراد مشکلات شخصی و خصوصی نیز دارد و هر کس بتواند با نگاه ترامپ کنار بیاید اساسا بازه طولانی تری مهمان کاخ سفید خواهد بود این نکته‌ای است که پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده به خوبی به آن پی برده است، اما بولتون بعضا با ترامپ حتی درگیری لفظی نیز پیدا می‌کرد.

وی با بیان اینکه در بحث ایران سیاست خصمانه ایالات متحده قبل از بولتون نیز وجود داشت و بعد از آن نیز وجود خواهد داشت، گفت: البته بولتون مشهور به یک چهره ضد ایرانی بوده است و شاید خصمانه‌تر از او در موضوع ایران و در عرصه سیاست خارجی در آمریکا وجود نداشته باشد.

ایزدی گریزی به گزارش روزنامه نیویورکر در خصوص بولتون زد و گفت: در این روزنامه نوشته دغدغه اصلی مشاوره امنیت ملی ترامپ در بیست سال گذشته ایران و نابودی این کشور بوده است از این جهت وی فرد معاندی نسبت به جمهوری اسلامی به حساب می‌آید.

این کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به شیوه اخراج بولتون از کاخ سفید نیز گفت: بولتون با یک توئیت اخراج می‌شود و در ادامه مدعی می‌شود که خودش استعفا داده است این تناقض به بگومگو بین او و ترامپ منجر می‌شود و بالاخره بولتون با موجی از اهانت کول بار خود از کاخ سفید را می‌بندد.

وی با تاکید بر اینکه این روند نشان دهنده آن است که دکترین مقاومت جواب می‌دهد، گفت: برخی مسئولان احساس می‌کنند که باید پیام مذاکره بدهند، به طور کلی پیام مذاکره یعنی خوشحال کردن افرادی مثل پمپئو و بولتون، چون آن‌ها تصور می‌کنند سیاست فشارحداکثری علیه جمهوری اسلامی جواب داده و بر اساس این سیاست، مقامات کشور حاضر به مذاکره با آن‌ها می‌شوند.

ایزدی افزود: پیام مذاکره در حقیقت نوعی تنفس مصنوعی به سیاست شکست خورده آمریکایی هاست با این حساب وقتی سیاستی شکست می‌خورد این باید مشهود و ملموس باشد.

این کارشناس مسائل آمریکا اخراج بولتون را قدمی مثبت ارزیابی و تصریح کرد: خود این سیاست نیز باید همراه با این سیاستمداران از روی میز‌های آمریکا کنار گذاشته شوند و آن زمانی اتفاق می‌افتد که طرف آمریکایی یقین کند سیاست فشار آن‌ها جواب نداده است.

وی ادامه داد: به هر حال این سیاست زمانی به نتیجه مطلوب برای ایران خواهد رسید که آمریکایی‌ها متوجه شوند وقتی می‌خواهند امتیاز بیشتر از ایران بگیرند نه تنها موفق به اخذ آن نمی‌شوند بلکه امتیازات قبلی را هم از دست خواهند داد.

ایزدی با اشاره به تصور آمریکایی‌ها برای حمله نظامی به ایران گفت: زمانی که ایالات متحده تصور این اقدام را داشت ایران پهپاد آن‌ها را می‌زند و معلوم می‌شود در بخش نظامی نیز آمریکا اقبال چندانی ندارد.

این کارشناس مسائل آمریکا با تاکید بر اینکه بر این اساس سیاست مقاومت باید جدی‌تر از قبل گرفته شود، تصریح کرد: در این موسم حتی پارازیت مذاکره هم نباید در فضای مجازی، توییتر و ... مخابره شود.

وی در خصوص اینکه ترامپ احتمال کاهش تحریم‌ها در قبال ایران را رد نکرده است، گفت: بله؛ رئیس جمهور آمریکا احتمال کاهش تحریم‌ها را رد نکرده است، چون وی در حال شک کردن به سیاست فشار حداکثری علیه ایران است اتفاقی که باید نتیجه این شک را مبدل به یقین کند این است که ترامپ متوجه شود، دیدار با روحانی امکان نخواهد داشت مگر اینکه اتفاقات رخ داده به نفع کشورما باشد، نه اینکه این دیدار تنها تامین کننده پوستر انتخاباتی برای رئیس جمهور آمریکا باشد، چون هیچ کدام از مقامات کشور مسئولیت فعالیت انتخاباتی به منظور کمک به ترامپ در انتخابات ۲۰۲۰ را نخواهند داشت.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار